« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

ПЛАТФОРМА ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА: ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ ЗУСТРІВСЯ З ЄВРОКОМІСАРОМ ЙОГАННЕСОМ ГАНОМ

ПЛАТФОРМА ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА: ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ ЗУСТРІВСЯ З ЄВРОКОМІСАРОМ ЙОГАННЕСОМ ГАНОМ

12 липня Голова ФПУ Григорій Осовий, який є координатором Української частини Платфор­ми громадянського суспільства Україна – ЄС, і члени націо­нальної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства зустріли­ся з європейським комісаром з питань політики сусідства та перемовин із розширення Йо­ганнесом Ганом.

Як повідомляє Департа­мент міжнародних зв’язків ФПУ, у зустрічі також взяли участь голо­ва представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, керівник Групи підтримки України в Європей­ській комісії Пітер Вагнер, спів­робітники Представництва ЄС в Україні.

Окрім Григорія Осового Укра­їнську частину Платформи гро­мадянського суспільства Україна – ЄС представляли координатори двох інших сторін – Родіон Ко­лишко від сторони роботодавців і Зоряна Міщук від громадян­ського сектору.

Вітаючи учасників зустрічі, Йоганнес Ган наголосив на по­стійній підтримці України з боку Європейського Союзу, адже це відповідає інтересам самого ЄС. Зацікавлена Єврокомісія і в співпраці з громадянським сус­пільством в Україні, саме тому вперше проводиться така зу­стріч. Єврокомісар поцікавився ставленням представників гро­мадянського суспільства до но­вих ініціатив Уряду, поглядом на ситуацію в країні, оцінкою подій зсередини.

Даючи оцінку соціальній ситу­ації в країні, співголова Платфор­ми громадянського суспільства Україна – ЄС, Голова ФПУ Григо­рій Осовий зазначив, що станови­ще найманих працівників, інтереси яких представляє ФПУ, до­сить складне. За останні два роки втрачено 2 млн робочих місць, ре­альна заробітна плата знизилась більш ніж на 20%, зроста­ють ціни та тарифи на ко­мунальні послуги. Все це веде до загострення соці­альної напруги в суспіль­стві. Водночас рецептом успіху будь-яких реформ є стабільність і їхня під­тримка спільнотою.

Григорій Осовий поін­формував про пріоритет­ні теми, над якими пра­цює Платформа громадянського суспільства Україна – ЄС в 2016 році, а саме права людини та ри­нок праці. Доповіді з цих напря­мів будуть представлені на спіль­ному засіданні української та єв­ропейської частин Платформи у листопаді в Києві.

Серед інших питань, що обго­ворювалися на зустрічі представ­никами громадянського суспіль­ства, – ефективне функціонуван­ня зони вільної торгівлі; фінансо­ва підтримка інституцій грома­дянського суспільства, що сприя­тиме реалізації Угоди про асоціа­цію між Україною та ЄС; робота над проектом нового Трудового кодексу, що має наблизити тру­дове законодавство України до норм ЄС; недостатня поінформо­ваність бізнесу про можливості виходу на європейські ринки; на­явність обмежуючих квот та та­рифних бар’єрів, що не дозволяє українським виробникам повною мірою скористатися з переваг, які відкриває зона вільної торгівлі.

Особливо Григорій Осовий на­голосив, що підвищення цін на газ для населення, тарифів на ко­мунальні послуги у трудящих ви­кликає соціальні протести і заго­стрює ситуацію, тому нам потріб­ні рішення, що пом’якшили б ці­новий удар і сприяли зростанню доходів людей.

У підсумку дискусії Йоганнес Ган зазначив, що соціальна не­безпека є великим викликом і для Європейського Союзу. Він підтримав позицію профспілок стосовно того, що ціни мають зростати поетапно, і відбуватись це може лише одночасно з підви­щенням рівня доходів громадян – тоді це дасть змогу запобігти со­ціальним конфліктам. Адже од­нією з цілей створення ЄС було саме недопущення збройних кон­фліктів у Європі, забезпечення соціального миру.

 

23.07.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання