« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ДО 25% ЗНИЖОК ОТРИМУЮТЬ ХРИСТИНІВСЬКІ ОСВІТЯНИ

ДО 25% ЗНИЖОК ОТРИМУЮТЬ ХРИСТИНІВСЬКІ ОСВІТЯНИ К ористуючись додатко­вими інструментами правового захисту та соціально-економічної підтримки спілчан, наявними в програмі Соціаль­ний профспілковий квиток, найактивніші та найвідпові­дальніші керівники профспіл­кових організацій не чекають «біля моря погоди», а доклада­ють власних зусиль та можли­востей, аби збільшити обсяг преференцій для членів трудо­вих колективів, які їх обрали.

Так, голова Христинівської районної організації профспіл­ки працівників освіти і науки Оксана Єременко, за погоджен­ням з керівництвом Центру со­ціальних послуг і в рамках про­грами Соціальний профспілко­вий квиток, самостійно провела низку робочих зустрічей з під­приємцями та представниками малого бізнесу на рівні свого району. А результатом цієї ро­боти став розширений перелік пільг для освітян Христинів­ського району.

Завдяки наполегливості Окса­ни Володимирівни до переліку партнерів програми на територі­альному рівні залучено декілька місцевих продуктових магазинів, магазин побутової техніки «Ат­лант», магазин «Віконний світ», зоомагазин та магазин канцтова­рів, квітковий та насіннєвий ма­газини, місцеві аптечні мережі із знижками від 5 до 25% додатково до глобальних мереж – партнерів Центру соціальних послуг, що на­дають знижки власникам Соці­ального профспілкового квитка по всій території України.

Також Христинівська район­на профспілка освітян активно користується юридичними по­слугами програми: тільки про­тягом останніх декількох міся­ців, завдяки плідній співпраці із фахівцями з трудового права Центру соціальних послуг проф­спілкою було збережено робочі місця декількох десятків педа­гогів, повернуто незаконно віді­брані компенсації та упередже­но ще безліч порушень трудо­вих прав та інтересів освітян.

Ще раніше за ініціативою ке­рівних органів та особисто голови первинної профорганізації ПАТ «Київський картонно-паперовий комбінат» Олексія Дулі, за про­грамою Соціальний профспілко­вий квиток було укладено угоди про співпрацю з мiсцевою мере­жею «Сiмейна аптека» та з адво­катом м. Обухова Сергієм Стель­никовичем, який вже другий рік поспіль є партнером програми з наданням 10% знижки на адво­катські послуги членам ППО ПАТ «ККПК» – власникам нового Профспілкового квитка з можли­востями платіжної картки.

Більше того, за рішенням профспілкового органу, в разі настання, наприклад, дорожньо- транспортної пригоди з членом профспілки або членами його сім’ї і необхідності виїзду адво­ката на місце пригоди, проф­спілка частково компенсує транспортні витрати, що додат­ково зменшує витрати спілчани­на у складній життєвій ситуації.

ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 


ТЕРИТОРІАЛЬНУ УГОДУ МАЮТЬ ПІДПИСУВАТИ ЧОТИРИ СТОРОНИ

«С толичні проф­спілки мають показувати при­клад боротьби за права люди­ни праці», – ця думка червоною стрічкою проходила у висту­пах делегатів XII Київської міської міжспілкової конфе­ренції профспілок, що відбу­лась 22 вересня у Будинку профспілок.

І в звіті, з яким виступив го­лова Київміськпрофради Вален­тин Мельник, і у виступах деле­гатів форуму разом з інформацією про досягнення та позитив­ний досвід чимало уваги було приділено саме невирішеним проблемам та пропозиціям щодо шляхів їх вирішення.

Зокрема, наголошувалось, що необхідно рішуче й ефек­тивно вирішувати питання те­риторіальної угоди. «Ось уже 3 роки ведуться перемовини щодо її осучаснення, – підкрес­лив Валентин Мельник. – Наша позиція чітка: це має бути дорожня карта з конкрет­ними цілями, завданнями та термінами досягнення. Осо­бливого значення вона набуває в умовах пандемії та у визначе­них Кабінетом Міністрів Укра­їни стратегічних напрямах розвитку країни, зокрема м. Києва. В ній мають бути окреслені пріоритети розвитку міста, схвалені депутатами Ки­ївради, а отже, і вони б мали нести відповідальність за її ви­конання. Про це ми говоримо не один рік, але результат ну­льовий. Відсутність впливу на депутатський корпус Київради не дає змоги привернути увагу до болючих питань, які турбу­ють киян і про які ми, проф­спілки, знаємо».

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ


 

«НАЧАЛЬСТВО ЖИРУЄ – РОБІТНИК БІДУЄ»

Б іля заводу «Кока-Ко­ла» в смт Велика Ди­мерка на Київщині з’явились плакати з вимогами підвищи­ти зарплату його працівни­кам. Такі ж плакати було розміщено в найближчих се­лах, де проживають робітни­ки заводу, а також біля стан­ції метро «Чернігівська» у м. Києві. Плакати містили гасла: «Начальство жирує – робітник бідує» та «Робітни­ки – не кріпаки».

Таку акцію солідарності з працівниками заводу провели представники політичної групи «Авангард».

У той час, коли ціна виготов­леного товару та кількість про­дукції «Кока-Кола» лише зрос­тають, зарплата робітників майже не змінюється. А в дола­ровому еквіваленті вона змен­шилась вдвічі порівняно з 2013 роком. Через це робітники заво­ду вимушені працювати на кількох роботах, аби мати гід­ний заробіток.

Представники профспілки «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» неодноразово зверта­лися до керівництва компанії з вимогою розпочати діалог щодо рівня заробітних плат. Але всі звернення були проігно­ровані.

Після чого профспілка про­вела кілька акцій протесту біля заводу, але компанія зно­ву не хоче чути своїх працівни­ків. Якщо компанія, заради власних надприбутків, прагне заощаджувати на оплаті праці робітників, це не можна замов­чувати.

У разі якщо компанія не по­чує вимог працівників, акції протесту триватимуть й надалі.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ,

ЗА МАТЕРІАЛАМИ ІНТЕРНЕТ-ВИДАНЬ

 

04.10.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання