« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Тема номера

СПРАВЖНІЙ ЗАХИСТ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

СПРАВЖНІЙ ЗАХИСТ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Ні для кого не секрет, що Україна перебуває у гли­бокій фінансовій кризі. Інфляція, безробіття, псевдореформи не обі­йшли стороною навіть профспілки. Посаду юриста або спеціаліста з охорони праці може собі дозволити не кожна профспілка. Епоха масо­вої невиплати заробітної плати, тотального скоро­чення робочих місць ви­магає негайного юри­дичного втручання, з яким один штатний профспілковий юрист упоратися не в змозі.

ПОВНА РОЗРУХА НА ФОНІ ВІЙНИ

За інформацією Державної служби статистики, тільки у другому кварталі 2015 року ре­альний валовий внутрішній продукт (ВВП) скоротився на 14,7%. Кожний десятий працездатний мешканець України є безробітним. Станом на 1 верес­ня 2015 р. зареєстровано понад 414 тисяч безробітних. Подаль­ший прогноз української еконо­міки також невтішний. Соціаль­ні програми заморожені, а 5% ВВП буде спрямовано на вій­ськові цілі.

Міжнародний валютний фонд прогнозує падіння еконо­міки України на 9% поточного року. На наступний рік МВФ прогнозує 2% росту. Що ж до ін­фляції, то цьогоріч вона стано­витиме 50%, у наступному за оптимістичних поглядів – на рівні 15%. З огляду на зазначені факти, пересічні українці опи­няються в дуже складних умо­вах – на межі виживання. На­слідками кризи є заборгованість на підприємствах із заробітної плати, працівників змушують йти в безоплатні відпустки, а то й узагалі звільняють.

АЛЬТЕРНАТИВА ПРОБЛЕМАМ

В умовах економічної кризи, на межі соціального вибуху зна­чно додається роботи профспіл­кам, насамперед первинкам. Важливо, щоб профспілки опе­ративно відреагували на ці ви­клики, знайшли нові дієві фор­ми та методи роботи. Члени профспілок частіше звертають­ся по допомогу до профкомів, профорганізацій вищого рівня. В цьому випадку всі профспіл­кові органи повинні бути гото­вими прийти на допомогу спіл­чанам і всебічно сприяти у вирі­шенні їхніх проблем.

Трапляється, що в умовах де­фіциту ресурсу, невеликої чи­сельності організації або з ін­ших причин член профспілки не знаходить тут допомоги. Він змушений звертатися у вищі ор­ганізації. З’являються інші об’єктивні перешкоди, такі як відсутність або зайнятість спе­ціаліста, необхідність їхати в обласний центр, брак часу тощо.

Зважаючи на вищеперелічені чинники і нинішні реалії, в яких опинилися трудові колек­тиви разом із первинними проф­спілковими організаціями, для більш якісного виконання ста­тутних обов’язків профспілок, оперативності надання допомо­ги при Федерації профспілок України було створено Центр со­ціальних послуг. Основним за­вданням Центру є забезпечення можливості користування соці­альними послугами в будь-який час, надання допомоги та під­тримки всім, без винятку, чле­нам профспілок, що є членами ФПУ.

ЩО У СКРИНІ?

Центр соціальних послуг, створений при ФПУ, пропонує первинним профспілковим ор­ганізаціям та членам профспі­лок оформити Соціальну карт­ку. Її власник може цілодобово звернутися до кол-центру, зате­лефонувавши на гарячу лінію, і отримати консультацію. Пра­цівниками кол-центру є кваліфі­ковані юристи.

На сьогодні власники Соці­альної картки можуть скориста­тися вісьмома основними по­слугами. Але, враховуючи поба­жання користувачів карток, кожні два-три місяці з’являються нові послуги.

Знижки та дисконтні програ­ми діють майже у 3000 закладах і чекають на власників карток. Серед партнерів – мережі про­дуктових супермаркетів та мага­зинів техніки, одягу і взуття, ап­теки, клініки та кабінети стома­тології, центри краси, таксі, пе­ревізники, автомийки та СТО, нотаріат і адвокатура, спортклу­би та фітнес, побутові послуги й розважальні заклади, кафе, рес­торани, туристичні агентства.

Передбачено, за рішенням спеціаліста кол-центру, безко­штовний виїзд адвоката на міс­це події у разі реальної загрози життю, майну, свободі користу­вача Соціальної картки та його сім’ї.

Центр потурбувався і про установи та організації. Для та­ких клієнтів можливо підклю­чення функції «Щит», що перед­бачає віддалене зберігання кор­поративної інформації про ді­яльність підприємства на серве­рах Центру.

Плануєте оздоровитися або відпочити у профспілкових са­наторіях, готелях або базах від­починку? Тоді отримаєте зниж­ку до 20%.

Втратили роботу чи набрид­ла стара? У цьому разі власники картки можуть скористатися послугою «Вакансії». Принцип дії послуги базується на аналізі доступних вакансій у мережі Ін­тернет і не припиняється, допо­ки користувач не працевлашту­ється.

«Допомога в дорозі» – першо­чергова необхідність для водіїв. Цілодобова можливість зв’язатися з Центром, зателефонував­ши на гарячу лінію з будь-якої точки України, та отримати не­обхідну інформацію, як-от кон­тактні телефони та адреси най­ближчих заправок, готелів чи кафе, консультація щодо вар­тості та знижок на пальне, а та­кож, у разі потреби, викликати автоевакуатор.

Новинкою від Центру соці­альних послуг став нещодавній запуск сервісу з надання безко­штовної фахової медичної кон­сультації – «Лікар онлайн».

Створення Центру соціальних послуг покликане допомагати профспілкам у вирішенні що­денних питань та завдань. Соці­альна картка – кваліфікована до­помога у життєвих ситуаціях.

Така картка оформляється безкоштовно. Абонентська пла­та за рік користування сервіса­ми становить 28 гривень. Офор­мити картку можна індивіду­ально для себе або за попередньою домовленістю із Центром, а також замовити презентацію Соціальної картки для вашої профспілки.

З усіх питань для докладного ознайомлення із діяльністю Центру соціальних послуг, за­мовлення Соціальної картки та побажань щодо нових послуг звертайтеся за телефоном гаря­чої лінії кол-центру: 0 800 210 308 або за адресою: 03113, м. Київ, вул. Р. Окіпної, 2, офіс 410.

Офіційний інтернет-портал Центру соціальних послуг – www.cesp.com.ua

05.12.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання