« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

Українські медійники в Японії: три події одного ранку в Сайтамі

Українські медійники в Японії: три події одного ранку в Сайтамі

В офісі громадської організації «Японський фонд майбутніх поколінь» ( Japan Offspring Fund JOF ) кожний день наповнений подіями – різними за змістом, але об'єднаними єдиною метою досягнення позитивного результату. Саме цього прагне злагоджена команда, лідер якої – редактор журналу Джунічі Ковака.

За три доби перебування тут чотирьох членів делегації Національної спілки журналістів України і Всеукраїнського благодійного фонду "Журналістська ініціатива" ми в цьому переконувалися не раз. Ось і нинішнього ранку пошта доставила бандероль, а в ній подарункові значки із зображенням національного прапора України.

Як виявилося, це замовлення зроблено з нагоди Дня Конституції України й у межах підготовки до концерту світової слави українця – скрипаля Олега Криси. Саме JOF опікується організацією концерту в Сайтамі (в Токійській агломерації), що відбудеться 7 липня.

Підтримка запланованої культурної події розпочалася ще в Києві (концерт 11 червня) й у рідному Олегові Крисі Львові (16 червня). Там виступи славетного маестро відбувалися в переповнених залах філармоній, а також транслювалися в режимі онлайн. Тепер же триває підготовка до цієї неординарної події в Країні вранішнього сонця, чим опікується й організація з багатогранною соціально значущою і доброчинною діяльністю.

Цього ранку ще одна приємна подія додала радісних емоцій співробітникам офісу, в якому шеф – Джунічі Ковака. На електронну адресу громадської організації надійшли світлини з Піщаниці Овруцького району на Житомирщині. Учні місцевої школи вирішили сфотографуватися з подарунками й сувенірами, які надіслано з Японії. Це не просто світлини вдячності. За ними майже десять років реальної благодійної допомоги жителям району, що межує з зоною відчуження аварійної Чорнобильської АЕС.

Добре розуміючи психологічний стан дітей, які опинилися в реаліях страхітливої війни, що враз змінила звичне життя мирної держави, Ковака-сан як мудра людина прагне додати хоч трішки позитиву юним поліщукам. Дивлячись на фото учнів, які особисто не один рік знають цього енергійного японця, учасника різноманітних шкільних заходів, розумієш, наскільки важлива народна дипломатія.

Крім сувенірної продукції, він запропонував першим виконавцям пісні «Ця земля – моя земля» грошові премії. Отож за чотири роки співпраці зі своїм японським колегою та його дружною командою однодумців, я вкотре переконуюсь що жодні відстані між країнами, жодні часові відмінності та навіть жодні атаки рашистів з їхньою звіриною жорстокістю не здатні зупинити добро, яке не має меж.

Три події впродовж години відбулися цього ранку в офісі JOF у Сайтамі. Усі – позитивні. Насамкінець майстер айкідо Такеда Йошінобу ( Takeda Yoshinobu ), особистий друг очільника фонду, дізнавшись про благородну мету візиту медійників і громадських діячів з країни, що нині протистоїть рашистській навалі, передав із власних заощаджень тисячу доларів США для підтримки українських журналістів.

 

Людмила Мех

29.06.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання