« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

ТЮРЕМНІ ВИРОКИ БІЛОРУСЬКИМ ПРОФСПІЛКОВЦЯМ ВИМАГАЮТЬ РІШУЧИХ ДІЙ ЄС

ТЮРЕМНІ ВИРОКИ БІЛОРУСЬКИМ ПРОФСПІЛКОВЦЯМ ВИМАГАЮТЬ РІШУЧИХ ДІЙ ЄС

Тюремні вироки лідерам профспілок у Білорусі свідчать про необхідність дій ЄС на підтримку проф­спілкових активістів, які виступають проти авто­ритарного режиму країни.

Верховний суд Білорусі дня­ми відхилив апеляції трьох профспілкових лідерів, засу­джених до ув’язнення за участь у продемократичних протестах.

Олександр Ярошук і Сергій Антусевич, президент і віце- президент Конгресу демокра­тичних профспілок (БКДП), були засуджені до 4 і 2 років ув’язнення відповідно. Ірину Буд-Хусаїм, яка була бухгалте­ром профспілки, засудили до 1,5 року ув’язнення.

Це пародія на правосуддя, адже Верховний суд виніс рі­шення заочно, навіть не запро­сивши на засідання засуджених профспілкових активістів.

Вони є одними з понад 30 профспілкових лідерів, які були затримані в ході репресій проти незалежної профспілкової ді­яльності, що призвели до роз­пуску БКДП і чотирьох її дочір­ніх профспілок, оскільки проф­спілкові активісти виступали за демократичні права, свободи та інтереси трудящих.

Генеральний секретар ЄКП Естер Лінч заявила: «Профспіл­кові діячі Білорусі перебувають на передовій у боротьбі за демо­кратію і права людини – вони потребують нашої повної під­тримки.

Ми не можемо змиритися з тим, що незалежні профспілки знищують, а профспілкових ді­ячів називають екстремістами і відправляють до в’язниці за те, що вони виступають на під­тримку демократії та інтересів своїх членів і широких верств трудящих. Профспілкова діяль­ність не є злочином.

Нам потрібно більше, ніж рі­шуча заява про це від ЄС. Він по­винен вжити всіх можливих захо­дів, щоб білоруська влада негай­но і беззастережно звільнила ув’язнених профспілкових акти­вістів, а також припинила пере­слідування і репресії проти неза­лежних профспілок та осіб, які захищають власні права людини.

Багато профспілкових акти­вістів були змушені покинути країну через переслідування з боку режиму. Ми повинні під­тримати їх і в наших країнах».

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ПРОФСПІЛКИ США ВИБОРЮЮТЬ ГІДНІ УМОВИ ПРАЦІ

Профспілка працівників сфери послуг мітингує за підвищення зарплат: 45 000 працівників Disney World дали зрозуміти «великій миші», що вони не працюватимуть за крихти.

Протримавшись протягом восьми місяців і відхиливши часткову пропозицію Disney у лютому, Профспілка профе­сійної ради послуг ( STCU ) ви­грала історичний контракт із мінімальною зарплатою в 18 доларів на годину. Робітники все ще повинні проголосувати за цю пропозицію, але якщо її схвалять, працівники одразу побачать підвищення оплати до 17 доларів на годину (по­точна мінімальна зарплата для цих працівників стано­вить 15 доларів). До кінця 2023 року мінімальна заробітна плата зросте до 18 доларів. Протягом наступних трьох ро­ків зарплата зросте ще на 2,50 доларів на годину.

Працівники є членами шести профспілок, які входять до УНТЦ. Це профспілки праців­ників театральної сцени ( IATSE ), TCU / IAM , United Food and Commercial Workers ( UFCW ), UNITE HERE та Між­народне братство водіїв ( IBT ).

«Згуртованість працює», – каже Ерік Клінтон, президент UNITE HERE , членами якої є працівники атракціонів, пра­цівники служби охорони та продавці квитків у парках. «У 2018 році стартова заробітна плата для акторів Disney ста­новила 10 доларів на годину. А через п’ять років, наприкін­ці цього року, вона становити­ме 18 доларів за годину. Це до­сить приголомшлива статис­тика, якщо подумати».

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ГІСТАДРУТ ЗАКЛИКАЄ ДО ЗАГАЛЬНОГО СТРАЙКУ

Національний профспілковий центр Ізраї­лю Гістадрут, членська організація МКП, оголосив про загальний страйк, якщо уряд Беньяміна Нетаньяху продовжить реалізацію масштабних планів щодо змі­ни судової системи.

На прес-конференції голова Гістадруту Арнон Бар- Давид заявив, що страйк має на меті змусити уряд відмовитися від плану і «повернути державу Ізраїль до здорового глузду».

Зміни поставлять призначення суддів під прямий контроль уряду, позбавлять Верховний суд повнова­жень з перегляду судових рішень і послаблять право­вий нагляд за урядовими міністерствами.

Заяву Гістадрута підтримали роботодавці, професійні асоціації, науковці та інші ключові частини ізраїльської економіки та суспільства. Масові громадські протести тривають вже кілька тижнів, а Верховний суд і Гене­ральний прокурор назвали ці зміни незаконними.

МКП повністю підтримує рішучу опозицію Гістадруту до урядового плану, який просувають крайні праві елементи в правлячій коаліції.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

02.05.2023



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання