« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Суспільство

Футбольна ейфорія

Футбольна   ейфорія

Нові стадіони, аеропорти, автошляхи, го­телі – наша країна довгих 6 років готувалася до Євро–2012. І нарешті футбольне свято заві­тало до нас! Україна занурилася в святковий настрій, вир емоцій та переживань. Будівлі й транспорт прикрашає яскрава символіка країн – учасниць чем­піонату, а численні закордонні вболівальники заполонили вули­ці українських міст, щоб пройня­тися футбольною атмосферою і підтримати на­ціональні команди. Одна з найчисельніших груп футбольних фанів обрала Київ своєю тимчасовою домівкою. Про найяскравіші миті в футбольному житті столиці України – наш репортаж.

 КЕМПІНГ НА ТРУХАНОВОМУ

 Впізнати пожильців наметового містечка на Трухановому острові можна неозброєним оком і за­довго до наближення до нього. Навіть з іншого берега Дніпра відразу помічаєш сині полотна зі скандинавськими хрестами жовтого кольору – під відкритим небом на Трухановому розбудувала­ся маленька Швеція. Намети, туалети, душові, електрика, точки громадського харчування та спорт­майданчики, місце для паркування – в наметовому містечку є все необхідне. Як розваги нащадкам вікінгів пропонують футбол, волейбол, настільний теніс, бадмінтон, можна взяти на прокат велоси­педи. Однак, більшість часу футбольні вболівальники в очікуванні чергового матчу проводять у фан-зоні на Хрещатику, гуляють Києвом або ж просто спілкуються між собою за кухлем холодного пивка. Цікаво, що дехто з них приїхав до України, так би мовити, з власним ліжком, розташував­шись в автобудиночках.

Наразі мешканців кемпінгу на Трухановому острові поменшало, шведи залишають Україну, однак працюватиме наметове містечко до самого фінального матчу на початку липня.

 «ШВЕДСЬКИЙ КУТОЧОК»

 Дуже схожі за вбранням на українських фанів скандинавські вболівальники заполонили місто, особливо вподобавши частину фан-зони на Хрещатику, де шведський діджей час від часу вмикає переможний хіт цьогорічного Євробачення «Ейфорія» їхньої землячки Лорін. Спілкуються, танцю­ють, спостерігають за тим, що відбувається довкола й самі не проти опинитися в центрі уваги. Яскраво вбрані, з розмальованими обличчями, веселі та дружні гості зі Швеції співають пісні, голо­сно скандують та охоче спілкуються з усіма, навіть тими, хто розмовляє незнайомою їм мовою.

 ФАН-ЗОНА

 Офіційна фан-зона УЄФА Євро–2012 розташована на вул. Хрещатик у центрі Києва. Це місце зуст­річі футбольних фанатів, де вирують емоції, а кожен уболівальник може з головою зануритись в ат­мосферу футболу, пройнятися духом гри, безкоштовно переглядаючи матчі на величезних екранах просто на вулиці. Тут можна знайти нових друзів, поспілкуватись, придбати сувеніри з футбольною символікою тощо.

Фан-зони світових чемпіонатів стали доброю традицією і місцем паломництва фанатів. Безліч уболівальників з різних куточків планети створюють тут неповторний настрій і відчуття присут­ності на трибунах стадіону.

 ВОЛОНТЕРИ-ПОМІЧНИКИ

 Під час проведення Євро–2012 2 тис. волонтерів допомагають фанам, що прибули до столиці. Саме енергійні добровольці надають мовну підтримку гостям Києва. Юнаків та дівчат в яскравих зеле­них футболках із написом Volunteer можна зустріти в міжнародних аеропортах «Бориспіль» і «Київ», на кожній станції метро, центральному автовокзалі, залізничному вокзалі, на зупинках місь­кого транспорту, біля фан-зони та просто на вулиці.

  •  ОПИТУВАННЯ

 На Євро–2012 прибули 1,2 тис. організованих груп уболіваль­ників. Майже 800 літаків, 520 ав­тобусів та 150 потягів доправи­ли учасників та гостей на фут­больний чемпіо­нат. Як насправ­ді почуваються на чужій землі єврофани та чи відчувають ук­раїнську гостин­ність, «ПВ» дізнавалися без­посередньо в них…

 Філіппо,

вболівальник з Італії (м. Монкальєрі)

 Мені подобається Україна, хоч я поки що бачив лише її столицю – Київ, який дуже охай­ний та затишний. Тут усе спов­нене футбольною атмосферою – духом гри й емоцій. Попри за­стереження, що тут усе дуже до­рого, ми з друзями живемо май­же в центрі міста, в невеличко­му хостелі за розумні гроші. І, звичайно, не можна лишитися байдужим до української кухні, борщ – це щось неймовірне! Впевнений, що згодом приїду в Україну не як уболівальник, а як турист.

 Густав,

уболівальник зі Швеції (м. Ескільстуна)

 Для нас фан-містечко, що на Тру­хановому острові Києва, стало маленькою Швецією – там за­тишно й комфортно. Одначе, зізнаюсь, що ціни дещо зави­щені. Ті товари, які в магазині можна купити задешево, тут коштують удвічі, а подекуди й ут­ричі дорожче… Та ми не обра­жаємось, розуміємо, що Євро–2012 – це гарний привід зароби­ти. Однозначно можу обіцяти, що до Швеції приїдемо лише з гарними спогадами, піднесеним настроєм та бажанням поверну­тися знову. Дякуємо вам за все!

  Антоніо,

вболівальник з Іспанії (м. Мадрид)

 Україна дійсно дуже гостинна! Особливо мені подобається у фан-зоні – тут відпочивають добрі люди, всі всміхаються, ак­тивно вболівають за свої ко­манди. Єдине, що погано – мало хто з українців знає анг­лійську, тож існує певний мовний бар’єр. Надзвичайно важливо, що є волонтери, які завжди приходять нам, інозем­цям, на допомогу. Вони – справжня знахідка: і дорогу підкажуть, і проконсультують, як краще дістатися до місця громадським транспортом.

 Мігель,

уболівальник з Бразилії (м. Белен)

 Що можу сказати? В Україні мені подобається, однак не впевне­ний, що тутешні ціни відповіда­ють рівню… Не хочу нікого об­разити, але за ті гроші, які кошту­ють місцеві готелі, можна жити та відпочивати на кращих курортах із найвищим сервісом! Звичайно, тут є багато гарних місць – я, зок­рема, побував на багатьох екс­курсіях містом, які мене вразили, тож позитивних емоцій чимало. А ще не можу не згадати про ук­раїнських дівчат – вони прекрас­ні! Милуватися їхньою красою можна до нескінченності…

  Нільс,

уболівальник із Франції (м. Ліон)

 Київ вражає своєю красою! Я люблю подорожувати та, напев­но, якби не Євро–2012, я б не приїхав до України. Тепер, побу­вавши в столиці, планую за кіль­ка днів відвідати Львів, Кам’янець-Подільський, а в май­бутньому приїду в Крим. Підготу­валися до Євро добре, все зроб­лено задля комфорту іноземців: у транспорті є оголошення англій­ською, написи на вказівниках, волонтери скрізь чергують та до­помагають у всьому, від аеропор­ту курсують автобуси… Гідний рівень, що тут можна додати?!

  Анна Рєпіч, Олена Оверчук, «ПВ»

Фото Катерини Плахоніної та Кирила Латишева

26.06.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання