« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ПХЬОНЧХАН ЗУСТРІВ УКРАЇНЦІВ

ПХЬОНЧХАН ЗУСТРІВ УКРАЇНЦІВ

1 лютого в столиці XXIII «білих» Ігор Пхьончхані за участю президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха було урочисто відкрито Олімпійське селище. Тут упро­довж понад двох тижнів мешкатимуть учасники найголовні­ших зимових стартів чотириріччя з-понад 90 країн світу. А вже 2 лютого до столиці Олімпіади–2018 прибули перші українські спортсмени – представники біатлону та санного спорту.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У рочиста церемонія проводів олімпійської збірної України на ХХІІІ зимові Олімпійські ігри, які з 9 по 25 лютого триватимуть у півден­нокорейському Пхьончхані, проходила в Національній філармонії України. Представники владних структур побажали українським спортсменам вдалих стартів, успіхів і наснаги. Віце - прем’єр міністр Украї­ни В’ячеслав Кириленко передав олімпійським чемпіонкам з біатлону Ва­лентині та Віті Семеренко Державний прапор України, з яким наша збірна прямуватиме головною спортивною ареною Ігор–2018 на урочистій це­ремонії відкриття.

Нагадаємо, Україну на Олімпіаді в Пхьончхані представлятимуть 33 спортсмени, які виконали умови кваліфікаційного відбору міжнародних федерацій із зимових видів спорту і вибороли відповідні ліцензії. Наші співвітчизники виступатимуть у 9 з 15 видів спорту, представлених на Іграх–2018.

Найбільше представництво у «синьо - жовтій» дружині традиційно мають біатлоністи – 11 спортсменів захищатимуть честь нашого прапора у зма­ганнях стріляючих лижників (Олена Підгрушна, Віта і Валя Семеренко, Юлія Джима, Ірина Варвинець, Анастасія Меркушина, Дмитро Підручний, Артем Прима, Сергій Семенов, Володимир Сємаков та Артем Тищенко).

Шість учасників від України вийдуть на старт у санному спорті – в одиноч­них заїздах змагатимуться Олена Стецків, Олена Шхумова, Андрій Ман­дзій та Антон Дукач, у парних змаганнях виступить дует Олександра Обо­лончика та Романа Захарківа.

По чотири учасники заявлено у лижних перегонах і фігурному катанні. Олімпійською трасою мчатимуть до фінішу Тетяна Антипенко, Марина Ан­цибор, Олексій Красовський та Андрій Орлик, на льодовій арені демон­струватимуть майстерність Ганна Хниченкова та Ярослав Паніот в одиноч­них змаганнях, а також танцювальна пара Олександра Назарова/Максим Нікітін.

Троє українців візьмуть участь у змаганнях з фристайлу: у повітряній аеро­біці поборються за медалі Ольга Полюк та Олександр Абраменко, у могу­лі – Тетяна Петрова.

У гірськолижному спорті виступатимуть двоє наших співвітчизників: Іван Ковбаснюк вийде на старт у слаломі, гіганті, супергіганті, швидкісному спуску і комбінації, Олена Книш – у слаломі та гіганті.

По одному представнику делегувала наша держава на змагання із сноу­бордингу (Аннамарі Данчу), лижного двоборства (Віктор Пасічник) і ске­летону (Владислав Гераскевич).

 

ОЛЕКСАНДР ХИЖНЯК – НАЙКРАЩИЙ БОКСЕР СВІТУ!

Міжнародна боксерська асоціа­ція за підсумками виступів у 2017 році найкращим боксером світу незалежно від вагових ка­тегорій визнала українця Олек­сандра Хижняка. Ця нагорода вважається однією з найбільш престижних в олімпійському боксі.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

М инулоріч Хижняк насправді виступав бли­скуче – в його доробку всі можливі золоті наго­роди на провідних боксерських стартах. Спочатку Олександр став чемпіоном Європи у віковій групі до 22 років, а згодом ще й здобув титул кращого боксера на чемпіонаті Європи у Харкові та зо­лото світової першості у Гамбурзі.

Нагородження найкращого боксе­ра 2017 - го відбулось у рамках Всесвітнього боксерського форуму в Сочі, де були присутні керівництво Міжнародної боксерської асоціації, президенти всіх професійних боксерських організацій та провідні спортсме­ни, функціонери та діячі боксу.

«Це наша спільна перемога, – цитує Олександра Хижняка сторінка Федерації боксу України у Фейсбуку. – Подібні нагороди є не­абияким стимулом для того, щоб іще з більшою мотивацією працю­вати задля здобуття нових вер­шин. Моя головна мета – нагорода Олімпійських ігор, і я зроблю все від себе можливе, аби якомога краще підготуватися до ліцензійного чемпіонату світу 2019 року та здобути перепустку на Олімпіаду у Токіо–2020».

 

ДРУГИЙ ЗАГАЛЬНОКОМАНДНИЙ РЕЗУЛЬТАТ У РІДНАУ

Останнім етапом підготовки до зимової Олімпіа­ди–2018 для багатьох біатлоністів став чемпіонат Європи, який 24–28 січня проходив в італійському Ріднау. Збірна України завершила змагання на дру­гому загальнокомандному місці з двома золотими та однією срібною нагородами.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У же перший день відкри­тої континентальної пер­шості Україна мала всі шанси закінчити з ме­даллю в доробку – в індивіду­альній жіночій гонці одразу дві наші співвітчизниці фінішува­ли вслід за чільною трійкою призерів, причому Юлії Жура­вок не вистачило мізерних 0,5 секунди до бронзового резуль­тату! Ірина Варвинець замкну­ла квінтет кращих.

Натомість Ірина надолужила своє у подальших стартах. У спринті українці взагалі не було рівних – не припустив­шись жодного промаху на обох вогневих рубежах, наша спів­вітчизниця і в бігу не дозволила суперницям зазіхнути на своє лідерство. Як наслідок, понад 12-секундна перевага над сріб­ним призером француженкою Хлое Шевальє та 15-секундна над японкою Фуюко Тачізакі, яка зійшла на третій щабель п’єдесталу пошани.

На старт гонки переслідуван­ня наша чемпіонка спринту ви­йшла із запасом у 13 секунд від найближчої переслідувачки. Однак у даному випадку дуель Варвинець і Шевальє закінчи­лася із дзеркальним результа­том. Тепер уже француженка пройшла дистанцію без жодно­го промаху, натомість наша співвітчизниця так і не зуміла закрити одну мішень на третьо­му вогневому рубежі. Той про­мах став доленосним, оскільки швидкість обох спортсменок була практично ідентичною. Відтак Ірина була змушена за­довольнитися срібною медал­лю, «бронза» ж у ще однієї фран­цуженки Жюлі Сімон.

Однак Варвинець все одно за­кінчила чемпіонат на перемож­ній для себе ноті. У складі змі­шаної командної естафети ра­зом з колегами по збірній Юлією Журавок, Артемом Примою і Дмитром Підручним вона зі­йшла на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Хоча й роз­почалася гонка для нашої збір­ної не зовсім вдало: Журавок на першому етапі передала естафе­ту лише 13-ю, на фініш другого Варвинець прийшла вже п’ятою, а от Прима вивів «синьо-жов­тих» у лідери! На заключному етапі Підручний у боротьбі з ро­сіянином Логіновим змусив нас понервувати, однак у боротьбі нервів українець виявився все ж міцнішим за суперника. Відтак українці впевнено фінішували з комфортною перевагою у понад 11 секунд над росіянами, за­мкнув трійку призерів квартет з Норвегії (+33,2 с).

У медальному заліку горува­ли французи з п’ятьма медаля­ми (2-2-1), наші розташувалися на другій позиції у табелі про ранги (2-1-0), росіяни замкнули тріо лідерів (1-2-2).

14.02.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання