« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ДП «Антонов» хоче вийти з Укроборонпрому

ДП «Антонов» хоче вийти з Укроборонпрому

9 червня на ДП «Антонов» відбулися відкриті збо­ри трудового колективу, пов’язані із загостренням си­туації щодо неправомірних дій керуючої структури – ДК «Укроборонпром», спрямо­ваних на припинення діяль­ності підприємства.


Д ержавним концерном «Укроборонпром» ухвале­но рішення про припинен­ня повноважень президен­та ДП «Антонов» Олексан­дра Донця. Відповідний наказ був підписаний генеральним директо­ром ДК «Укроборонпром» Айварасом Абромавічусом. Тимчасовим викону­ючим обов’язки призначено віце - пре­зидента з проєктування ДП «Анто­нов» Олександра Лося.

Після оприлюднення концерном цього рішення біля прохідної ДП «Антонов» відбулися загальні збори трудового колективу, ініційовані профспілковими організаціями під­приємства.

Учасники загальних зборів ухва­лили резолюцію, в якій засудили спроби концерну втрутитися у діяль­ність підприємства і звернулися на адресу вищого керівництва держави із закликом:

l залишити на посаді президента ДП «Антонов» Олександра Донця;

l негайно вивести підприємство із складу Укроборонпрому;

l затвердити програму розвитку галузі до 2030 року;

l запровадити посаду віце - прем’єр - міністра, який би курирував у тому числі питання галузі, та створити мі­ністерство з питань аерокосмічної га­лузі й ОПК.

ПРОФСПІЛКА АВІАБУДІВНИКІВ УКРАЇНИ

 

Ми про них пам’ятаємо...

До мене зателефонувала дав­ня знайома і як ніколи щасли­вим голосом почала розмо­ву. Вона і в кращі часи була песимісткою, хоча тоді, посі­даючи високу посаду, роби­ла добрі вчинки й подеколи забувала про себе, залишив­шись в осінню пору свого життя самотньою. А секрет її радості відкрився швидко: «Ти знаєш, мені принесли па­кунок з продуктами і аж чо­тири паски. Це означає, що я ще комусь потрібна, про мене пам’ятають...». Далі були дифі­рамби тим, хто про неї не за­був, аж до діючого міністра соціальної політики. Як мало треба людині для щастя! На­самперед увага, яка начебто й небагато коштує, проте до­рожча за золото.

З найома, яка обігріла мене те­плими словами і з якою через карантин спілкувалася тіль­ки телефоном, підштовхнула до написання цієї статті. Тож довідалася, що такою доброю справою зайнялася в пасхальні і карантинні дні Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України, яку очолює Марія Яцейко, за­кликавши в інтернет - мережі до доброї справи свій актив. Додам: попри скромність багатьох її учасників, які казали: «Та що ми будемо хвалити­ся!..». І не лише продуктові набори та засоби гігієни (до прикладу, на Кам’янеччині додавали ще й конверти своїм ветеранам, що потребували тер­мінових відвідин аптеки), а й сама ува­га до спілчан додає їм настрою до жит­тя, здоров’я і стійкості перед різним лихом.

Близько 30 таких пакунків за раху­нок профспілкового фонду районної організації профспілки було доставле­но економічно вразливій категорії спілчан. Формував набори на замов­лення Кам’янка - Бузької районної осві­тянської профспілки соціальний мага­зин. Добродійність теж, на щастя, за­разлива. Коли голова Кам’янка-Бузької районної організації освітян­ської профспілки Віра Степанівна по­відомила керівникові соціального ма­газину Тетяні Дунаєвській призначен­ня замовлення, Тетяна Ярославівна й сама долучилася до благодійної акції: допомогла з транспортом і відправ­ленням допомоги адресатам. При­йшли на підмогу Вірі Краєвській і ра­йонній профспілці, й уже не вперше, великий ентузіаст профкому Кам’янка - Бузької ЗОШ І–ІІІ ст. Андрій Куровський, голови первинок і окремі керівники закладів освіти.

Жовківська районна організація освітянської профспілки, яку очолює Ірина Бродик, закликала до акції свої первинки й отримала найбільш досто­вірну інформацію про потреби спілчан – ветеранів освітянської ниви. Доста­вили 130 пакунків за сприяння відділу освіти Жовківської РДА та особисто начальника Михайла Коваля.

Реакція колишньої вчительки Во­лицької школи Жовківського району 96 - річної Олени Лень, яка нині прожи­ває у Раві - Руській, була така ж, як і у моєї вищезгаданої знайомої. Емоції переповнювали, бо пакунок ветерану привезли директор школи Наталія Равлик, її колишня учениця, та Юрій Малащук, голова профкому первинки, депутат Жовківської районної ради.

Голова профкому працівників Львівського національного універси­тету ім. І. Франка Юліан Бек розпові­дає: «Доставити 50 пакунків вагою по­над 10 кг самотнім працівникам, які перебувають на самоізоляції через пандемію COVID - 19, від техпрацівника до професора, допомагали профакти­вісти, колеги - профлідери з інших ви­шів, з якими спілкуємося в інтернет-спільноті. До Стрия зголосилася від­везти пакунок нашому спілчанинові студентський профлідер Львівської академії друкарства Любов Тупичак. Свою готовність доправити пакунки висловила й голова профкому праців­ників Технологічного коледжу Львів­ської політехніки Наталя Бойко».

«Про нас пам’ятають…», – захопле­но відгукнулася 86 - річна колишня ви­кладачка університету. Люди телефо­нували в деканати, ректорат, надсила­ли на вайбер та електронну пошту уні­верситету, зробивши розголос універ­ситетській профспілці. Заслужено.

З ким із профлідерів не спілкувала­ся, всі вони одностайні в думці, ви­словленій Вірою Краєвською: «Ми про них (ветеранів, спілчан) пам’ятаємо. Тож намагаємося допомогти в скрутну хвилину».

ОЛЬГА ЛОБАРЧУК,

ЛЬВІВСЬКА ОБЛ.

 

19-й футбольний турнір до Дня журналіста

У м. Ужгороді відбувся 19 - й турнір з мініфутболу серед команд засобів ма­сової інформації. Його спільно прове­ли Закарпатська обласна профспілкова організація працівників культури (за­сновник), обласна організація Національної спілки журналістів України, Закарпатська асоціація футболу та об­ласне відділення НОК України.

Ц ього року турнір став першим спортивним заходом в області після послаблення каран­тину. Не змінювати давні традиції лідер об­ласної галузевої профспілки Наталія Тов­тин вирішила з огляду на те, що закарпат­ські журналісти дуже хотіли пограти у футбол напе­редодні свого професійного свята – Дня журналіста.

Зрозуміло, що було витримано усі вимоги щодо проведення спортивних змагань в умовах карантину. Так, усі гравці перед турніром у рамках карантинного контролю за участю лікаря пройшли температурний скринінг і були допущені до змагань.

На урочистій церемонії відкриття турніру журна­лістів привітали голова оргкомітету, голова обласної профспілкової організації працівників культури На­талія Товтин, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, заступник голови Закарпатської асоціації футболу Віктор Качур, голова обласної організації На­ціональної спілки журналістів України Віталій Мещеряков.

Змагання проводилися в одне коло. Крім команд ЗМІ, поза конкурсом у них взяли участь ветерани фут­больної команди «Радванка».

Про напружений характер змагань свідчило те, що в підсумку три команди набрали однакову кількість очок. Переможця визначили за різницею забитих і пропущених м’ячів.

На урочистій церемонії закриття турніру голова обласної профспілкової організації працівників куль­тури Наталія Товтин вручила перехідний красень - ку­бок команді з м. Берегова.

У церемонії нагородження також взяв участь голо­ва Закарпатської асоціації футболу Іван Дуран. Усі команди-учасниці нагороджені грамотами, матері­альною винагородою та пам’ятними призами органі­заторів, а гравці команд - призерів – дипломами.

Приз наймолодшого гравця турніру отримав Юрій Лаб’як («Лобда»), а найстаршого – 69 - річний Саболч Нігріні (угорськомовна газета «Карпаті Ігоз Со»).

До наступної зустрічі на ювілейному 20 - му турнірі журналістів Закарпаття!

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

ПРЕС-ЦЕНТР ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

15.06.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання