« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

ПРОФСПІЛКИ НЕ ВИЙШЛИ НА АКЦІЇ, АБИ НЕ СТАТИ ОБ’ЄКТОМ ПОЛІТИЧНИХ МАНІПУЛЯЦІЙ

ПРОФСПІЛКИ НЕ ВИЙШЛИ НА АКЦІЇ, АБИ НЕ СТАТИ ОБ’ЄКТОМ ПОЛІТИЧНИХ МАНІПУЛЯЦІЙ

16 листопада відбулася ро­боча зустріч Голови Федера­ції профспілок України Григорія Осового з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, під час зустрічі обговорюва­лося питання щодо підвищен­ня соціальних стандартів, зо­крема розміру мінімальної заробіт­ної плати в контексті прийняття держбюджету на наступний рік. Го­лова парламенту висловив сподіван­ня, що прийняття бюджету у Верхо­вній Раді відбудеться 8 грудня. Він підтри­мав ініціативу профспілок щодо обговорення го­ловного фі­нансового до­кумента на­передодні його ухва­лення спіль­но з Прем’єр- міністром, лідерами пар­ламентських фракцій і пред­ставниками Феде­рації профспілок України. «Саме діалог є ключовим моментом у на­шій співпраці, бо країна переживає сьогодні непростий етап: ми прово­димо реформи і водночас робимо все, щоб захистити наших дітей, щоб зупини­ти війну», – зазна­чив Андрій Па­рубій. Він під­креслив, що «це не ви­правдання, але маємо нести спіль­ну відпові­дальність за все, що відбу­вається», і зау­важив, що «цієї осені парламент та Уряд чесно й від­повідально обговорю­ють і працюють над проек­том держбюджету».

За підсумками зустрічі Григорій Осовий зазначив, що профспілки «не відмовляються від своїх намірів і ви­йдуть на акції на початку грудня, коли у парламенті розглядатиметься і ухвалюватиметься бюджет, який пе­редбачає підвищення соціальних стандартів». І наголосив, що «проф­спілкові акції триватимуть доти, доки не будуть виконані вимоги щодо забезпечення соціальних стандартів».

  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

Григорій ОСОВИЙ, Голова ФПУ:

«Профспілки не відмовля­ються від своїх намірів і ви­йдуть на акції на початку грудня, коли в парламенті розглядатиметься і ухва­люватиметься бюджет, який передбачає підвищення соціальних стандартів».

 

«СОЮЗ ЧОРНОБИЛЬ УКРАЇНИ» СОЛІДАРНИЙ З ФПУ

18 листопада Голова ФПУ Гри­горій Осовий зустрівся з пре­зидентом Всеукраїнської гро­мадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Во­лодимиром Войтовим.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, у перемовинах взяли участь заступники Голови ФПУ Євген Драп’ятий та Володимир Саєн­ко, голова Федерації профспілок Чер­каської області Петро Шевченко та го­лова Профспілки працівників лісових галузей України Вадим Сібільов.

На початку розмови було зазначено, що «Союз Чорнобиль України», як най­більш представницька організація чорнобильців, підтримує профспілки у їх публічних акціях, спрямованих на підвищення соціальних показників Державного бюджету-2017. Чорнобиль­ці готові приєднатися до спілчан, ви­магаючи від парламентарів посилення соціально-економічного захисту лікві­даторів аварії на ЧАЕС.

Григорій Осовий акцентував увагу на тому, що незважаючи на перенесення строку проведення акції, профспілки не відступили від своїх вимог та ма­ють наміри усіма можливими спосо­бами домагатися їх виконання від влади. До розгляду парламентом про­екту бюджету на наступний рік запла­новано робочі зустрічі парламента­рів, урядовців і представників проф­спілок для забезпечення виконання соціальних зобов’язань Уряду, зокре­ма щодо підвищення мінімальної за­робітної плати.

Не втрачає актуальності питання осу­часнення пенсій, підвищення інших соціальних стандартів для тих катего­рій громадян, які мають на це законні права. Тому профспілки і чорнобиль­ці прагнуть спільної мети – досягнен­ня соціальної справедливості. На цій основі можна визначати перспективи співпраці двох організацій.

 

АКЦІЯ НА ПІДТРИМКУ ВИМОГ ПРОФСПІЛОК ДО ПРОЕКТУ ДЕРЖБЮДЖЕТУ-2017 ВІДБУДЕТЬСЯ НА ПОЧАТКУ ГРУДНЯ

22 листопада у Федерації профспілок України відбулась нарада з керівниками всеукраїнських профспілок, на якій об­говорено питання щодо організації і про­ведення в Києві акції на підтримку вимог профспілок до проекту Держбюдже­ту-2017.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, у роботі взя­ли участь Голова СПО об’єднань профспі­лок, Голова ФПУ Григорій Осовий, заступ­ники Голови ФПУ Володимир Саєнко, Єв­ген Драп’ятий, голови ЦК всеукраїнських проф­спілок. У селекторному режимі до наради приєд­нались керівники Дніпропетровського і Харків­ського обласних профоб’єднань.

Розпочинаючи нараду, Голова ФПУ Григорій Осо­вий акцентував увагу на тому, що перенесення ак­ції профспілками було висвітлено у значній кіль­кості засобів масової інформації, аналіз яких ви­значив, що ФПУ не понесла через це іміджевих втрат. Він акцентував увагу на тому, що відразу після перенесення профспілкової акції відбулась його зустріч з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, де було поінформовано про на­міри парламентарів розглянути проект Державно­го бюджету України 8 грудня ц.р.

Григорій Осовий також повідомив, що безпосеред­ньо напередодні голосування запланована зустріч представників профспілок з керівниками про­фільних парламентських комітетів, які відповіда­ють за ухвалення бюджету, і керівниками депу­татських фракцій та груп у парламенті. Мета – з’ясувати, наскільки в остаточній редакції проек­ту основного фінансового документа враховані пропозиції профспілок.

Під час наради взято до уваги пропозицію робочої групи щодо проведення акції у день голосування за проект Держбюджету на 2017 рік. Поки що ця дата визначена як 8 грудня. Після тривалої диску­сії учасники наради вирішили обговорити зазна­чене питання з керівниками територіальних профоб’єднань у режимі відеоконференції в «Укртелекомі» 25 листопада.

Також під час наради внесено зміни та доповне­ння до проекту резолюції акції з урахуванням про­позицій членських організацій ФПУ, СПО об’єднань профспілок.

26.11.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання