« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Тема номера

ЗВЕРНЕННЯ З НАГОДИ 30-Ї РІЧНИЦІ УТВОРЕННЯ ФЕДЕРАЦІЇ НЕЗАЛЕЖНИХ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ (ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ)

ЗВЕРНЕННЯ З НАГОДИ 30-Ї РІЧНИЦІ УТВОРЕННЯ ФЕДЕРАЦІЇ НЕЗАЛЕЖНИХ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ (ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ)

Шановні спілчани,  брати і сестри!

6 жовтня 2020 року виповнюєть­ся 30 років з дня заснування Феде­рації профспілок України.

Ця важлива історична подія, що відбулась майже на рік раніше здо­буття Україною незалежності, ста­ла моментом відліку часу для роз­витку нового профспілкового руху країни, початком докорінних змін у моделі діяльності кожної профспіл­кової ланки та членів профспілок, задля захисту прав людини праці.

Період становлення Україн­ської держави – це також період модернізації самих профспілок, їх здатності відповідати викли­кам часу, займати принципову по­зицію, застосовувати нові методи роботи з людьми, підтримувати діалог із соціальними партнера­ми, рішуче захищати конститу­ційні права громадян, проводити протестні вуличні акції і страйки.

Сучасна Федерація профспілок України – найчисельніша право­захисна організація країни. До її складу входять 44 всеукраїнські профспілки та 25 територіальних профоб’єднань. Вона представляє і захищає права 3,5 млн офіційно працюючих громадян та 1 млн студентської молоді. Надає на своїй матеріальній базі оздоровчі, санаторно-курортні і туристичні послуги сотням тисяч людей. Є членською організацією Міжна­родної конфедерації профспілок (МКП) та Пан’європейської регіо­нальної ради (ПЄРР), активно співпрацює з Міжнародною орга­нізацією праці (МОП), має кон­сультативний статус при Еконо­мічній і соціальній раді ООН.

ФПУ веде безкомпромісну по­слідовну боротьбу за дотримання прав та інтересів працівників, гід­ну оплату праці та соціальний за­хист, створення високопродуктив­них і безпечних робочих місць. Бере активну участь у законодав­чому процесі, даючи відсіч спро­бам провести лібералізацію тру­дового законодавства та зупини­ти правозахисну діяльність проф­спілок, щоб не допустити втрати завойованих трудящими за деся­тиліття боротьби конституційних прав і свобод. Вимагає від влади побудови соціальної та правової держави, а роботодавців – соці­ально відповідального бізнесу.

Поки наймані працівники солі­дарні й об’єднані у професійні спілки, вони здатні захистити свої права на працю і гідне життя.

Перед нами відповідальний та складний шлях розвитку країни, зміцнення її економічного потен­ціалу, забезпечення гідної праці і добробуту кожного українця. І тільки разом ми його подолаємо! Стратегія діяльності ФПУ «Євро­пейський вибір», ухвалена VII з’їздом ФПУ, є дороговказом на цьому шляху.

Федерація профспілок України висловлює щиру вдячність усім спілчанам, профспілковим пра­цівникам та активістам, які всі ці 30 років перебували на передньо­му краї боротьби за трудові і соці­альні права спілчан, сумлінно ви­конували свій громадянський обов’язок на вітчизняних підпри­ємствах і в бюджетній сфері. За віру у силу нашої єдності, за спільні і солідарні дії у відстою­ванні гідності людей праці, їх до­стойного життя і соціальної спра­ведливості!

Бажаємо міцного здоров’я, миру і добробуту вашим сім’ям і трудовим колективам, успіхів у праці та гідної винагороди, впев­неності у наших спільних проф­спілкових діях та нових здобут­ків, віри в краще майбутнє нашої України!

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ,

ГОЛОВА ФПУ

29.09.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання