« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ДІЄВА СПІВПРАЦЯ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ – ЗАХИЩЕНІСТЬ ПРАЦІВНИКІВ

ДІЄВА СПІВПРАЦЯ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ – ЗАХИЩЕНІСТЬ ПРАЦІВНИКІВ

Свідченням високого рівня соціального діа­логу в галузі культури стали змістовні, відвер­ті, а інколи навіть емоційні виступи на пленумі ЦК Профспілки працівників культури України міністра культури України Євгена Нищука, високопосадовців міністерств молоді та спор­ту України, регіонального розвитку, будівни­цтва та житлово - комунального господарства України, Держкомтелерадіо, Фонду соціаль­ного страхування, ПрАТ «Укрпрофтур» та ін. Пленум відбувся 6 жовтня у м. Києві.

О сновне питання порядку денного стосувалося подальшого розвитку галузей культури і захисту трудо­вих прав спілчан в умовах децен­тралізації влади.

У своїй доповіді голова Профспілки пра­цівників культури України Людмила Пере­лигіна зазначила, що саме завдяки дієвій і конструктивній співпраці із соціальними партнерами у звітному періоді протягом останнього року вдалося досягти помітних результатів у вирішенні соціальних питань працівників культури, телебачення і радіо­мовлення, фізичної культури і спорту, ін­формаційної та видавничої сфери. Зокрема, спільними зусиллями профорганізацій всіх рівнів разом з Мінкультури вдалося відсто­яти права на пенсію за вислугу років для ар­тистів театрально-концертних та інших ви­довищних закладів і колективів. Пропози­ція Профспілки щодо збереження цієї піль­ги для таких категорій працюючих, як спортсмени – заслужені майстри спорту, а також для майстрів спорту міжнародного класу – членів збірних команд, на жаль, не була ухвалена. Від­повідні звернен­ня неодноразово спрямовувались до Уряду, Мін­соцполітики, Верховної Ради України. Тож Профспілка зали­шає за собою пра­во разом з Міністер­ством молоді та спор­ту України послідовно та наполегливо відстоювати позицію щодо збереження права на пенсію за вислугу років для цих праців­ників сфери фізичної культури та спорту.

У постанові пленуму визначено низку за­ходів щодо захисту прав працівників, збере­ження закладів культури, спортивних орга­нізацій, засобів масової інформації в умовах глобальних державних реформ. Поставлено завдання ЦК Профспілки, її територіальним організаціям розробити комплекс заходів задля подальшого розвитку галузей культу­ри та недопущення скорочення пра­цівників або зни­щення закладів культури в умо­вах проведення реформ.

За плідну співпрацю членам Профспілки подя­кували голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук, пер­ший заступник голови Держком­телерадіо Богдан Червак, президент ПрАТ «Укрпрофтур» Сергій Стрілець та ін. Соці­альних партнерів та профспілкових акти­вістів було відзначено «Подяками».

Пленум розглянув низку інших важливих питань профспілкового руху.

У його роботі взяв участь та виступив за­ступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ГІДНА ПРАЦЯ – НЕОБХІДНА УМОВА ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ КРАЇНИ

4 жовтня з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю, який щорічно відзначається 7 жовтня, Федерація профспілок України провела круглий стіл на тему «Гідна праця – продуктивна зайнятість, достойна зарплата, сучасні безпечні робочі місця».

В ідкриваючи дискусію, Голова ФПУ Григорій Осовий нагадав, що цьогоріч Всесвіт­ній день дій за гідну працю відзначається вдесяте і саме ФПУ свого часу виступи­ла ініціатором проведення цього дня в Україні заходів на захист працівників.

Профспілковий лідер повідомив, що за підтримки Міжнародної організації праці розроблено та за участю соціальних партнерів реалізується програма «Гідна праця для України», в рамках якої визначено пріоритетні завдання до 2019 року.

Нинішню ситуацію у сфері праці в Україні Григорій Осовий охарактеризував як до­сить складну, навівши низку причин, зокрема демографічну кризу, низький рівень оплати праці, а також відсутність гідних умов праці.

У заході взяли участь Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук, пер­ший заступник міністра соціальної політики України Ольга Крентовська, представ­ники центральних органів виконавчої влади, організацій роботодавців, міжнародні експерти, науковці, керівники членських організацій ФПУ.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ЗА ПРОСТИХ ЛЮДЕЙ!

Народний депутат України, пред­ставник Федерації профспілок Укра­їни у парламенті Сергій Каплін взяв участь та виступив на засіданні Пре­зидії ФПУ, яке відбулося 5 жовтня у м. Києві, де розповів про результати спільної з представниками ФПУ ро­боти щодо внесення змін до законо­проектів соціально - економічного спрямування з метою недопущення погіршення становища працівників.

З окрема, він зазначив, що вдалося частково поновити права чорнобиль­ців на пільгове пенсійне забезпечен­ня, захистити права тих, хто по­страждав унаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворюван­ня, а також тих категорій громадян, які отримують пенсію за втратою годувальни­ка, який загинув на виробництві. Крім того, за словами депутата, було враховано по­правки до законопроекту стосовно забезпе­чення пільгових умов виходу на пенсію ба­гатодітним жінкам, які проживають у сіль­ській місцевості, й окремим категоріям працівників культури.

Як повідомив представник профспілок у Верховній Раді, наразі відбувається процес підготовки остаточної редакції проекту ме­дичної реформи, в якому завдяки принципо­вій позиції парламентарів і профспілковців враховано поправку щодо недопущення ска­сування норми про безоплатну медичну до­помогу, яка гарантована Конституцією України, а також низку пропозицій профспі­лок на захист інтересів працівників охорони здоров’я.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

16.10.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання