« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Тема номера

30 РОКІВ УКРПРОФОЗДОРОВНИЦІ

30 РОКІВ УКРПРОФОЗДОРОВНИЦІ

Цими днями 30-річний ювілей відзначає потужна система санаторно-курортних закладів України – система оздоров­ниць ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» профспілок України. «ПВ» вирішили «проїхатися» по найвпливовіших закладах систе­ми, аби перевірити, як сьогодні живеться санаторіям в країні загалом та у профспілках зокрема.

КЛІНІЧНИЙ САНАТОРІЙ

ІМ. ГОРЬКОГО

Тетяна МАЛИХІНА,

головний лікар

ДП «Клінічний санаторій

ім. Горького»

Це єдиний питний курорт на півдні України. Розташований у м. Одесі, в ра­йоні 16-ї станції Великого Фонтану. Вода курорту за складом речовин не має ана­логів у світі.

Усі одесити та гості міста мають змо­гу оздоровлюватися і відпочивати в ку­рортному районі Одеси – Великому Фон­тані й отримувати базове санаторно-ку­рортне лікування за необхідним профі­лем захворювання: реабілітація після перенесених захворювань і травм; ліку­вання опорно-рухового апарату; лікуван­ня органів травлення; лікування серце­во-судинної системи; лікування нервової системи; лікування сечостатевої систе­ми; лікування органів дихання; реабілі­тація після COVID -19.

Будучи одним з найстаріших курортів в Україні, санаторій ім. Горького успад­кував найкращий досвід у бальнеоліку­ванні та реабілітації. Тут постійно дослі­джують нові можливості сучасної меди­цини, безперервно удосконалюючи та виводячи на ринок нові унікальні послу­ги санаторно-курортного лікування. Усі оздоровчі процедури можна отримати в комплексі з проживанням у комфорта­бельних номерах та харчуванням за кра­щими рецептами одеської кухні, а те­плий клімат курорту сприяє прискорено­му відновленню після будь-яких хвороб.

Чисте, насичене йодом повітря, сходи, що ведуть до пляжу, крики чайок і соло­ний бриз – ідеальне поєднання для оздо­ровлення та відпочинку, згодні? Якщо так, то запрошуємо вас у гості до санато­рію ім. Горького.

 

МОРШИНКУРОРТ

Наталія БОЛСУНОВСЬКА,

директор ДП «Санаторій «Моршинкурорт»

ДП «Санаторій «Моршинкурорт» – це сучасний реабілітаційний заклад, розта­шований у центрі відомого в Україні та за її межами бальнеологічного курорту Моршин, серед тисячі гектарів екологіч­но чистих карпатських лісів.

За час функціонування санаторій «Моршинкурорт» дослідив та увів в екс­плуатацію власне родовище мінераль­них вод, що сьогодні забезпечує стабіль­ність роботи підприємства та незалеж­ність від постачальників.

За останні роки в Моршинкурорті впроваджено нові профілі санаторно-ку­рортного лікування. Окрім суто гастро­ентерологічного напряму, курорт надає такі послуги санаторно-курортного ліку­вання та медичної реабілітації: м’язово-скелетна реабілітація, кардіопульмонар­на реабілітація, соматична реабілітація, нейрореабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО.

Виконуючи свою соціальну роль, під­приємство надає послуги санаторно-ку­рортного лікування та психологічної реабі­літації постраждалим учасникам Револю­ції гідності й антитерористичної операції, а також особам, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і обо­рони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луган­ській областях, членам їхніх сімей та чле­нам сімей загиблих (померлих) таких осіб; особам з інвалідністю з дитинства та вна­слідок загального захворювання, війни й супроводжуючим особам; особам, які по­страждали внаслідок Чорнобильської ка­тастрофи та супроводжуючим особам.

 

МИРГОРОДКУРОРТ

Олександр ГАВЛОВСЬКИЙ,

генеральний директор ПрАТ «Миргородкурорт»

Розташований у найбільш екологічно чи­стому куточку України, серед пишної зелені парків на мальовничих берегах річки Хорол, курорт «Миргород» вже більше століття при­ваблює відпочивальників з десятків країн сві­ту як один з найвідоміших курортів України.

Головне багатство оздоровниці – королева мінеральних вод, цілюща Миргородська вода. За своїм складом вона подібна, а за деякими лі­кувальними властивостями корисніша, ніж води всесвітньо відомих німецьких курортів Баден-Бадена й Аахена. Миргородська визнана найбільш захищеною від негативних екологіч­них впливів мінеральною водою України. Ра­зом з унікальними лікувальними грязями з місцевого родовища її застосовують для ефек­тивного лікування хвороб шлунково-кишково­го тракту, як потужний профілактичний засіб для запобігання порушенням мінерального об­міну і для комплексного оздоровлення усього організму. Миргородкурорт впевнено утримує лідируючі позиції в санаторно-курортному комплексі України.

Сьогодні Миргородкурорт – це потужний лі­кувально-діагностичний комплекс, який об’єднує санаторії «Березовий гай», «Мирго­род», «Полтава», «Хорол» і кращі в Україні за­гальнокурортну поліклініку та бальнеогрязе­лікарню. Усі його підрозділи мають вищий рі­вень акредитації і пропонують понад 300 видів діагностичних обстежень і лікувальних проце­дур. Нині тут пропонують найбільшу в Європі кількість напрямів оздоровлення та реабіліта­ції, які проводяться за індивідуальними про­грамами, призначеними лікарем, залежно від загального стану здоров’я. Не менше уваги при­діляється розширенню й оновленню інфра­структури відпочинку.

Також курорт «Миргород» запрошує на ефективну реабілітацію після COVID -19 та ін­ших вірусних інфекцій, що спровокували заго­стрення хронічних захворювань органів дихан­ня, серцево-судинної, нервової, м’язово-скелетної, сечостатевої систем, органів трав­лення, при цукровому діабеті та інших захво­рюваннях.

Краса курортних парків і Березового гаю, кришталево чисте повітря і помірний клімат допоможуть забути про турботи великого міста і значно покращити власне здоров’я, повернути гарний настрій і впевненість у майбутньому.

 

КЛІНІЧНИЙ САНАТОРІЙ «РОЩА»

Валерій ЖУРАВЛЬОВ,

директор ДП «Клінічний санаторій «Роща»

Клінічний санаторій «Роща» пропонує свої послуги для громадян, які бажають, дотримуючись усіх карантинних правил, пройти курс лікування і оздоровлення та з користю провести час в умовах пандемії.

Основний напрям санаторію «Роща» – профілактика і швидке відновлення здоров’я після важких захворювань серце­во-судинної системи, гіпертонії, ішемічної хвороби серця, ендокринної системи, хро­нічного порушення мозкового кровообігу, наслідків черепно-мозкових травм і захво­рювань периферичної нервової системи, захворювань опорно-рухового апарату, ор­ганів дихання, органів зору, реабілітація хворих, які перенесли гострий інфаркт мі­окарда і операції на серці та судинах, го­стрий інсульт, онкореабілітація.

У санаторії є аптека, бібліотека, танцю­вальний майданчик, настільний теніс, кафе, крамниця та міжміський вузол зв’язку. Функціонують безоплатний пла­вальний басейн, тренажерний зал, кон­цертний зал, є водойми з обладнаним міс­цем відпочинку.

Ми чекаємо на вас! Будьте здорові!

 

САНАТОРІЙ «СКАДОВСЬК»

Марія ПЕРЕЦЬ,

директор ДП «Санаторій для дітей з батьками «Скадовськ»

Там, де таврійські степи зустрічають­ся з ласкавими хвилями Чорного моря наберезі Джарилгацької затоки, за 100 ме­трів від узбережжя у зеленій розкішній парковій зоні розташований санаторій для дітей з батьками «Скадовськ» – оздо­ровниця сімейного типу на 650 місць.

Курорт «Скадовськ» кліматично-при­морський, природа щедро винагородила цю землю. За кількістю сонячних днів це місце не поступається Криму. Унікальні кліматичні умови позитивно впливають на організм людини, сприяючи його зміц­ненню та загартуванню. Також благо­творний вплив справляють режим, ліку­вальне харчування, активна терапія, апа­ратна терапія, апаратна фізіотерапія, спелеотерапія, озокерито- та грязеліку­вання, масаж, психотерапія.

Сучасний санаторій «Скадовськ» – ба­гатопрофільна оздоровниця для дітей та дорослих, де надають послуги з лікуван­ня захворювань органів дихання, нерво­вої системи, системи кровообігу, ендо­кринної системи, а також медико-психо­логічної реабілітації учасників АТО, ре­абілітації дітей та осіб з інвалідністю.

 

10.12.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання