« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





21 листопада – День Гідності та Свободи

 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, започаткований Главою держави на вшанування Революції Гідності – видатної події в історії сучасної України.

 Багаторічне і повсюдне нехтування правами громадян, злочинне збагачення купки можновладців за рахунок знедолення і зубожіння мільйонів, потурання вла­дою корупціонерам, тіньо­викам і криміналітету, зрада політичною верхівкою цілей європейського курсу вивели українців у листопаді 2013 року на євромайдани.

Федерація профспілок Украї­ни підтримала вибір україн­ського народу в напрямі єв­ропейської інтеграції України. З метою підготовки правових засад інтеграції керівники ФПУ провели низку офіцій­них зустрічей з представни­ками Європейської комісії, посольств європейських кра­їн та проекту «Східне парт­нерство», виступаючи за по­ступове приведення в рамках соціального діалогу трудових і соціальних норм, умов без­пеки праці до стандартів ЄС, що має сприяти підвищенню трудових гарантій і життєвого рівня громадян України.

Профспілки рішуче засудили дії влади, спрямовані на роз­гін мирного зібрання грома­дян – прихильників євроінте­граційного курсу України вночі 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності в м. Києві, та закликали дер­жавні органи влади забезпе­чити безумовне дотримання правоохоронними структура­ми, кожним державним по­садовцем конституційних норм, прав громадян на мир­не зібрання, вільне та публіч­не висловлення своєї думки. Адже на свободі об’єднання, на праві безперешкодних мирних зборів ґрунтується ді­яльність громадянського сус­пільства в кожній країні. У де­мократичному світі саме так захищаються трудові, соці­альні, економічні громадян­ські права.

У ході розвитку революції Будинок профспілок опи­нився в епіцентрі доленос­них для країни подій. Вра­ховуючи ситуацію, що скла­лася, а також звернення членів профспілок, Прези­дія ФПУ прийняла рішення надати частину своїх примі­щень у Будинку спілок для розміщення, обігріву, ме­дичної допомоги членам профспілок, які взяли участь у мирній акції, та організу­вала харчування, оскільки головною місією профспі­лок є захист прав та інтере­сів спілчан незалежно від їх політичних поглядів.

Проведення євромайданів, мирних акцій, народних віче, масових зібрань за участю студентських, профспілкових та інших громадських органі­зацій засвідчили становлен­ня в Україні впливового гро­мадянського суспільства, без урахування думки якого ні влада, ні політичні еліти не повинні приймати рішення щодо суспільно важливих пи­тань розвитку держави.

Події 19–20 лютого 2014 року стали національною трагедією. У мирний час, у центрі Європи у Міжнарод­ний день соціальної спра­ведливості прицільним вог­нем було вбито десятки гро­мадян України, яких злочин­ний режим «обіцяв почути» і «зробити життя кращим уже сьогодні». Федерація профспілок України, її член­ські організації з глибоким співчуттям поставилися до родин та близьких загиблих і потерпілих, надали їм допо­могу. Ті, хто віддав своє жит­тя за кращу долю України, залишаться в наших серцях назавжди, а їх імена мають бути увічнені у відбудовано­му після пожежі Будинку профспілок. Революція Гід­ності згуртувала весь україн­ський народ навколо висо­кої мети – відстоювання не­залежності України, її ста­більного розвитку в євро­пейському співтоваристві, захисту демократичних цін­ностей, прав і свобод люди­ни і громадянина, досягнен­ня гідного рівня життя.

Відзначаючи річницю Рево­люції Гідності, вшановуючи учасників тих історичних по­дій – справжніх патріотів країни, гідних нащадків сво­їх героїчних предків, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гід­ність та продовжують боро­нити незалежність України від зовнішньої агресії.

Слава Україні!

Федерація профспілок України

21.11.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці

УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів








 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання