« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Українці підвищились у класі

Українці підвищились у класі

На чемпіонаті світу з хокею серед юніорів до 18 років, який 14–20 квітня проходив у столичному Палаці спорту, наші юні співвітчизники у впертій боротьбі вибороли першість, а з нею і право підвищитись у класі. Востаннє юніорська збірна України грала в дивізіоні А1 9 років тому.

ВОЛОДИМИР ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

С уперниками господарів майданчи­ка в першому дивізіоні групи «В» були однолітки з Австрії, Японії, Італії, Угорщини та Румунії. Наші юні співвітчизники відкрили чем­піонат грою з командою Країни Вранішнього Сонця. І програли – 0:1. Певно, далося взнаки стартове хвилювання, бо попри цілковиту пе­ревагу в ініціативі та за кількістю гольових моментів, підопічним Олега Ігнатьєва так і не вдалося жодного разу запалити червоне світ­ло за воротами японців. Натомість острів’яни майстерно скористалися одним із своїх не­численних шансів.

Поразка в стартовій зустрічі не лишала українцям права на похибку. У протисто­янні з австрійцями попервах особливого оптимізму вболівальники «синьо-жов­тих» не відчували: ініціативою практич­но беззастережно володіли «біло-черво­ні». Однак наші дуже раціонально вико­ристали свої нагоди біля воріт суперни­ка, тож на заключну перерву австрійці пішли з мінімальною перевагою у ра­хунку – 3:2. Аж ось в останньому пері­оді буквально впродовж хвилини українці забили двічі і повели в ра­хунку. Спроба бодай відновити паритет, замінивши напри­кінці матчу воротаря додат­ковим польовим грав­цем, привела лишень до ще одного голу у ворота підопічних Андреаса Брюкера.

Наступний матч укра­їнців з угорцями розви­вався за протилежним сценарієм, хоча все одно з позитивним резуль­татом. Уже наші впевнено вели в рахунку, на­віть попри те, що пропустили першими. Але після травми у третьому періоді основного гол­кіпера Артура Оганджаняна суперники скоро­тили рахунок до мінімуму. На щастя, більшого «червоно-зеленим» добитися не вдалося.

У протистоянні з апеннінцями підопічним Олега Ігнатьєва знову довелося відіграватися: на екваторі другого періоду італійці повели в рахунку. Однак уже за кілька хвилин українці покарали гостей за порушення правил, двічі ре­алізувавши чисельну перевагу. У третьому тай­мі «синьо-жовті» закріпили досягнення і впев­нено довели матч до перемоги.

До заключного матчу турніру наші підійшли з найкращими шансами стати переможцями чемпіонату, необхідно було лише в основний час переграти збірну Румунії. Українці не зали­шили суперникам жодного шансу: 6:0 – впевне­на перемога у матчі і яскравий фініш блискучо­го виступу на чемпіонаті в цілому.

Кращими гравцями турніру було визнано во­ротаря Ейкі Сато (Японія), захисника Давида Майєра (Австрія) та нападника Олександра Пе­ресунька (Україна).

 

За результатами – і честь


П’ятий вид міської спар­такіади серед учнів за­кладів профтехосвіти м. Хмельницького – зма­гання з волейболу було проведено на спортивній базі Вищого професійно­го училища № 25 облас­ного центру. На майдан­чик вийшли помірятися силами чотири команди дівчат і шість – юнаків.

ВАЛЕРІЙ МАРЦЕНЮК, спеціально для «ПВ»

Серед дівчат першість діста­лася команді професійного лі­цею, другими фінішували представниці центру професій­но-технічної освіти сфери по­слуг, замкнули чільну трійку юні спортсменки ВПУ № 25.

У юнаків перемога дісталася «господарям змагань». Керів­ник фізвиховання ВПУ № 25 м. Хмельницького Віктор Окар­ський зауважив, що цьогорічні змагання були дуже напруже­ними, тож його підопічним до­велося докласти чимало зусиль, аби фінішувати найвище за ін­ших. У боротьбі за першість пе­реможцям гідну конкуренцію склали команди ВПУ № 11 та центру професійно-технічної освіти сфери послуг, в активі яких «срібло» і «бронза» зма­гань відповідно.

До слова, захід пройшов на доволі високому методичному рівні, за що варто подякувати господарям змагань. Перемож­ців чергового виду спартакіади традиційно було нагороджено кубками та грамотами.

27.04.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання