« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

УРЯД ЗОБОВ’ЯЗАВ «УКРОБОРОНПРОМ» ПОВЕРНУТИ ЗАРПЛАТНІ БОРГИ ПРАЦІВНИКАМ «МИКОЛАЇВСЬКОГО СУДНОБУДІВНОГО ЗАВОДУ»

УРЯД ЗОБОВ’ЯЗАВ «УКРОБОРОНПРОМ» ПОВЕРНУТИ ЗАРПЛАТНІ БОРГИ ПРАЦІВНИКАМ «МИКОЛАЇВСЬКОГО СУДНОБУДІВНОГО ЗАВОДУ»

Кабмін дав доручення Державному концерну «Укроборонпром» до 25 грудня погаси­ти заборгованість із зарплати працівникам «Миколаївського суднобудівного заводу» (колишній «Суднобудівний завод ім. 61 комунара»).

П ро це заявив Прем’єр- міністр України Володимир Гройсман на засіданні Уря­ду 13 грудня.

«Уряд доручив концерну «Укробо­ронпром» погасити заборгованість із заробітної плати перед працівника­ми «Миколаївського суднобудівного заводу». Це відповідальність керів­ництва концерну, і вони повинні ви­конати це завдання, тим більше, що є доручення Уряду. За його невико­нання будуть відповідні наслідки», – сказав Володимир Гройсман.

Як відомо, профспілки постійно працюють над вирішенням питання повернення заборгованої зарплати. За результатами профспілкового мо­ніторингу, що проводиться територі­альними профоб’єднаннями, ДП «Миколаївський суднобудівний за­вод», а також інші підприємства- боржники за ініціативою Миколаїв­ської облпрофради та наполяганням ФПУ було включено до переліку під­приємств, що перебувають на осо­бливому контролі Кабінету Міні­стрів України.

Профспілки й надалі працювати­муть над пошуком шляхів погашен­ня заборгованості із зарплати на ві­тчизняних підприємствах.

Прес-центр ФПУ

 

ПАР ТА УКРАЇНА: ОБМІН ІНФОРМАЦІЄЮ ТА ДОСВІДОМ

13 грудня у м. Києві відбулася зустріч доктора філософії, старшого наукового співробітника і директора програми з теорії та політики розвитку Вітватерсрандського університету (Йоган­несбург, ПАР) Ніколя Пон-Віньйона з представниками апарату Федерації профспілок України.

З профспілкової сторони у заході взяли участь керівник Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громад­ськими організаціями Лариса Ровчак, керівник Департаменту міжнародних зв’язків Василь Шилов, головний спе­ціаліст цього департаменту В’ячеслав Майборода, завідувач відділу виробничої політики Департаменту захисту соціаль­но-економічних прав Юлія Вітюк, головний спеціаліст цього відділу Ігор Терещенко.

Під час зустрічі відбувся обмін інформацією, досвідом та поглядами на подальший розвиток співпраці. Зокрема, йшлося про дистанційні лекції Глобального університету праці українською мовою: доступ, поширення, ідеї, плани, пропозиції тощо.

Олексій ПЕТРУНЯ

 

БОРОТЬБА ЗА ПРАВО ОСВІТЯН НА ГІДНУ ПРАЦЮ ТРИВАТИМЕ І В НАСТУПНОМУ РОЦІ

14 грудня у м. Києві відбулося підсумкове у 2017 році засідання президії Централь­ного комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

В ів засідання голова Профспілки Георгій Труха­нов.

Аналізуючи роботу, учасники президії відзна­чали, що рік був досить напруженим та неспо­кійним через децентралізаційні процеси, зміни зако­нодавства, прийняття освітнього бюджету, який не забезпечує потреби галузі на 2018 рік.

Георгій Труханов під час заходу поінформував голів обласних організацій Профспілки про низку зустрі­чей та перемовин з владою щодо вимог Профспілки до основного кошторису країни на наступний рік. Так, відбулися робочі наради з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, першим віце- прем’єр-міністром Степаном Кубівим, міністром фі­нансів Олександром Данилюком, на яких йшлося, зо­крема, про кошти на заробітні плати учителів, про ВНЗ І–ІІ рівня акредитації та їх переведення з дер­жавного фінансування на місцеве, стипендійне забез­печення студентів тощо. Наразі, відповідно до прото­кольного доручення Прем’єр-міністра, готуються зу­стрічі з керівниками відповідних міністерств.

На завершення очільник Профспілки наголосив, що боротьба за права освітян на гідне життя й оплату вчительської праці триватиме і в наступному році. Адже оптимізація і скорочення – не найкращі заходи для поліпшення ситуації у галузі й залучення до ро­боти в освіті молоді.

Після обговорення президія прийняла постанови з усіх питань порядку денного.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

31.12.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання