« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Тема номера

ПРОФСПІЛКИ ВИЙШЛИ НА ПРОТЕСТ

ПРОФСПІЛКИ ВИЙШЛИ НА ПРОТЕСТ

 

7 жовтня, у Всесвітній день дій за гідну пра­цю, у м. Києві відбу­лася масова поперед­жувальна акція проф­спілок України під гаслом «Захистимо свої трудові пра­ва і свободи на об’єднання в профспілки. Здобудемо кра­ще життя!». В акції взяли участь тисячі представників всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань – членів Федерації профспілок України, пред­ставники ПрАТ «Укрпрофоз­доровниця», ПрАТ «Укрпроф­тур», апарату ФПУ. Люди ви­йшли на протест, щоб проде­монструвати владі свою рі­шучість захистити законні права та інтереси спілчан, всіх людей праці.

Учасники акції висунули ви­моги:

l «Ні» – прийняттю антитру­дових та антипрофспілкових за­конопроєктів №№ 5371, 5388 і 2681 від влади!

« Stop » надуманій дерегуля­ції трудових відносин – самоусуненню Уряду і парламент­ської більшості від законодав­чого гарантування трудових прав працівників та конститу­ційної правозахисної функції профспілок!

Прийняття нового Трудового кодексу, який захистить людей праці.

Владо, руки геть від майна громадських організацій та профспілок!

l Гарантувати забезпечення конституційного права грома­дян на повну і продуктивну за­йнятість, гідну оплату праці, безпеку і здоров’я працюючих.

l Доступні для населення справедливі ціни на україн­ський газ, тарифи на електроенергію та комунальні послуги.

Вільний ринок енергоносіїв не повинен знищувати вітчиз­няну промисловість, робочі міс­ця і соціальну сферу.

l Для скорочення бідності та соціальної нерівності затверди­ти Держбюджет України на 2022 рік з безумовним дотриманням визначених законами України розмірів грошових виплат і со­ціального захисту громадян, зо­крема:

– мінімальної заробітної пла­ти – 6900 грн;

– мінімальної пенсії – 3600 грн;

– посадового окладу першого тарифного розряду у бюджет­ній сфері – 6500 грн.

l До кінця цього року випла­тити заборговану 140 тис. пра­цівникам заробітну плату в роз­мірі майже 4 млрд грн.

Прийняти на VI сесії Верхо­вної Ради України законопроєк­ти, якими будуть гарантовані виплати працівникам у разі банкрутства підприємства.

Заробітна плата – власність працівника!

l Забезпечити повну і своє­часну виплату лікарняних, де­кретних, соціальних послуг та пенсій! Припинити одержав­лення самоврядних фондів загальнообов’язкового соціаль­ного страхування, ліквідувати дефіцит їх бюджетів та Пенсій­ного фонду.

l Забезпечити конституцій­не право на якісну доступну освіту, медичні послуги, право молоді на перше робоче місце і молодій сім’ї на житло.

Учасники акції провели біля Кабінету Міністрів мітинг, на якому виступили Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, представники ФПУ у парламенті народні де­путати України Вадим Івченко та Сергій Рудик, представники членських організацій ФПУ.

Григорій Осовий підкреслив, що у цій боротьбі за права на­йманих працівників українські профспілки відчувають ефек­тивну та солідарну підтримку міжнародних організацій, зо­крема Міжнародної організації праці та Міжнародної конфеде­рації профспілок.

Про ситуацію в галузях та ре­гіонах України, готовність бо­ротися за забезпечення прав та інтересів спілчан і працівників заявили під час мітингу пред­ставники освітян і атомників, металургів і аграріїв, медиків і будівельників.

Профспілкова делегація пе­редала представникам Уряду та парламенту вимоги учасників акції протесту профспілок.

ПРЕС - ЦЕНТР ФП

  • ПРЯМА МОВА

Григорій Осовий,

Голова СПО об’єднань профспілок України, Голова Федерації профспілок України:

«Г оловним захисником закон­них прав та інтересів праців­ників, гідних та безпечних умов їх праці були і залишаються проф­спілки, які 6 жовтня відзначили свій день – День профспілок України.

Завжди, коли влада намагається звузи­ти ці права людини праці, організувати наступ на профспілки як авангарду та за­хисника найманих працівників, профспіл­ки не можуть лишатися осторонь, вони мобілізують профспілковий актив, усіх спілчан на дії та боротьбу за гідне життя працюючої людини, забезпечення її прав та інтересів.

Ми вийшли на таку масову акцію протес­ту проти намагання влади змінити трудо­ве законодавство на користь великому бізнесу, звузити елементарні трудові, економічні та соціальні права працівни­ків. Ця акція – попереджувальна. Але якщо влада не прислухається до голосу профспілок, до голосу народу, який проф­спілки представляють, такі акції відбу­дуться по всій країні. Профспілки нала­штовані дуже рішуче, готові застосовува­ти весь арсенал засобів боротьби за пра­ва працівників, дозволених Конституцією України та вітчизняними законами».

 

 

29.10.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання