« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

«ПРОФСПІЛКОВЕ ШУЛЕРСТВО» – ЗАГРОЗА ПРОФСПІЛКОВІЙ СОЛІДАРНОСТІ

«ПРОФСПІЛКОВЕ ШУЛЕРСТВО» – ЗАГРОЗА ПРОФСПІЛКОВІЙ СОЛІДАРНОСТІ

Когда в товарищах согласья нет,

На лад их дело не пойдет,

И выйдет из него не дело, только мука.

Ці слова з відомої байки Івана Крилова якнайкраще ілюструють те, що відбулося 21 вересня в інформагенції УНІАН під час прес-конференції голови Федерації профспілок малого та середнього під­приємництва України В’ячеслава Роя.

Профспілковий лідер, яким себе вважає В’ячеслав Рой, на ши­рокий загал звинуватив чле­нів Спільного представниць­кого органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні: Федерацію профспілок України, Федерацію профспілок транспортників України, Конфедерацію вільних профспілок України, Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок, Об’єднання всеукраїнських профспілок і профоб’єднань «Єдність», які об’єднують 8 млн членів, у шах­райстві. Зокрема, він заявив, що лідери цих об’єднань ввели Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана під час підписання Генеральної угоди на 2016–2017 роки в оману. І лідери цих профоб’єднань насправді зовсім не лідери, а «лижні інструктори», і взагалі СПО, – це віртуальне об’єднання, а соціального діалогу, про який повідомив громадськості глава Уряду, – немає.

Продовжуючи свої звинувачення, В’ячеслав Рой зробив сенсаційну, на його думку, публічну заяву, що най­численніше профспілкове об’єднання країни – Федерація профспілок Укра­їни – нерепрезентативне. Він ставить під сумнів дію Закону України «Про соціальний діалог» та інші законо­давчі та нормативно-правові держав­ні акти, пропонує придуманий ним особисто сценарій укладення Гене­ральної угоди й погрожує національ­ним профоб’єднанням судовою роз­правою, про що поширює відповід­ний прес-реліз.

Ми не будемо виступати адвоката­ми всіх звинувачених В’ячеславом Роєм профоб’єднань, але Федерація профспілок заявляє рішучий протест і засуджує шулерство у профспілко­вому середовищі, безпідставні звину­вачення та категорично не сприймає погрозу на свою адресу.

ФПУ офіційно заявляє, що відпо­відно до реєстру Національної служ­би посередництва і примирення Укра­їни, на момент укладення Генугоди відповідала критеріям репрезента­тивності згідно з рішенням НСПП від 19.09.2011 р. № 001/11-00-П та відповідно­го Свідоцтва терміном до 18.09.2016 р., а Рішенням цього ж органу від 16.09.2016 р. № 007/16-00-П та відповід­ним Свідоцтвом термін репрезента­тивності продовжено до 15.09.2021 р. Ця інформація є публічною і розмі­щена на сайті НСПП.

Виходить, що В’ячеслав Рой знав про це, але свідомо перекрутив фак­ти, ще й звинуватив при цьому Прем’єр-міністра України Володими­ра Гройсмана у повній некомпетент­ності. Такими діями навряд чи мож­на здобути авторитет у профспілково­му середовищі та солідарно захища­ти права членів профспілок.

Скоріш за все, за всіма його діями проглядаються особисті нереалізова­ні амбіції. Голові Федерації проф­спілок малого та середнього під­приємництва України ще рік тому офіційно пропонували вступити до Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспі­лок на національному рівні та до­лучитися до опрацювання тексту Генеральної угоди, але на той час жодних пропозицій ані стосовно всту­пу до СПО, ані щодо участі у роботі над текстом документа від нього не надійшло. І лише коли переговорний процес фактично було завершено, у В’ячеслава Роя виникло бажання по­ставити свій підпис під текстом доку­мента, над яким 5 репрезентативних профоб’єднань на національному рів­ні працювали декілька років.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

23 вересня 2016 року

ФПУ офіційно заявляє, що відповідно до реєстру Національ­ної служби посередництва і примирення України, на момент укладення Генугоди відповідала критеріям репрезентатив­ності згідно з рішенням НСПП від 19.09.2011 р. та відповід­ного Свідоцтва терміном до 18.09.2016 р., а Рішенням цьо­го ж органу від 16.09.2016 р. та відповідним Свідоцтвом тер­мін репрезентативності продовжено до 15.09.2021 р. Ця ін­формація є публічною і розміщена на сайті НСПП.

 

УС ПГС УКРАЇНА – ЄС ПІДВИЩУЄ ЕФЕКТИВНІСТЬ СПІВРОБІТНИЦТВА

Спільне засідання Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС відбудеться 8–9 листопа­да у Києві. Про це заявили учасники засідання Української сторони ПГС, яке відбулося 23 вересня у готелі «Турист». Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, який є координатором УС ПГС.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, було обговорено по­рядок денний цього заходу, орієнтовно визначено місце його проведення. Також розглянуто проект Регламенту робочих груп, проект «Громадська си­нергія». А представник Урядового офісу з питань євроінте­грації Михайло Руденко проінформував про стан підготов­ки зустрічі представників УС ПГС з віце-прем’єр-міністром Іванною Климпуш-Цинцадзе та заступниками міністрів, які відповідають у своїх відомствах за євроінтеграцію.

Наступне засідання УС ПГС заплановано на середину жовтня.

 

НА ЧАСІ – ПОСИЛЕННЯ РОЛІ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ У ПРОВЕДЕННІ ДЕМОКРАТИЧНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ

20 вересня у Верховній Раді України від­булося четверте засідання Парламент­ського комітету асоціації між Україною та Євросоюзом.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, у заході взяли участь Григорій Осовий як Співго­лова і координатор української сторони Платформи громадянського суспільства між Україною та ЄС, Альфредас Йонушка – член Європейського соціально-економічного коміте­ту, Співголова ПГС Україна – ЄС від сторони ЄС, Василь Андреєв – член української сторони ПГС та інші її представники від громадянського сектору.

Під час засідання було обговорено стан імпле­ментації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і перспективи завершення ратифікації цієї Угоди («нідерландський формат»), розглянуто перспективи запровадження безвізового режиму з країнами ЄС, проведення в Україні реформ від­повідно до Угоди, енергетичне та секторальне співробітництво між Україною та Євросоюзом тощо.

Григорій Осовий у своєму виступі зазначив, що Угода стала основою для всебічного і глибокого реформування економічного та соціального жит­тя країни, а її подальше виконання залежатиме, з одного боку, від зміцнення регулюючої ролі української держави, а з іншого – від розбудови в Україні громадянського суспільства.

Профспілковий лідер наголосив на важливості посилення ролі громадських організацій у прове­денні демократичних перетворень у країні, що потрібно врахувати під час конституційної ре­форми шляхом доповнення Основного закону держави окремим розділом про громадянське суспільство.

Координатор української частини ПГС анонсу­вав на початку листопада цього року презента­цію обома платформами доповідей про регулю­вання ринків праці в Україні та ЄС, де, зокрема, будуть показані їхні спільні риси та відмінності.

  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

Григорій ОСОВИЙ,

Голова ФПУ, Співголова і координатор УС ПГС між Україною та ЄС:

«Автори доповіді з української сторони підводять нас до висновку, що у разі від­сутності збільшення державних інвести­цій у створення робочих місць і зволі­кання з проведенням реформи заробітної плати, а та­кож нездатності підвищити рівень життя, Україні за­грожує подальше поглиблення кризових явищ».

01.10.2016



Коментарі

#1 27.04.2019 18:48 добавил: ILO100 | додати коментар

Боже, що робитья, роівщина якась. . .

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання