« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Діалог соціальних партнерів

Діалог соціальних партнерів

14 листопада, напередодні професійного свята праців­ників радіо і телебачення, за ініціативи Профспілки пра­цівників культури України, в рамках соціального партнер­ства у Національній суспіль­ній телерадіокомпанії Укра­їни (ПАТ «НСТУ») відбулася зустріч з обговорення про­блемних питань галузі.

П рофспілкову сторону представляли голова Профспілки працівників культури України Людмила Перели­гіна, заступник голови Профспілки Галина Гайдук, керівники територі­альних організацій Профспілки, голови первин­них профспілкових організацій Центральної дирекції та регіональних філій ПАТ «НСТУ».

Під час конструктивної розмови з вико­навчим директором телерадіокомпанії Олек­сандром Лієвим профспілковці обговорили питання недофінансування суспільного те­лерадіомовлення з Державного бюджету України на поточний і наступний роки та ви­світлили проблеми кожної філії телерадіо­компанії. Слід зазначити, що було отримано запевнення керівництва телерадіокомпанії щодо збереження її кадрового потенціалу в наступному році, подальшої плідної співпраці з Профспілкою і обов’язкового вирі­шення соціальних проблем працюючих.

Голова Профспілки Людмила Перелигіна привітала медійників з професійним святом та вручила профспілковим активістам від­знаки Федерації профспілок України та Профспілки працівників культури України. Зокрема, виконавчому директору ПАТ «НСТУ» Олександру Лієву було вручено по­чесний знак ФПУ «За розвиток соціального партнерства».

У своєму виступі виконавчий директор ПАТ «НСТУ» зосередив увагу присутніх на необхідності існування в компанії проф­спілкової організації, оскільки саме проф­спілки є конструктивним опонентом робо­тодавця, адже співпрацюючи з профспіл­кою, роботодавець отримує соціального партнера, помічника, який діє за законом і несе всю повноту відповідальності. «За до­помогою профспілки він вирішує не тільки соціальні завдання, а й питання функціону­вання закладу в цілому. Тож не потрібно бо­ятися наявності профспілкової організації, оскільки профспілка впорядковує рішення безлічі питань і проблем. Тому я, – зазначив Олександр Лієв, – написав заяву та вступив до лав первинної профспілкової організації ПАТ «НСТУ».

В урочистій обстановці йому та ще 15 фа­хівцям Центральної дирекції ПАТ «НСТУ» було вручено профспілкові квитки.

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

Людмила Перелигіна, голова Профспілки працівників культури України:

«Вітаючи всіх вас, хочу від імені Проф­спілки працівників культури України засвідчити свою глибоку пошану та щиру подяку колективу медіасфери за вірність Профспілці і побажати всім міцного здоров’я, плідної ефективної роботи, випусків новин тільки пози­тивних, програм, які тішать і душу, і серце, а кожному колективу – уваги та дружнього ставлення від влади. Кож­ному працівнику бажаю гідної зарпла­ти, а усім нам – щасливого майбутньо­го та мирного неба».

 


Розвиток партнерських відносин та співпраці

26 листопада підписано Меморандум про співробітництво між первинною профспілко­вою організацією працівників ПрАТ «Укргаз­банк» та Всеукраїнською профспілкою вироб­ничників і підприємців.

М еморандум спрямований на розвиток партнерських від­носин та співпраці між профспілками для забезпечення їх ефективної та солідарної діяльності із захисту соціаль­но-економічних і трудових прав членів профспілок, задля зміцнення профспілкового руху.

Голова профспілки ПрАТ «Укргазбанк» Олексій Крихтін висло­вив впевненість у плідній співпраці, враховуючи напрацьований досвід та потужні програми, які впроваджує банк для підтримки малого та середнього бізнесу, а саме: поповнення оборотного капі­талу та фінансова підтримка інвестиційних проектів для МСБ, кре­дитування на закупівлю нового обладнання, сільськогосподарської техніки та транспортних засобів, програми розвитку в рамках співпраці з Німецько-Українським фондом.

Сторони домовились тісно співпрацювати над упровадженням та дотриманням Десяти принципів Глобального договору ООН та Цілей Сталого Розвитку. А також спільно провадити широку кампанію під­тримки та участі у програмі «Соціальний профспілковий квиток» ФПУ.

ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ВИРОБНИЧНИКІВ І ПІДПРИЄМЦІВ

 


Серед пріоритетів – збереження та розвиток трудового потенціалу України

Актуальні питання підви­щення ролі та ефективності дій Профспілки у збережен­ні та розвитку трудового потенціалу України обго­ворили учасники наради-за­сідання профспілкового ак­тиву Української федерації профспілкових організацій – профспілки працівників підприємств з іноземни­ми інвестиціями, господар­ських товариств, організа­цій та установ (УФПО).

В ів засідання голова Профспіл­ки Вацлав Янчевський.

З інформацією про сучасний стан збереження та розвитку трудового потенціалу України виступив кандидат економічних наук, професор Київського національного еко­номічного університету ім. Вадима Гетьмана Анатолій Гриценко.

З доповіддю на тему «Про скорочення чисельності або штату працівників: за­конодавство, судова практика, проф­спілковий захист» виступив голова Профспілки Вацлав Янчевський.

Цю тему розвинула заступник голов­ного редактора журналу Державної фіс­кальної служби України «Вісник» Ніна Василюк. Вона поінформувала про стан погашення заборгованості компенсацій­них виплат працівникам, призваним на військову службу, та про хід проведення спільних перевірок Держпраці та ДФС із питань легалізації трудових відносин.

Про хід реалізації програми «Відро­дження льонарства на Поліссі» розповів директор ТОВ «Льонагропром» Олексій Зарицький.

Під час наради відбулись презентація компанії «ТЕСЛА ЕНЕРГО» (м. Жито­мир), як лідера з упровадження перспек­тивних технологічних рішень в галузі енергозбереження, та нагородження профспілковими відзнаками Федерації профспілок України.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

02.12.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання