« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

ЕФЕКТИВНІ КОМУНІКАЦІЇ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЙ: ПЛАНУЄМО, ПРОВОДИМО, ОЦІНЮЄМО РЕЗУЛЬТАТ

ЕФЕКТИВНІ КОМУНІКАЦІЇ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЙ: ПЛАНУЄМО, ПРОВОДИМО, ОЦІНЮЄМО РЕЗУЛЬТАТ

В ід якісної комунікації на всіх рівнях залежать імідж організації, успіш­ність її проєктів, щоден­на діяльність та розумін­ня ролі в суспільстві. З таким на­лаштуванням 2–4 червня у На­вчально-методичному центрі Фе­дерації профспілок Чернігівської області відбувся тренінг для фа­хівців з інформаційно-комуніка­ційної роботи профспілкових орга­нізацій та профоб’єднань.

Організатори заходу – Федерація профспілок України та Міжнародна організація праці у рамках проєкту «Інклюзивний ринок праці для ство­рення робочих місць в Україні», що фі­нансується урядом Данії.

Від Профспілки працівників освіти і науки України участь у тренінгу взя­ли завідувач відділу інформаційного забезпечення та комунікацій ЦК проф­спілки Інна Михальченко, спеціаліст із інформаційної та аналітичної робо­ти Закарпатської обласної організації профспілки Федір Смірнов, завідувач загального та інформаційного відділу Черкаської обласної організації проф­спілки Людмила Неділя, фахівець з ін­формаційно-аналітичної роботи Одеської обласної організації проф­спілки Ганна Вінковська.

Тренінг було сегментовано на три дні роботи. Кожен з навчальних днів містив презентаційну, дискусійну та власне практичну частини, що потре­бували від учасників не лише актив­ної роботи, а й використання техніки та смартфонів.

Відкрив захід керівник прес-центру ФПУ Юрій Работа, який розповів про ін­формаційну політику Федерації проф­спілок України та подальшу стратегію роботи зі ЗМІ, наголосивши на важли­вості створення, просування профспіл­кового ком’юніті у соціальних мере­жах, а також презентував учасникам тренінгу практичний посібник «SMM для профспілкових організацій».

Координатор заходу – заступник ке­рівника департаменту міжнародних зв’язків апарату ФПУ Роман Кравчик поінформував про п’ятирічний проєкт МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», спрямований на комплексне вирішен­ня проблем зайнятості та ринку праці, вдосконалення механізмів управління ним, розвиток професійних навичок учасників ринку праці та зміцнення соціального діалогу.

Практичні сесії провели тренери Марія Доманська (журналіст, мене­джер з публічних комунікацій), Сергій Чернявський (експерт НСЖУ, кон­сультант медійних проєктів країн Східного партнерства ЄС), Анна Пуга­чова (провідний експерт ФПУ).

Під час практики учасники дізна­валися про важливість внутрішньої та зовнішньої комунікації, корисні елементи брендингу, PR-, іміджевих, рекламних, просвітницьких та адво­каційних кампаній для профспілко­вих організацій, про виклики для свободи слова в Україні. На завер­шення тренінгу опановували муль­тимедійну платформу для створення та онлайн-обміну аматорськими ві­деокліпами – TikTok, яка є надзви­чайно популярною у світі соціаль­ною мережею за кількістю підписни­ків і через інструменти якої можна подавати начальний чи будь-який інший контент для молодіжної ауди­торії віком до 24 років.

ПРЕС-СЛУЖБА ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

Тетяна Осадча,

директор Чернігівського НМЦ:

«Цей семінар профспілкових працівників інформаційної сфери – перший, який НМЦ приймає після суворих обмежень через пандемію COVID - 19 цьогоріч. Вар­то зазначити, що наш НМЦ завжди є надійним партнером профспілкового ак­тиву і інформаційників, зокрема у навчанні та проведенні семінарів, брифінгів, пленумів тощо.

Понад 30 років ми розвиваємо систему профспілкового навчання, нам добре відомі нагальні проблеми життєдіяльності як первинних профспілкових організацій, так і інших організаційних профспілкових ланок – районних, обласних та центральних.

Крім того, нас знають і поважають не тільки у всій Україні. Підтвердження тому — групи слухачів профспілкового навчання з інших країн, у т.ч. – Білорусі, Азербайджану та ін.

Високий рівень професіоналізму персо­налу НМЦ неодноразово підтверджений дипломами ФПУ: Ми посіли І місце у номінації «Кращий на­вчальний заклад профспілок».

Ну і нарешті, наші ціни вас просто здиву­ють. Так, Чернігів — це місто з фанта­стичною історією, чудовою архітектурою, приємними людьми та низькими цінами! Ласкаво просимо до нашого Центру!».

 

  • ПРЯМА МОВА

Інна Михальченко,

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України:

«Інформація рухає сві­том і впливає на всі про­цеси. Її багато, вона різна, потребує перевірки, пере­вантажує... З нею потріб­но навчитися працювати, аби не загубитися серед інформаційного шуму.

Для якісної роботи ін­формаційникам в органі­заціях потрібно щодня продукувати унікальний та якісний контент для своїх ресурсів – персо­нальних сторінок, корпо­ративних ЗМІ, традицій­них та інтернет-медіа, й при цьому аналізувати та перевіряти інформацію.

Сьогодні для успішної інформаційної роботи та­кож важливо розвивати критичне мислення, під­тримувати фахові компе­тенції, опановувати нові знання та прокачувати навички».

Людмила Неділя,

Черкаська обласна органі­зація профспілки праців­ників освіти і науки:

«На семінарі ми вчи­лися опановувати медіа­стратегії профспілок та алгоритми внутрішньої комунікації в організа­ції. За ці 3 дні отримала багато цікавої, креатив­ної інформації та прак­тичних умінь ефективної комунікації. Дякую орга­нізаторам, тренерам – було круто!».

Світлана Колинько,

первинна профспілкова організація ЧАЕС, Атомпрофспілка:

«Цікавими, насичени­ми та продуктивними були ці 3 дні тренінгу з ін­формаційно-комунікацій­ної роботи в рамках співпраці між ФПУ та Міжна­родною організацією пра­ці. Дякую організаторам, тренерам та учасникам за плідну роботу та прак­тичний досвід».

 

17.07.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання