« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

НІ – РОЗВАЛУ І СКОРОЧЕННЯМ В «УКРНАФТІ»!

НІ – РОЗВАЛУ І СКОРОЧЕННЯМ В «УКРНАФТІ»!

«Президенте України, зупиніть ліквідацію нафтогазових підприємств!», «Українську сировину – нафтопереробним заводам!», «Акціонери Укрнафти, захистіть нафтови­ків, які захищають ваші інвестиції!» – під такими гаслами представники Профспілки працівників нафтової і газової промисло­вості України 18 травня вийшли на акцію протесту до головного офісу Публічного акціонерного товариства «Укрнафта».

П ідтримали законні вимоги своїх спіл­чан голова Укрнаф­тогазпрофспілки Володимир Дмитришин і його заступник Сергій Українець.

Нафтовики вимагали від керівництва компанії підвищити заробітну пла­ту для робітників, забезпе­чити повну зайнятість та не допустити масових звільнень працівників. Вони також вимагали по­вернути підприємство під контроль держави та за­кликали Державну службу геології та надр України не анулювати ліцензії на ви­добуток нафти та газу.

Обурення робітників викликало рішення нагля­дової ради ПАТ «Укрнаф­та» щодо структурної ре­організації компанії, під час якої планується лікві­дація окремих підрозділів та об’єднання Прилуцько­го, Охтирського та При­карпатського управлінь бурових робіт в одну структурну одиницю «Укрнафтобуріння».

Акція відбулася в день засідання акціонерів ПАТ «Укрнафта», де одним з го­ловних питань розглядала­ся реструктуризація това­риства. У роботі засідання взяв участь та виступив го­лова Об’єднаного профко­му «Укрнафти» Ігор Копач, який поінформував акціо­нерів про стан справ у ком­панії та висловив жорстку позицію трудового колек­тиву щодо тих змін, які нині в ній відбуваються.

Робітники сподівають­ся, що їхні акції протесту допоможуть керівництву прийняти соціально відпо­відальне рішення. Залеж­но від прийнятого нагля­довою радою рішення чле­ни Укрнафтогазпрофспіл­ки або посилюватимуть тиск, або, якщо їхні інтереси врахують, постав­лять крапку в цьому три­валому протистоянні.

Тетяна РУБАН, «ПВ»

Фото автора

 

ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО: ВИКОНАННЯ ГАЛУЗЕВОЇ УГОДИ ВИЗНАНО НЕЗАДОВІЛЬНИМ

18 травня пленум ЦК Профспілки працівників лісового госпо­дарства України ухвалив постанову, якою виконання Галузе­вої угоди і колективних договорів у минулому році було визна­но незадовільним.

Я к повідомляє прес-центр ФПУ, в роботі пленуму взяв участь та виступив заступ­ник Голови ФПУ Євген Драп’ятий.

У доповіді голови Профспілки пра­цівників лісового господарства України Степана Кривов’язого було про­аналізовано ситуацію, що склалася в лісогосподарській галузі через від­сутність фінансування, а також на­звано можливі шляхи щодо забезпе­чення її діяльності та розвитку.

У постанові з даного питання зазна­чено про необхідність активізації ро­боти з Мінагрополітики, як голо­вним розпорядником бюджетних ко­штів, та Мінфіном щодо негайного відновлення фінансування лісогос­подарських заходів на 2017 рік, здій­снивши перерозподіл бюджетних ко­штів у межах головного розпорядни­ка, як це передбачено ст. 18 Прикін­цевих положень Закону України «Про державний бюджет на 2017 рік», та забезпечення постійного контро­лю за фінансовим станом підпоряд­кованих підприємств, зокрема Пів­денного регіону. Визнано необхід­ним внести відповідні зміни в зако­нодавчі та нормативно-правові акти для забезпечення бюджетного фінан­сування галузі.

 

РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я У КОНТЕКСТІ СЬОГОДЕННЯ

16–17 травня у м. Києві Міжнародна конфе­дерація профспілок, членською організаці­єю якої є ФПУ, провела експертний семінар з реформування системи охорони здоров’я у контексті реалізації Угоди про асоціацію Україна – ЄС.

Я к повідомляє прес- центр ФПУ, від­крив семінар Голо­ва Федерації проф­спілок України Григорій Осовий, зазначивши, що протягом багатьох років в Україні спостерігається катастрофічний стан з ме­дичним забезпеченням громадян та фінансуван­ням цієї сфери. Реформи в медичній галузі прово­дяться безсистемно, що фактично призводить до її руйнації, а нової ефектив­ної і продуктивної систе­ми медичної допомоги так і не створено.

На переконання профспі­лок, стан забезпечення медичними послугами громадян в Україні потре­бує кардинального покра­щення, а всі рішення з ре­формування системи, зо­крема зміни до законів, мають ухвалюватись піс­ля широкого громадсько­го обговорення та з ураху­ванням фахової оцінки корисності та важливості таких рішень. Голос проф­спілок має бути не тільки почуто, а й враховано профспілкову позицію.

Голова Профспілки пра­цівників охорони здоров’я України Вікторія Коваль подякувала міжнародним організаціям – партнерам ФПУ за проведення в Україні такого важливого заходу, присвяченого збе­реженню здоров’я і життя наших співгромадян. Вона також висловила думку профспілкового за­галу про те, що такої складної ситуації у галу­зі, як сьогодні, ніколи не було. Тому профспілкам потрібно визначити так­тику спільних дій задля проведення успішних реформ.

На семінарі прозвучали доповіді міжнародних експертів: співробітника Європейської федерації профспілок громадського обслуговування Матіаса Маухера, голови Проф­спілки працівників охоро­ни здоров’я та соціально­го обслуговування Латвії Валдіса Керіса, представ­ників профспілок Грузії, Молдови, а також вітчиз­няних фахівців галузі.

27.05.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання