« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Украй важливо виробити єдину державну політику в умовах розбудови авіабудівної галузі

Украй важливо виробити єдину державну політику в умовах розбудови авіабудівної галузі

27 червня у м. Харкові вперше відбувся Всеукра­їнський з’їзд авіабудівників України.


У заході взяли участь пред­ставники провідних під­приємств авіабудівної га­лузі, зокрема АТ «Мотор Січ», ДП «Івченко-Про­грес», компанії FED (АТ «ФЕД»), ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД» та ін., голова Харківської об­ласної державної адміністрації Олек­сій Кучер, народні депутати України.

На з’їзді було розглянуто питан­ня про поточну ситуацію на підпри­ємствах галузі та перспективи збе­реження і розвитку авіаційної про­мисловості України. За словами президента Асоціації «Укравіа­пром» Віктора Попова, в умовах роз­будови авіабудівної галузі вкрай важливо виробити єдину державну політику у цій сфері.

Під час обговорення делегати по­рушили питання, які включено до резолюції форуму. У контексті про­позицій щодо виведення галузі з кризи йшлося про доцільність ство­рення профільного міністерства, яке реалізуватиме державну про­мислову політику і буде розпоряд­ником бюджетних грошей. Крім того, на їхню думку, потрібно ство­рити авіабудівний холдинг «Анто­нов» з урахуванням інтересів дер­жави, галузі, трудових колективів, що допоможе виконати комерційні контракти з Перу, Казахстаном, Азербайджаном – добудувати і пе­редати в експлуатацію не менше 12 літаків, виробництво яких розпоча­то в Україні.

ПРОФСПІЛКА АВІАБУДІВНИКІВ УКРАЇНИ

 

Освіта відіграє ключову роль у відновленні добробуту суспільства

Президія ЦК Профспілки працівників освіти і на­уки України, що відбулась 25 червня, підтримала висновки, висловлені в Заяві Європейського ко­мітету профспілок освіти від 16 червня, що пан­демія COVID - 19 – це медична, соціальна та еконо­мічна криза, вплив якої особливо позначився на освіті – секторі, що відіграє ключову роль у по­доланні її негативних наслідків та відновленні до­бробуту суспільства.

П резидія схвалила Зая­ву Профспілки до Уря­ду та органів держав­ної влади про вихід з кризи, пов’язаної з COVID-19, через підтримку галу­зі освіти. У Заяві наголошено, що організаційні ланки Проф­спілки, як і профспілки освітян усієї Європи, з початку пандемії активно підтримували праців­ників освіти на всіх етапах: від переходу на дистанційне на­вчання до розробки стратегій відновлення роботи шкіл, і на­далі це робитимуть на шляху відновлення після кризи.

Профспілка працівників осві­ти і науки України закликає владу збільшити державні ін­вестиції у високоякісну держав­ну освіту для всіх, забезпечити інфраструктуру шкіл та інших закладів освіти, а також учите­лів та інших працівників освіти ресурсами, інструментами й професійним простором з ме­тою привабливості та престиж­ності педагогічних професій.

Обидва документи вже спря­мовано до Уряду й органів дер­жавної влади для інформування і вжиття відповідних заходів.

ПРЕС-СЛУЖБА ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

  • До теми

Президія ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від імені спілчан висловила обурення та категоричний протест проти ан­тисоціальних законодавчих ініціатив Уряду та намірів окремих народних депутатів України, закріплених у проєктах законів «Про працю», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльнос­ті професійних спілок)» № 2681 та «Про право­вий режим майна загальносоюзних громад­ських об’єднань (організацій) колишнього Со­юзу РСР».

Президія не підтримала норми законопро­єктів щодо зниження ролі держави в регулю­ванні трудових процесів, ігнорування ролі профспілок як повноцінного суб’єкта соціаль­но-трудових відносин та намагання націоналі­зації профспілкового майна. Члени президії констатували їх антисоціальну спрямованість та зниження рівня захищеності трудових прав, а також прав профспілкових організацій, за­вданням яких є захист трудових прав та соці­ально-економічних інтересів працівників. Пре­зидія наголошує на необхідності зняття їх з розгляду як таких, що містять антиконститу­ційні, антинародні норми, обмежують права профспілок та порушують низку міжнародних зобов’язань, взятих Україною у процесі рати­фікації міжнародних правових актів, про що неодноразово наголошувалося представни­ками СПО об’єднань профспілок.

Президія ЦК Профспілки вимагає від пар­ламентського Комітету з питань соціальної по­літики та захисту прав ветеранів з дотриман­ням законодавства врахувати електронну пе­тицію на сайті Верховної Ради України про не­розгляд законопроєкту № 2681, яка набрала необхідну кількість голосів (понад 25 тис.) для зняття його з розгляду.

 

Омбудсман засудила висловлювання Галини Третьякової

Уповноважений Вер­ховної Ради України з прав людини Люд­мила Денісова ви­ступила із заявою щодо дискриміна­ційних закликів на­родного депутата Галини Третьякової.

У заяві, зокрема, зазначається: «Прояви мови ворож­нечі, заклики до насильства і дискримінації є не­припустимими і мають рішуче засуджуватись у будь-якому демократичному суспільстві.

Наголошую, що відповідно до Статуту ООН, основою забезпечення свободи, справедливості та миру є ви­знання власної гідності, рівних і невід’ємних прав усіх членів суспільства.

У Загальній декларації прав людини та міжнародних пак­тах про права людини проголошено, що кожна людина має володіти всіма зазначеними у них правами і свободами без будь-якої різниці за такими ознаками, як раса, колір шкіри, народження, національне або соціальне походження, чи ін­ших обставин.

У Загальній декларації прав людини проголошено, що діти мають право на особливе піклування і допомогу.

Приєднуючись до основних міжнародних документів у сфе­рі прав людини, в тому числі Конвенції ООН про права дитини, Україна визнала, що в усіх країнах світу є діти, які живуть у тяжких умовах і потребують особливої уваги з боку держави.

Конвенція про права дитини ґрунтується на принципах не­дискримінації дитини незалежно від її соціального походжен­ня, майнового стану, стану здоров’я і народження дитини, її батьків чи законних представників; поваги та гідного став­лення; забезпечення достатнього життєвого рівня.

Визнаючи, що батьки несуть основну відповідальність за забезпечення у межах своїх здібностей і фінансових можли­востей умов життя, необхідних для розвитку дитини, відпо­відно до статті 27 Конвенції, держава взяла на себе зобов’язання вживати необхідних заходів щодо надання до­помоги батькам у здійсненні цього права і у разі необхідності надавати матеріальну допомогу та підтримувати програми щодо забезпечення дитини харчуванням, одягом і житлом.

Саме тому в межах своїх можливостей держава має визна­чати види соціальної допомоги і підтримки тим українським родинам, які їх потребують...

Згідно із статтею 6 Конвенції про права дитини Україна ви­знала, що кожна дитина має невід’ємне право на життя, а дер­жава має забезпечити у максимально можливій мірі виживан­ня і здоровий розвиток дитини.

Тому рішуче засуджую будь-які заклики до таких методів, як примусова кастрація, стерилізація людини, заяви про по­діл на якісних і неякісних дітей...

Засуджуючи висловлювання голови Комітету з питань со­ціальної політики та захисту прав ветеранів, народного депу­тата Галини Третьякової щодо права держави втручатися в особисте життя громадян, звертаюсь до Голови парламенту, народних депутатів України з вимогою вжити всіх можливих заходів, спрямованих на недопущення зазіхань на основопо­ложні права людини, відступу від демократичних цінностей та дискримінаційних закликів».

06.07.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання