« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Профспілки – за соціальну справедливість та економічний розвиток України

14 квітня відбулося чергове засідання Президії Феде­рації професійних спілок України у режимі селектор­ної наради за допомогою відеоконференцзв’язку. В ході засідання було розглянуто низку важливих пи­тань щодо захисту соціально-економічних прав та ін­тересів людини праці в сучасних умовах, а також пи­тань, що стосуються розвитку соціального діалогу.

Відкриваючи засідання, чле­ни Президії вшанували хвили­ною мовчання пам’ять заги­блих унаслідок аварії на шахті імені О.О. Скочинського у До­нецьку.

Враховуючи підсумки консуль­тацій членських організацій з членами Ради ФПУ щодо мож­ливої дати проведення вось­мого засідання Ради Федера­ції профспілок України, напру­жену політичну та соціально-економічну ситуацію, пов’язану з виборами Прези­дента України, призначеними на 25 травня, Президія ФПУ прийняла рішення скликати восьме засідання Ради Феде­рації профспілок України 26 червня 2014 року та провести його в Києві у приміщенні кон­ференц-залу готелю «Турист». Серед питань, що вирішено винести на розгляд Ради, зо­крема, такі: про завдання профспілок щодо захисту соці­ально-економічних прав та ін­тересів працюючих у сучасних умовах; про проект Стратегії модернізації ФПУ та член­ських організацій; про затвер­дження звіту про виконання бюджету ФПУ за 2013 рік і бю­джет ФПУ на 2014 рік, а також про вибори Голови ФПУ.

На думку членів Президії, тривалий час керівництво держави ігнорувало вирішен­ня соціально-трудових про­блем, зростала корупція та розширювався «тіньовий» сектор економіки, відтак май­бутній Президент України має нівелювати непопулярні ре­форми, що їх запровадив но­вий Уряд, і забезпечити соці­альну справедливість та еко­номічний розвиток України. Заслухавши та обговоривши профспілкові пропозиції до кандидатів у Президенти України, Президія ФПУ поста­новила схвалити Наказ канди­датам у Президенти.

Члени Президії затвердили рекомендації щодо дій проф­спілок із реалізації антикри­зових заходів. Адже критична ситуація, що виникла в країні, а саме: тривалий спад вироб­ництва, зменшення економіч­ної активності населення, тенденція до скорочення штату працівників і вакансій і, як наслідок, загроза масового безробіття, потребує невід­кладного та адекватного реа­гування з боку влади спільно з роботодавцями та проф­спілками задля стабілізації економіки країни та виведен­ня її на новий рівень розви­тку. Члени Президії акценту­ють, що в цих умовах особли­вої уваги потребують питання дотримання трудових прав працівників, їх соціального захисту, а також контроль си­туації з реалізації гарантій ді­яльності профспілок. Запро­вадження антикризових захо­дів щодо тимчасових соціаль­них обмежень потребує мак­симальної публічності, вико­ристання упереджувальної політики соціального діалогу, тим часом антикризові захо­ди мають бути аргументова­ними, соціально виваженими та справедливими. Члени Президії наголошують, що саме соціальна несправедли­вість, корупція та принижен­ня працівників гальмують розвиток держави та поро­джують невдоволення грома­дян, що й стало першопричи­ною нещодавньої революції.

Заслухавши інформацію за­ступника Голови ФПУ Сергія Кондрюка щодо необхідності розроблення концептуальних засад реформування оплати праці в Україні, на виконання рішення Національної тристо­ронньої соціально-економіч­ної ради Президія ФПУ поста­новила взяти за основу про­ект Концепції реформування оплати праці в Україні. В свою чергу, членські організації ФПУ мають провести обгово­рення в профспілкових орга­нізаціях, трудових колективах проекту Концепції та подати зауваження і пропозиції до нього.

Під час засідання також обго­ворено питання про делегу­вання представників ФПУ на зібрання повноважних пред­ставників профоб’єднань щодо перерозподілу квот до органів соціального діалогу, а також про директора Благо­дійного фонду «Відродження Будинку спілок».

Директором Фонду на гро­мадських засадах обрано Василя Андреєва, голову Профспілки працівників бу­дівництва і промисловості будівельних матеріалів України.

20.04.2014


Олена ОВЕРЧУК, «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці

УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів








 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання