« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

У ПЕРІОД КАРАНТИНУ ВЛАДА МАЄ ВСТАНОВИТИ МОРАТОРІЙ НА ПІДВИЩЕННЯ БУДЬ-ЯКИХ ТАРИФІВ

У ПЕРІОД КАРАНТИНУ ВЛАДА МАЄ ВСТАНОВИТИ МОРАТОРІЙ НА ПІДВИЩЕННЯ БУДЬ-ЯКИХ ТАРИФІВ

З вимогою знизити тарифи за комірне Україною прокотилася хвиля про­тестів. Профспілкові організації до­лучалися до протестних акцій на місцях.

Федерація профспілок України та її член­ські організації вкотре звернулись до Пре­зидента України й Уряду з вимогою невід­кладно скасувати рішення, що призвели до підвищення цін і тарифів.

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА

Враховуючи те, що ситуація з підвищенням тарифів на газ та електроенергію для населення й надалі загострюється, президія Дніпропетров­ського облпрофоб’єднання 12 січня звернулась до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумко­ва та народних депутатів від Дніпропетровщини з пропозицією про внесення та терміновий роз­гляд законопроєкту про призупинення підвищен­ня тарифів та введення на час пандемії коронаві­русу мораторію на підвищення цін і тарифів.

Профспілки також вважають за необхідне за­слухати у Верховній Раді звіт Уряду про ситуа­цію з видобутком в Україні власного газу та його використанням для потреб ЖКГ та населення, а також виробництва і реалізації електроенергії.

ДОНЕЧЧИНА

Донецька обласна організація профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної про­мисловості України висловила глибоке занепо­коєння підвищенням тарифів на енергоносії та комунальні послуги у 2021 році. Тим більше, що це підвищення відбувається попри надзвичайно складний економічний стан держави, підвищен­ня рівня безробіття, зниження рівня соціально­го забезпечення, зростання заборгованості із за­робітної плати.

Від імені понад 80 тис. працівників ГМК До­нецької області, які є споживачами житлово- комунальних послуг, Донецька обласна органі­зація ПМГУ надіслала Звернення Прем’єр- міністру України щодо необхідності вжити не­відкладних заходів із забезпечення прав грома­дян на доступні комунальні послуги під час формування економічно обґрунтованої та соці­ально спрямованої моделі нарахування тари­фів на них.

ЗАКАРПАТТЯ

У зв’язку з підвищенням цін і тарифів на енергоносії президією Закарпатської облпроф­ради прийнято Заяву і Звернення, які надіслано Уряду, Закарпатській облдержадміністрації, Закарпатській обласній раді та депутатам Вер­ховної й обласної рад. Президія облпрофради на вимогу майже 100 тис. спілчан краю висловлює свій протест проти підвищення цін і тарифів на енергоносії та комунальні послуги для населен­ня. Підтвердженням цьому є десятки звернень спілчан, а також перекриття автошляхів на знак протесту проти підвищення тарифів.

Профспілки Закарпаття, відстоюючи інтереси мешканців області, вимагають негайного накладення Урядом мораторію на підвищення тарифів на енергоносії та житлово-комунальні послуги для населення в умовах подолання на­слідків пандемії, спричиненої коронавірусною інфекцією.

ЗАПОРІЖЖЯ

На звернення профспілок регіону президія Запорізької обласної ради профспілок прийняла звернення до Президента України, Кабінету Мі­ністрів України, парламенту, народних депута­тів, депутатів Запорізької обласної ради з про­позицією щодо внесення та терміновий розгляд законопроєкту про призупинення підвищення тарифів та введення на час пандемії коронавіру­су мораторію на підвищення цін і тарифів. «Іг­норування вимог населення України загрожує суспільною нестабільністю і непередбачувани­ми наслідками», – наголошено у зверненні.

КІРОВОГРАДЩИНА

Керуючись статтею 116 Конституції України, Федерація профспілок області, що об’єднує близько 80 тис. спілчан Кіровоградщини, у Звер­ненні до Кабінету Міністрів України просить вжити невідкладних заходів із забезпечення прав громадян на доступні комунальні й енер­гетичні послуги.

КИЇВ

Об’єднання профспілок, організацій проф­спілок у м. Києві «Київська міська рада проф­спілок» звернулось до голови депутатської фракції «Єдність» Олександра Омельченка з проханням ініціювати «тарифне» засідання Ки­ївради, на якому засудити дії влади та підготу­вати звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, народних депутатів з вимогою не до­пускати прийняття нормативно-правових ак­тів, які погіршують рівень життя українців.

КИЇВЩИНА

Президія Київської обласної ради профспі­лок, що представляє інтереси більше 130 тис. найманих працівників Київщини, звернулась до Уряду, Київської облдержадміністрації та Київської обласної ради з приводу підвищення з початку п.р. тарифів на газ, електроенергію, тепло і воду для населення. Члени профспілок обурені підвищенням цін і тарифів та вислов­люють протест проти політики Уряду й держа­ви у сфері забезпечення конституційних прав та гарантій громадян на гідне життя.

МИКОЛАЇВЩИНА

Миколаївська обласна рада профспілок, що об’єднує майже 120 тис. найманих праців­ників різних галузей, у Зверненні до Прем’єр- міністра також висловила категоричний про­тест проти урядової цінової політики в енер­гетичній сфері, що суперечить конституцій­ному праву громадян України на гідне життя.

РІВНЕНЩИНА

Профспілчан з усієї області та представни­ків інших громадських організацій зібрав 15 грудня тарифний майдан в центрі Рівного, аби підтримати хвилю громадянського протесту проти намірів центральної влади вирішити проблемні питання у комунальній сфері най­простішим, на її думку, способом: в черговий раз підвищити ціни на газ та електроенергію до захмарних висот.

Люди не погоджуються з такою антинарод­ною політикою і вимагають державницького підходу до розв’язання зазначених проблем. Саме про це у своєму виступі відкрито говорив член президії Федерації профспілок області Пе­тро Давидюк, закликаючи владу до прийняття продуманих рішень для поліпшення, а не по­гіршення ситуації в країні.

Учасники віче ухвалили Звернення та на­правили його владним структурам області.

ПОЛТАВЩИНА

Полтавська облпрофрада звернулась до Прем’єр-міністра України з вимогою накласти мораторій на підвищення тарифів на житлово- комунальні послуги для населення. У листі по­відомляється, що спілчани масово звертаються до облпрофради, як виборного міжспілкового органу профспілок області, з вимогою вказати Уряду на невиконання обіцянок щодо мораторію на підвищення тарифів на комунальні послуги під час карантину. Серед вимог людей – негайне вжиття заходів, які б припинили тиск на грома­дян шляхом постійного підвищення тарифів на житло, тепло, воду, газ, електроенергію.

СУМЩИНА

Сумська обласна рада профспілок звернулась до Верховної Ради, Кабінету Міністрів, голів Сум­ської облдержадміністрації та Сумської обласної ради з листами, в яких, зокрема, зазначено, що обласна рада профспілок, виражаючи інтереси понад 120 тис. спілчан, категорично не погоджу­ється з підвищенням з 1 січня 2021 року тарифів на газ та електроенергію для населення, а також висунуто конкретні вимоги та пропозиції.

ХЕРСОНЩИНА

Херсонська обласна міжгалузева рада профспілок, виражаючи інтереси більш ніж 86 тис. спілчан Херсонщини, висловлює кате­горичну незгоду з тією політикою, яку здій­снює Уряд країни у сфері конституційних га­рантій громадян на гідне життя. «Профспіл­ки Херсонщини вимагають від Уряду зупи­нення тарифної вакханалії в енергетичній галузі та забезпечення державного регулю­вання в цій стратегічно важливій сфері, вжиття відповідних заходів задля недопу­щення підвищення тарифів на газ та електро­енергію для населення», – йдеться у Звернен­ні президії Херсонської облпрофради до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та голови Херсонської обласної ради Олек­сандра Самойленка.

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ АПК

Президія ЦК Профспілки працівників аг­ропромислового комплексу України вислови­ла категоричний протест проти зростання у 2021 році ціни на природний газ, електроенер­гію, тарифів на водопостачання та водовідве­дення для споживачів, підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній й вимагає від Ка­бінету Міністрів України:

вжити відповідних заходів щодо недо­пущення підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозпо­дільних компаній, а також тарифів на холод­ну воду та електроенергію для населення;

посилити заходи соціального захисту насе­лення в умовах стрімкого зростання цін на газ.

Петро Шевченко,

голова Федерації профспілок Черкаської області:

«Є народна приказка: «Іван киває на Пе­тра, Петро киває на Івана». Саме таке

24.01.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання