« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

НАШІ МІГРАНТИ ПОВИННІ ПОЧУВАТИСЯ В БЕЗПЕЦІ!

НАШІ МІГРАНТИ ПОВИННІ ПОЧУВАТИСЯ В БЕЗПЕЦІ!

Н изький рівень зарп­лат та затримки їх виплати штовха­ють українських будівельників на пошук роботи за кордоном, зазвичай у Європі. Наші ро­бітники погоджуються на гірші умови праці, ніж для європейських будівельни­ків, навіть якщо зарплата всього вдвічі вища. Працю­ючи неофіційно та за дем­пінговими розцінками, вони наражаються на конфлікти з місцевими працівниками.

Роль профспілок – поясню­вати, які мінімальні умови праці встановлені в країнах ЄС та сусідніх країнах, як можна забезпечити виконання цих мі­німальних умов та до кого звернутися, якщо мігрантам надають неправдиву або ви­кривлену інформацію.

Для цього Профспілка пра­цівників будівництва та про­мисловості будівельних мате­ріалів України створила веб­сайт, де кожен мігрант, який виїжджає на будівельні роботи до однієї з країн Європи, мати­ме змогу дізнатися, які гаран­тії він може вимагати від робо­тодавця. Участь профспілок у цьому процесі дозволяє змен­шити розрив у правах між тру­довими мігрантами й місцеви­ми працівниками, а також по­ліпшити доступ трудових мі­грантів до гідної, справедливої і безпечної роботи.

Так, на вебсайті migration. profbud.org.ua є дані про:

• мінімальну зарплату по країні та для працівника кон­кретного рівня (кваліфікова­ний, некваліфікований, брига­дир тощо);

• норми робочого часу та перерви;

• розмір доплат за нічну та понаднормову роботу, роботу у вихідні;

• законну тривалість від­пустки;

• розмір компенсації при нещасних випадках;

• контакти місцевих проф­спілок, де можна отримати до­помогу чи консультацію.

Запрошуємо всіх будівель­ників, які виїхали з України або збираються це зробити, не зважаючи на членство в проф­спілці, заходити на вебсайт migration.profbud.org.ua, ви­вчати інформацію, дізнава­тись про свої права та не пого­джуватись на нелюдські умо­ви праці.

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ БУДІВНИЦТВА ТА ПРОМИСЛОВОСТІ БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ УКРАЇНИ

 

ЄДИНИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ПРОФСПІЛКОВИЙ КВИТОК – НАДІЙНИЙ ТА ЯКІСНИЙ ІНСТРУМЕНТ ЗАХИСТУ

П роєкт Центру соці­альних послуг і Фе­дерації профспілок України «Соціаль­ний профспілковий квиток» надзвичайно акту­альний, він дуже потрібен членам профспілок. Це су­часний інструмент здійснен­ня соціального захисту.

Існує проблема необізнаності вчителів щодо своїх прав, що зу­мовлює їх небажання будь - що оскаржувати та відстоювати ці права, оскільки вони не знають, як це правильно робити. Сьогод­ні ситуація з робочими місцями в освітній сфері є досить склад­ною, працівники тримаються за них і готові поступися своїми правами, аби мати хоч якусь ро­боту та заробітну плату. Крім того, дуже часто у вчителів не­має достатньо коштів, щоб звер­нутися за допомогою до фахово­го юриста.

Саме тому пріоритетною нині допомогою є послуги юридич­них консультацій call-центру (гаряча лінія програми «Соці­альний профспілковий квиток» з надання безкоштовних юри­дичних консультацій з будь-яких питань 24 години на добу 7 днів на тиждень). Додзвонитися до спеціалістів дуже легко. Не існує питання, на яке б вони не могли дати кваліфіковану зміс­товну відповідь, у тому числі в разі виникнення конфліктної си­туації у сфері трудових право­відносин і навіть з особистих пи­тань. Жодного разу нам не від­мовили, не пригадую жодного випадку, щоб ми були розчаро­вані хоча б на мить. До того ж, спеціалісти не обмежуються усними відповідями, а готові, приміром, надіслати вам на електронну адресу відповідь з повним обґрунтуванням та поси­ланнями на закони. За потреби вам можуть допомогти правиль­но скласти документ і надати відповідні рекомендації не тіль­ки у разі виникнення конфлік­тних ситуацій, а й з питань оздо­ровлення, захисту соціально-економічних прав. Тому гаран­туємо високу якість та професіо­налізм – перевірили на собі.

У нашій Христинівській ра­йонній організації профспілки працівників освіти і науки вже є досвід співпраці із ЦСП. Власни­ками таких квитків стали 600 спілчан! Уже понад рік ми ко­ристуємось багатофункціональ­ним Єдиним соціальним проф­спілковим квитком ФПУ, вико­ристовуємо цей проєкт у своїй роботі, зважаючи на лояльну ціну – за рік обслуговування для членів профспілки всього 40 грн. Постійно рекламуємо його ін­шим колегам і друзям, адже можливість користуватися соці­альними сервісами, отримувати допомогу та підтримку мають змогу всі без винятку члени профспілки, що входять до ФПУ.

У сфері послуг програми «Со­ціальний профспілковий кви­ток» – великий перелік дисконт­них програм у торговельних ме­режах та інших закладах, а та­кож отримання суттєвих знижок на відпочинок та оздоровлення по всій Україні, безкоштовний стартовий пакет Lifecell з місяч­ним тарифом 40 грн, допомога в дорозі (це є неоціненним, адже, не дай Боже, якась аварія або інша критична ситуація) тощо.

За погодженням з керівни­цтвом ЦСП і в рамках програми, з метою розширення спектру по­слуг у нашому регіоні президія ради районної організації проф­спілки самостійно провела низ­ку робочих зустрічей з підпри­ємцями та представниками ма­лого бізнесу на місцевому рівні. Результатом цієї роботи став розширений перелік пільг для освітян Христинівщини, що на сьогодні складає мережу з 16 різ­номанітних торгових точок, які надають спілчанам пільгові знижки від 5 до 25%.

Центр соціальних послуг, який випускає та обслуговує квиток, стрімко розвивається, спектр надаваних послуг розши­рюється, а їхня якість стає тіль­ки кращою. Це надійний та якіс­ний інструмент захисту! Але в цій справі важливі єдність та згуртованість: якби користува­чами Єдиного соціального проф­спілкового квитка стали всі чле­ни профспілки, з’явилося б зна­чно більше можливостей для розвитку соціально необхідних програм, впровадження нових пільг, сервісів та пропозицій.

Бажаю цьому важливому та дійсно необхідному проєкту розвитку, успіхів і збільшення кількості учасників – власників Єдиного соціального профспіл­кового квитка, адже в єдності – наша сила!

ОКСАНА ЄРЕМЕНКО,

ГОЛОВА ХРИСТИНІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ

 


ПОДЯКА ВЕТЕРАНАМ ЗА БАГАТОРІЧНУ СУМЛІННУ ПРАЦЮ

31 травня Голова Федерації профспілок Укра­їни Григорій Осовий зустрівся з ветеранами профспілкового руху та Контрольно-ревізійної комісії ФПУ Валентиною Бойко і Михай­лом Зігурі та вручив їм Подяку Голови ФПУ.

У церемонії шанування взяли участь голова КРК Віталій Бабич та головний бухгалтер – керівник Управління фінансів, бухгалтерського обліку та кадрової роботи ФПУ Світлана Моторенко.

Григорій Осовий подякував ветеранам за багаторічну сумлінну працю в проф­спілках, високий професіоналізм, відпо­відальне ставлення до службових обов’язків, значний особистий внесок у фінансово-господарську діяльність Фе­дерації профспілок України.

Профспілковий лідер побажав ветера­нам та їх родинам міцного здоров’я, до­бра, миру та щастя, невичерпної творчої наснаги та успіхів у роботі на благо лю­дей праці й України.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

06.06.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання