« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

ПАН’ЄВРОПЕЙСЬКІ ПРОФСПІЛКИ МОНІТОРЯТЬ СИТУАЦІЮ В УКРАЇНІ

ПАН’ЄВРОПЕЙСЬКІ ПРОФСПІЛКИ МОНІТОРЯТЬ СИТУАЦІЮ В УКРАЇНІ

З асідання 15-го Виконавчого комітету Пан’європейської регіональної ради (ПЄРР) Міжнародної конфедерації профспілок відбулось у вір­туальному форматі. У центрі уваги форуму було обговорення наслід­ків пандемії COVID-19, що спрово­кувала кризу в економіці та систе­мі охорони здоров’я, а також полі­тики профспілок з відновлення і формування сталості.

У своєму повідомленні гене­ральний секретар ПЄРР Лука Ві­сентіні наголосив на необхідності подолання кризи зайнятості та по­дальшого посилення економічно­го стимулювання.

Генеральний секретар МКП Шаран Барроу окреслила пріори­тети МКП щодо відновлення і ста­лого розвитку, нового соціального контракту, розповіла про керівні принципи в сфері дистанційної роботи. Вона також поінформува­ла про кампанію, яку МКП розпо­чала в зв’язку з небажанням робо­тодавців та деяких урядів викону­вати резолюції Конференції сто­ліття МОП, а також про хід вклю­чення охорони праці до основопо­ложних прав МОП.

Голова ФПУ Григорій Осовий зупинився на діях ФПУ щодо під­вищення мінімальної оплати пра­ці в Україні, її невідповідності, по­при недавнє підвищення, заробіт­ним платам в країнах Європей­ського Союзу.

Окремо на порядку денному було розглянуто ситуацію в Украї­ні, де влада просуває антипроф­спілкове законодавство, а також багатоденний страйк під землею за гідну заробітну плату і безпечні умови праці на Криворізькому за­лізорудному комбінаті. Голова ФПУ докладно розповів про дії ФПУ після від’їзду моніторингової місії ПЄРР та ЄКП, яка перебувала в м. Києві у лютому ц.р., висловив­ши подяку членам місії та завірив­ши учасників засідання, що ФПУ докладатиме всіх зусиль, аби не допустити прийняття антипроф­спілкових і антиробітничих актів.

Особливу увагу було приділено політичним протестам у Білорусі. Виконавчий комітет висловив цілковиту підтримку Білорусько­му конгресу демократичних проф­спілок (БКДП), закликав членські організації виявити солідарність у підтримці демократії, свободи об’єднання і права на страйки, а також схвалив низку принципів для дій профспілок на основі ре­зультатів спеціального обговорен­ня, що відбулось раніше.

ДЕПАРТАМЕНТ МІЖНАРОДНИХ ЗВ’ЯЗКІВ ФПУ

 

ПРІОРИТЕТИ РОЗВИТКУ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА

П редставники ФПУ, її членських організацій провели онлайн обгово­рення проєкту Націо­нальної стратегії сприян­ня розвитку громадянського сус­пільства в Україні на 2021–2025 роки.

Це один із серії онлайн захо­дів, які дадуть можливість обго­ворити на всеукраїнському рівні напрацювання робочої групи з підготовки проєкту документа, а також визначити пріоритети у сфері сприяння розвитку грома­дянського суспільства, що мають бути реалізовані незабаром.

Заходи проводяться в рамках проєкту «Вдосконалення законо­давчої бази та спроможності Уря­ду України та організацій грома­дянського суспільства ефективно співпрацювати», що реалізується Координатором проєктів ОБСЄ в Україні спільно з Офісом Прези­дента України та Міністерством молоді та спорту України.

ФПУ подала письмові пропози­ції та зауваження до проєкту Стратегії, які можуть бути реалі­зовані протягом 2021 року. Зокре­ма, зважаючи на численні пору­шення органами влади та суб’єктами господарювання прав громадських об’єднань, запропо­новано впровадити в Україні ін­ститут Омбудсмена з прав гро­мадських об’єднань.

ДЕПАРТАМЕНТ ПРАВОВОГО ЗАХИСТУ ФПУ

04.11.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання