« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Турнір на честь героїв

Турнір на честь героїв

Справжнім святом спорту і трудової слави став меморіальний турнір із футболу серед команд гірських населених пунктів Закарпаття, який було присвячено пам’яті героїв Соціалістичної Праці, переможців міжнародних змагань лісорубів у канадському місті Монреаль у 1967 році, майстрів спорту з технічних видів спорту Івана Васильовича Чуси та Василя Юрійовича Шорбана.

Цього року футболь­ний турнір дістав статус міжнародного: бороть­бу за новий красень-кубок вели команди Рахова і Великого Бич­кова (Рахівський район), Усть-Чорної і Тернова (Тячівський район), На­ціонального природно­го парку «Синевир» з Міжгірщини та гості з Угорщини – команда міс­течка Замарді-Балатон. Яскравою була церемо­нія урочистого відкрит­тя турніру, яку, за доброю традицією на Гуцульщи­ні, розпочали рахівські трембітарі. Під звуки державного гімну Укра­їни капітани команд-учасниць турніру підня­ли прапор змагань.

У вирішальному по­єдинку за головний трофей змагань – пере­хідний красень-кубок зустрілися команда На­ціонального природного парку «Синевир» (ди­ректор Микола Дербак) та футбольного клубу з Рахова, утримувати який допомагає міський голова Ярослав Думен. Цей матч став справж­ньою окрасою турніру, команди ні в чому не по­ступалися одна одній. Здавалося, що все завер­шиться серією післямат­чевих пенальті. Однак за дві хвилини до кінця матчу блискуча комбіна­ція команди з Міжгірщи­ни завершилася голом у ворота господарів, який викликав справжній шок у рахівських шану­вальників футболу. Фі­нальний свисток судді національної категорії Віктора Дула з Ужгоро­да зафіксував перемогу команди з Міжгірщини – 1:0. У поєдинку за брон­зові медалі змагалися земляки з Тячівського району – команди Тер­нова та Усть-Чорної. Зу­стріч гідних суперників закінчилася на користь команди з Тернова (2:1).

Після закінчення тур­ніру його організатори – голова Закарпатського обкому профспілки пра­цівників лісових галузей Володимир Ільков та го­лова облради ФСТ «Укра­їна» Владислав Кушнір­чук вручили капітану команди з Міжгірщини – голові районної ради Івану Яремі перехідний красень-кубок.

Індивідуальні при­зи у номінаціях від організаторів турніру отримали: Олександр Мойсюк (Рахів) – кра­щий гравець, Ігор Яре­ма (Міжгір’я) – кращий воротар, Петро Костяк (Усть-Чорна) – кращий нападаючий, Іван Ярема (Міжгір’я) – кращий за­хисник, Сергій Штадлер (Рахів) – кращий арбітр. Команди-призери були нагороджені медалями та подяками організато­рів. Були також вручені подарунки від наших гостей – Федерації футбо­лу Ленінградської облас­ті (Росія) та команди міс­течка Замарді-Балатон з Угорщини.

У планах організато­рів – запросити на на­ступний турнір пам’яті закарпатських героїв-лісорубів Івана Чуси та Василя Шорбана коман­ди з Росії, Словаччини і, можливо, Канади.

Сергій БАРАНЧИКОВ, Закарпаття

Фото автора



ГЛЕВКИЙ ЄВРОМЛИНЕЦЬ

У вівторок київське «Динамо» розпочало єврокубкову кампанію сезону 2011/2012. Матч третього кваліфікаційного раунду розіграшу Ліги чемпіонів сезону 2011/2012 проти казанського «Рубіна» кияни програ­ли, як кажуть, за усіма статтями…

ЛІГА ЧЕМПІОНІВ 2011/2012

3-й кваліфікаційний раунд. 1-й матч. «Динамо» (Київ) – «Рубін» (Казань) – 0:2

(Касаєв, 6, Натхо, 68, з пенальті)

Представники обох команд одразу ж після жеребкуван­ня висловили жаль, що мін­лива доля звела у проти­борстві дві найсильніші ко­манди цієї стадії відбору.

А краще вдалося підготува­тися до справжнього випро­бування найсильніших із можливих на цьому етапі опонентів, на жаль, гостям. Це, можливо, для багатьох і стало сюрпризом. у тому числі і для динамівців. Бо інакше складно пояснити, звідки у командних діях «бі­ло-блакитних» така силенна кількість браку. обидва голи «привезли», що називається, самі собі. Спочатку діакате «подарував» м’яч супернику, а в другому таймі вже Ха­черіді «напрацював» на ціл­ком справедливий пенальті. відтак у «рубіна» за матч із трьох ударів у площину воріт два виявилися результатив­ними…

Загалом, зважаючи на прос­то-таки взірцевий захисний футбол, який продемонстру­вали казанці у києві, важко навіть уявити, за рахунок чого динамівці зможуть відіграти фору у два м’ячі у Та­тарстані. Зрештою, 3 серпня суперники зустрінуться на берегах Волги.

 

 

ЧЕКАЄМО ПАРАДУ ГРАЦІЙ

Міжнародна федерація гімнастики та Феде­рація гімнастики України підписали договір про те, що чемпіонат світу з художньої гім­настики 2013 року прийматиме Київ!

Відтак 32-й чемпіонат світу з художньої гімнастики відбу­деться 14–24 вересня 2013 року в столичному палаці спорту. голова державної служби молоді та спорту Ук­раїни Равіль Сафіуллін при­вітав спортивну громадсь­кість і Федерацію гімнастики з успіхом і зазначив, що вперше в історії країни пре­стижні змагання грацій тако­го рівня проходитимуть на території нашої держави.

«Україна має багаті традиції розвитку цього виду спорту і є однією з провідних країн у світі художньої гімнастики», – наголосив голова держ­служби молоді та спорту.

 

 

У ХОКЕЇСТІВ – ПРОФІ-ЛІГА

На установчих зборах за участі представ­ників провідних хокейних клубів України було створено Об'єднання хокейних клубів «Професійна хокейна ліга» (ПХЛ).

У засіданні взяли участь уповноважені представни­ки дев’яти хокейних клубів країни, а також відомі ук­раїнські хокеїсти, тренери, спортивні функціонери.

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін на­голосив, що створення ПХЛ передбачає нові підходи до фінансування хокею, забез­печення матеріально-техніч­ної бази цього виду спорту, формування спортивного резерву та запобігатиме від­току гравців і тренерів за кордон. на зборах було за­тверджено статут ПХЛ.

 

 

СПАРТАКІАДА ГАЗОВИКІВ

У Новограді-Волинському відбулася XVI об­ласна спартакіада серед працівників ПАТ «Житомиргаз».

Представники дев’яти районів області визначали кращих у шести видах зма­гань: міні-футболі, тенісі, лег­кій атлетиці, армрестлінгу, гирьовому спорті та шашках. У гирьовому спорті, легкій ат­летиці та шашках кращі ре­зультати показали господарі змагань. Майстрів футболь­них баталій виявлено в Чуд­нівському управлінні експлу­атації газових господарств, які відзначилися ще й у гирьовому спорті та арм­рестлінгу.

У загальному заліку перемогу вибороли коростенці. У на­пруженій боротьбі за «сріб­ло» і «бронзу» новоградво­линці лише на кілька очок ви­передили житомирців. Пере­можці і призери змагань от­римали заслужені кубки, дип­ломи та грошові винагороди.

Галина МАРКОВА, Житомирська обл.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

02.08.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання