« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Набуття статусу безробітного для переселенців з Криму та території проведення АТО

 Як повідомляє Інформаційно-аналітичний центр ФПУ, Кабінет Міністрів України 27 серпня прийняв постанову, якою вніс зміни до Порядку реєстрації, перереєстра­ції безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу.

 ПРОЦЕДУРУ СПРОЩЕНО

Відтепер спрощено проце­дуру набуття статусу безро­бітного для громадян Украї­ни, які переселилися з тим­часово окупованої терито­рії, а саме: скорочено пере­лік документів, необхідних для набуття такого статусу; громадяни з Криму звільня­ються від обов’язку подан­ня довідки про припинення ведення господарства для членів особистих селян­ських господарств – пересе­ленців; реєстрація безробіт­них, надання їм соціальних послуг та матеріального за­безпечення здійснювати­меться на основі даних Дер­жавного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування; безробітним із Криму відте­пер дозволяється не відвід­увати центр зайнятості в разі настання надзвичайної ситуації, виникнення якої підтверджуватиметься від­повідним органом.

Голова ФПУ, керівник СПО профспілок Григорій Осовий вважає, що важливою скла­довою внесених змін є за­безпечення соціальних по­слуг і виплат на випадок безробіття без припинення та поновлення реєстрації для безробітних громадян, які переселилися з території проведення АТО. Відповід­но до постанови Кабміну такі особи не знімаються з обліку, а надання соцпослуг та виплат здійснює центр зайнятості, до якого вони звертаються за фактичним місцем перебування.

ДОПЛАТИ

Також на засіданні Кабміну було внесено зміни до по­станови, ухваленої 01.03.2014 року, «Про еко­номію державних коштів та недопущення втрат бюдже­ту». Документом затвер­джено перелік посад, на які не поширюється тимча­сове припинення встанов­лення доплат за виконання обов’язків тимчасово від­сутніх працівників. До цьо­го переліку було включено і такі категорії, як молодші медичні сестри та соціальні робітники.

Нагадаємо, що тимчасове припинення встановлення доплат не застосовувати­меться до лікарів-фахівців, вихователів, учителів, ви­кладачів професійно-технічних та вищих навчальних закладів. «Відтепер і молод­ші медичні сестри, соціаль­ні робітники, які здебільшо­го працюють в установах со­ціального захисту населен­ня, отримають додатковий стимул та мотивацію до праці», – наголосив проф­спілковий очільник.

ПРОГНОЗ

Уряд також схвалив прогноз економічного і соціального розвитку України на 2015 рік та основні макропоказ­ники економічного і соці­ального розвитку України на 2016–2017 роки.

Голова ФПУ назвав зазначе­ні показники з точки зору захисту прав працівників невтішними: «Через трива­лу кризу в країні, яка приве­ла до економічної рецесії: закриття промислових під­приємств потужних галузей економіки, таких як маши­нобудування, хімічна, ву­гільнодобувна, металургій­на промисловість, енергети­ка, торгівля тощо, скорочен­ня робочих місць (за деяки­ми показниками рівень без­робіття до кінця року може зрости до 10%, існує загроза втрати 1 млн робочих місць). Ці фактори негатив­но вплинуть на розмір заро­бітної плати і загалом на соціально-економічне бла­гополуччя населення».

Григорій Осовий запевнив, що профспілки будуть ак­тивними учасниками диску­сії щодо прогнозних показ­ників розвитку держави, а у разі потреби – опонентами Уряду в питаннях, що стосу­ватимуться розміру міні­мальної зарплати, соціаль­них гарантій, питань опо­даткування та ін.

«Для кардинальної зміни ситуації потрібне прове­дення структурних реформ. Лише за таких умов у краї­ни може з’явитися шанс, за оцінками окремих еконо­містів, хоча б до 2017 року вийти на рівень, якого до­сягла вітчизняна економіка в 2007 році», – вважає Григорій Осовий. – Потреби людини праці мають бути основною турботою держави».

08.09.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці

УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів








 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання