« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Свято спорту на Майдані

Свято спорту на Майдані

 21 квітня у центрі сто­лиці, попри мінливу по­году, було гамірно й ве­лелюдно – на майдані Незалежності, поряд із Будинком спілок, про­ходив Олімпійський день–2012. Ураховуючи те, що заходи Олімпій­ського дня у регіонах триватимуть із квіт­ня по червень, то цього­річ захід може зібрати рекордну кількість учасників!

 Олімпійський день прово­диться щороку майже у 200 країнах світу й присвячується дню ство­рення Міжнародного олімпійського комітету (23 червня 1894 року). В Україні у зв’язку із під­готовкою і проведенням Євро–2012 цього року Олімпійський день вирі­шили організувати дещо раніше, однак це не зава­дило провести його на найвищому рівні й дало змогу залучити більше учнівської та студент­ської молоді, адже на­вчальний рік іще не завершився.

В інших регіонах захо­ди Олімпійського дня три­ватимуть із квітня по чер­вень. Якщо стан здоров’я або відсутність обов’язкової медичної довідки не дозволяють узяти участь у традиційних легкоатле­тичних забігах, то можна долучитися до численних конкурсів, вікторин і розі­грашів. Саме це дає орга­нізаторам підстави ствер­джувати, що цьогоріч у проведенні Олімпійсько­го дня може взяти участь рекордна кількість учас­ників. Адже з кожним ро­ком усе більше людей різ­ного віку долучаються до цього свята спорту й здо­рового способу життя: 2006 року на старти Олімпій­ського дня вийшло близь­ко 350 тисяч наших спів­вітчизників, 2007-го – близько 500 тисяч, 2008-го – близько 600 тисяч, а ми­нулого року – понад 800 тисяч українців стали його учасниками у бага­тьох містах, містечках, се­лищах тощо.

Організували традицій­ний захід Національний олімпійський комітет України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Державна служба молоді та спорту України, Київська міська держадміністрація за під­тримки низки спонсорів.

Відкрив Олімпійський день президент НОК Укра­їни Сергій Бубка. Голо­вний олімпієць країни по­бажав усім займатися спортом і необов’язково заради рекордів, а для власного здоров’я. Вітан­ня від Президента Украї­ни передав учасникам свята міністр освіти та на­уки, молоді та спорту Дмитро Табачник, а вітан­ня від Прем’єр-міністра країни – перший заступ­ник голови Державної служби молоді та спорту Сергій Глущенко.

У символічному забігу взяли участь відомі спортс­мени, тренери й фахівці спорту, серед яких Сергій Бубка, Яна Клочкова, Геор­гій Зантарая, Роман Гон­тюк, Валерій Гончаров та ін. Організували старти і для найменших – дошкіль­нят, серед яких разом зі своїми батьками бігли на­віть дворічні малюки. Були також проведені забі­ги для студентів, спортсменів-аматорів, ветеранів спорту, людей з обмежени­ми можливостями.

Крім легкоатлетичних забігів, учасники свята взяли участь в олімпій­ській вікторині, а також конкурсах графіті, кари­катур, малюнка на ас­фальті та розминці з олім­пійцями. Нова традиція, що її було започатковано минулого року, припала до вподоби багатьом. Цьо­го разу свій комплекс фі­зичних вправ демонстру­вали чемпіони та призери Олімпійських та Юнаць­ких Олімпійських ігор Олена Садовнича, Анна Сорокіна, Роман Гонтюк, Валерій Гончаров, Георгій Зантарая, Олег Степко.

Тож цього дня пере­можцем виявився кожен, адже жоден учасник не за­лишився без олімпійсько­го подарунка від організа­торів свята.

 

 КРАЩІ ГАЛУЗІ У СПОРТІ

 Щороку Закарпатська обласна рада ФСТ «Спартак» (голова Антон Яцина) підбиває підсумки конкурсу-огляду на кращу організа­цію спортивно-масової роботи серед галузевих обкомів профспілок, які враховують усі їх спортивні досягнення.

 Тож цього року кращим у спорті визнано обком профспілки працівників охорони здоров’я (голова Володимир Турок). На другому місці – обком профспілки працівників держустанов (голова Ма­рія Петечук), на третьому – житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутово­го обслуговування насе­лення (голова Павло Орос). На засіданні ради товариства переможці-профорганізації галузевих профспілок отримали кубки фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

Велике зацікавлення та жваве обговорення членів ради викликав звіт голови облради ФСТ Антона Яци­ни про організаційну діяль­ність щодо виконання Дер­жавної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2007–2011 роки.

Сергій Баранчиков, Закарпаття

 

 БІАТЛОНІСТКИ ДОЧЕКАЛИСЯ НАГОРОД

 Лише 20 квітня отримали заслужені нагороди кращі спортсменки України січня і березня Олена Під­грушна та Віта Семеренко та їхні наставники Ігор Почонок і Григорій Шамрай.

 Почесну церемонію нагоро­дження прим нашої збірної з біатлону доводилося щоразу відкладати через щільний графік спортсменок напри­кінці напруженого сезону.

Нагадаємо, що поточний олімпійський рік розпочав­ся з тріумфу Олени Підгруш­ної на чемпіонаті Європи в словацькому місті Осрблі, де українська стріляюча лижниця виборола три зо­лоті нагороди. А Віта Семе­ренко здобула «бронзу» на чемпіонаті світу в німецько­му Рупольдінгу та двічі схо­дила на п’єдестал пошани на етапі Кубка світу в росій­ському Ханти-Мансійську.

Цілком заслужені нагороди отримали й тренери Олени та Віти – Ігор Почонок і Гри­горій Шамрай, які визнані найкращими наставниками січня та березня.

 

 ДОБРИНСЬКА – КРАЩА В ЄВРОПІ

 Європейська легкоатле­тична асоціація опри­люднила імена перемож­ців у боротьбі за звання найкращого легкоатле­та березня у Старому Світі. Тож кращою лег­коатлеткою континен­ту визнано українку На­талю Добринську.

 «ПВ» уже інформували своїх читачів, що олімпійська чем­піонка з легкоатлетичного семиборства Наталя Добринська на чемпіонаті світу в закритих приміщеннях у Стамбулі перемогла у зимо­вому п’ятиборстві з новим світовим рекордом 5013 очок. Також спортсменка ви­явилася першою у світі лег­коатлеткою, котрій удалося подолати рубіж у 5000 очок у змаганнях під дахом.

Учоловіків найкращим лег­коатлетом березня у Європі став стрибун із жердиною, чинний чемпіон континенту француз Рено Лавілленьє, який переміг у Стамбулі з кращим результатом сезону у світі – 5,95 метра.

 

 ЛОНДОНСЬКА ПРИСТРІЛКА МІЛЬЧЕВА

 Удруге поспіль повертається з нагородами з етапів Кубка світу зі спортивної стрільби наш олімпій­ський чемпіон Микола Мільчев.

 На другому етапі Кубка сві­ту зі спортивної стрільби, що проходив у Лондоні (Ве­лика Британія), україн­ський стрілець піднявся на другу сходинку п’єдесталу пошани. Нагадаємо, що на першому етапі Кубка світу, який відбувся в американ­ському Туксоні, Мільчев та­кож здобув срібну нагоро­ду у вправі «skeet».

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

03.05.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання