« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Тема номера

Головне завдання ПрАТ «Укрпрофтур» – надання якісних туристичних послуг за доступними цінами

Головне завдання ПрАТ «Укрпрофтур» – надання якісних туристичних послуг за доступними цінами

Керівник найбільшої мережі готе­лів та турис­тичних баз, президент ПрАТ «Укрпрофтур» – Сергій Стрілець, про профспілковий туризм та його впевнену при­сутність на теренах су­часного туристичного ринку:

«27 вересня у країні від­значається професійне свято – Всесвітній день туризму та День туризму в Україні.

Сьогодні, в умовах глобалізації, динамічного розвитку світового ринку послуг туристична індустрія набуває дедалі більшої вагомості та пріоритетності. Вона займає осо­бливе місце в системі міжнародних господарських відносин та загаль­нолюдських цінностей, сприяє по­силенню позитивних тенденцій в економіко-політичному та соціаль­но-культурному житті суспільства.

Профспілкове Товариство ПрАТ «Укрпрофтур», головним завдан­ням якого є надання туристичних послуг за доступними цінами для незахищених громадян, а це пере­дусім учнівська та студентська мо­лодь, інваліди, пенсіонери, ветера­ни та інші малозабезпечені верстви населення, й надалі, незважаючи на нинішні економічні труднощі, постійне зазіхання держави на профспілкові туристичні об’єкти, намагається своєю наполегливою працею трудових колективів роби­ти все можливе для організації оздоровлення та відпочинку турис­тів та екскурсантів.

Сьогодні в умовах глобальних пе­ребудов і переорієнтації галузей еко­номіки важливим є зростання потреб і мотивів людей до туристичної ді­яльності. Туризм, як галузь економі­ки, поступово займає лідерські пози­ції в багатьох країнах світу, а також у перспективі і в Україні. Отже, маємо значний нереалізований людський, природно-ресурсний, історико-куль­турний, туристично-рекреаційний та науково-технічний потенціал, вдале географічне розміщення, сприятли­вий клімат. Також особливість існую­чої на сьогодні ситуації в країні, еко­номічна та політична нестабільність, умови військового конфлікту спону­кають до подальшої розбудови нашої держави, яка обов’язково має включа­ти створення умов для розвитку ту­ристичної галузі. Розвиток туризму для України є не тільки економічною необхідністю, він, окрім того, має важливу цивілізаційну, ментальну, комунікативну місію і повинен стати демонстрацією нашого добросусід­ства та гостинності.

Важливою складовою турист­ської діяльності в Україні є соці­альний туризм. Це організація змістовного оздоровлення та відпо­чинку широких верств населення за найнижчими доступними ціна­ми, зорієнтованими лише на потре­би утримання та відновлення мате­ріальної бази туристичних об’єктів Товариства.

Основними напрямами діяльнос­ті ПрАT «Укрпрофтур» на сучасно­му етапі є оздоровлення дітей і мо­лоді у власних туристичних госпо­дарствах, надання якісних готель­них послуг з тимчасового проживан­ня туристів, організація транспорт­них і туристських подорожей по Україні, екскурсійне обслуговуван­ня всіх верств населення, надання автотранспортних послуг та ін.

В усіх закладах системи ПрАТ «Укрпрофтур» організація відпочин­ку та оздоровлення дітей, насамперед малозабезпечених верств населення, відбувається за помірними цінами.

Навіть за складних нинішніх умов, що склалися в суспільстві, сьо­годні відроджується пільгове оздо­ровлення як членів трудових колек­тивів, так і їх сімей на маршрутах со­ціального туризму за рахунок асиг­нувань на культурно-масову, фіз­культурну та оздоровчу роботу.

Літнім оздоровленням в 2018 році займались 10 туристичних сезонних господарств системи ПрАТ «Укрпрофтур». Ними обслуговано 12415 осіб, приріст порівняно з 2017 роком склав 967 туристів, що становить 8,4%. Показник обслуговування ста­новить 106330 людино-днів, приріст у порівняні з 2017 року склав 6930 людино-днів, що становить 7%.

Основними реалізаторами послуг з відпочинку за результатами літньо­го сезону оздоровлення 2018 року є на­ступні туристичні бази системи ПрАТ «Укрпрофтур»: ДЗСТ ЛОК «Вер­ховина» та ДЗСТ ЛОК «Карпатські зорі» ПрАТ «Івано-Франківськту­рист», ОК «Лісовий» та ОК «Збруч» ПрАТ «Тернопільтурист».

З метою збільшення об’єму обслу­говування на туристичних маршру­тах та реалізації туристсько-екскур­сійних послуг, максимального вико­ристання номерного фонду готелів та сезонних баз системи Товариства Правління ПрАТ «Укрпрофтур» взя­ло участь у Міжнародній весняній туристичній виставці UITT 2018, що проводилась 28–30 березня у Міжна­родному виставковому центрі м. Ки­єва. Під час виставки працівники відділу маркетингу та розвитку ту­ризму Товариства збирали відгуки про підприємства нашої мережі, за­пити щодо розміщення туристів, з’ясовували попит ринку та проводи­ли попередні переговори щодо май­бутньої співпраці.

У підсумку нам вдалося предста­вити ПрАТ «Укрпрофтур» як найбіль­шу мережу власних готелів та турис­тичних баз в Україні. «Укрпрофтур» цього року впевнено заявив про свою присутність на ринку готельних та туристичних послуг України.

Також працівники управління маркетингу та розвитку туризму від­відали ярмарок туристичних послуг «Отдых–2018» у м. Мінську (Республі­ка Білорусь) з метою розвитку парт­нерських відносин між країнами, за­лучення туристів з Білорусі на відпо­чинок до сезонних лікувально-оздо­ровчих баз мережі ПрАТ «Укрпроф­тур». На ярмарку було представлено 120 компаній з 16 країн світу. Особли­вий інтерес для ПрАТ «Укрпрофтур» становили білоруські компанії, які пропонували своїм клієнтам відпочи­нок в Україні. На ярмарку було пред­ставлено близько 20 туроператорів Республіки Білорусь, з представника­ми яких нами було проведено перего­вори щодо просування послуг опера­тора ПрАТ «Укрпрофтур» на ринку туристичних послуг цієї країни. Най­більший інтерес у білорусів виклика­ли бази, розміщені на березі моря, а саме в м. Очакові та м. Бердянську, готелі в м. Львові та м. Києві користу­вались попитом серед операторів екс­курсійних турів. Бази відпочинку в Карпатах були цікавими для органі­зації відпочинку у зимовий період. Окремо слід зазначити потенційний попит на готельні послуги в м. Чер­нівці в якості транзитної бази розмі­щення туристів на маршрутах з Біло­русі до Болгарії та Румунії.

Слід згадати й про проведені пере­говори з профспілковою компанією Республіки Білорусь – Унітарним під­приємством «Беларустурист», що є найбільшим об’єднанням туристич­них підприємств, яке займається ор­ганізацією подорожей для членів профспілок. За результатами попере­дніх переговорів з генеральним ди­ректором Людмилою Сеньковською, ПрАТ «Укрпрофтур» та УП «Беларус­турист» домовились про налагоджен­ня зв’язків між нашими підприєм­ствами з метою збільшення потоків туристів до України та запланували спільну зустріч на території України в жовтні п. р. з метою огляду готель­них комплексів і туристичних баз системи УПТ та обговорення умов довготривалої програми співпраці».

До теми

МОВОЮ ЦИФР

ПрAT «Укрпрофтур» є найбільшим в Україні туристичним об’єднанням. У структурі ПрАТ «Укрпрофтур» на сьогодні діють та приймають гостей 18 готелів, 20 туристично-оздоровчих комплексів, номерний фонд яких ста­новить понад 1000 ліжко-місць, туроператорську діяльність здійснюють 15 постійно діючих бюро подорожей та екскурсій в різних регіонах країни.

29.09.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання