« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

УКРАЇНКА – ЗІРКА, ЩО СХОДИТЬ

УКРАЇНКА – ЗІРКА, ЩО СХОДИТЬ

Минулої суботи у Вільнюсі відбулася церемонія вру­чення найвищих відзнак європейської легкої атле­тики – ЕА GoldenTracks. Під час урочистої церемо­нії було названо кращих легкоатлетів континенту у сезоні, що добіг кінця, а також молодих перспек­тивних атлетів, які, на думку спеціалістів, у май­бутньому мають усі шанси засяяти на спортивному небосхилі.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Н айкращими легкоатлета­ми Європи у 2017 році ста­ли чемпіон світу у мета­нні спису німець Йоган­нес Феттер (цьогорічний резуль­тат – 89,89м) і золота медалістка світової першості у стрибках з жердиною гречанка Єкатеріні Стефаніді (4, 91 м).

Серед чоловіків у номінації «Зірка, яка сходить», переміг чемпіон світу з бігу на 400 метрів з бар’єрами норве­жець Карстен Варгольм. А от у жіночій частині цієї номінації трі­умфувала наша Юлія Левченко – срібна медалістка чемпіонату світу, бронзова меда­лістка чемпіона­ту Європи у при­міщенні, чемпіон­ка Європи U23 зі стрибків у висоту.

Зазначимо, що це був перший повноцінний сезон на дорослому рівні для нашої співвітчизниці. Як нагадує офі­ційний сайт Федерації легкої ат­летики України, «дорослі» успіхи Юлії на офіційному рівні почали­ся з чемпіонату Європи у примі­щенні – у березні в Белграді вона стала бронзовою медалісткою змагань. З молодіжного чемпіо­нату Європи Левченко поверну­лася з золотою медаллю. А чемпі­онат світу у Лондоні став новим викликом для Левченко. З одного боку, вона вже виконала основні покладені на неї завдання, у 19 ро­ків вигравши чемпіонат Європи U23. З іншого, вона мала високі шанси на нагороди. У британ­ській столиці Юлія здолала 2,01 м, стала срібним призером зма­гань і встановила черговий моло­діжний рекорд України. А на за­вершення сезону Юлія стала дру­гою у фіналі «Діамантової ліги».

Переможниця у номінації «Зірка, яка сходить» у Європі за підсумками 2017 року погоджу­ється, що сезон для неї склався вкрай успішно, і дуже приємно, що це помітили не лише в Украї­ні, але й в Європі.

«І приємно, що саме україн­ців було у списках відразу чет­веро, що я не була одинокою вов­чицею у якійсь зграї. Ми вже мо­жемо заявити про себе, про те, що у нас у краї­ні є таланти. Дай Боже, щоб усе це розвива­лося, не зупиня­лося і щоб були умови для тре­нувань», – за­значила Юлія Левченко у ко­ментарі для сайту ФЛАУ.

На перемогу у номінації «Зір­ка, яка сходить» претендували одразу четверо українців. Серед жінок це були стрибуни у висоту Юлія Левченко та Ярослава Ма­гучіх, а також багатоборка Алі­на Шух, а серед чоловіків – Ми­хайло Кохан (метання молота).

 

ЗА КУБОК ПОСЛА ФРАНЦІЇ ЗМАГАЛИСЯ НА «СПАРТАКУ»

14–15 жовтня в м. Києві на стадіоні учбово-спор­тивної бази Федерації професійних спілок Украї­ни «Спартак» відбувся 5-й турнір «Кубок посла Франції в Україні з регбі».

Олена ОВЕРЧУК, «ПВ»

Фото Андрія ТКАЧУКА

З магання проводилися під егідою ФПУ за під­тримки Посольства Франції в Україні.

Учасників турніру привітали перший радник Посольства Франції Крістоф Ле Ріголер, начальник управління у спра­вах сім’ї, молоді та спорту Ки­ївської міської державної ад­міністрації, олімпійський чем­піон Вадим Гутцайт, а також генеральний директор учбо­во-спортивної бази «Спартак» Максим Бобовик.

У турнірі взяли участь 32 ко­манди, загалом 410 гравців: 10 команд із шкільного регбі (Регбі-5), 9 команд U11, 7 ко­манд U13. Також у рамках турніру було розіграно Кубок України серед жінок, за який змагалися 6 команд.

Два дні кипіли спортивні ба­талії на стадіоні «Спартак», у результаті яких у категорії Регбі-5 призові місця розподі­лилися наступним чином: перше місце зайняв «4 легі­он», МДЦ «Артек», друге міс­це за командою Французького ліцею, третє місце посіли «Незламні», МДЦ «Артек». У категорії U11 перше місце ви­борола команда з м. Хмель­ницького, друге – РК «Ірпінь», третє – ОДЮСШ із Одеси. У свою чергу, в категорії U13 «золото» дісталося РК «Дар­ниця», «срібло» – РК «Гарт», «бронза» – команді з м. Хмельницького.

Переможці турніру отримали за­служені нагороди та подарунки.

 

ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ НА ЗАКАРПАТТІ

Фінальні змагання XІX Всеукраїнської спартакіади державних службовців, організаторами якої були Міністерство молоді та спорту України (міністр – Ігор Жданов), Всеукраїнська організація ФСТ «Спартак» (керманич – Євген Баженков) та ЦК профспілки пра­цівників державних установ України (голова – Юрій

Піжук), приймав ужгородський спорткомплекс «Юність». Завершальний етап спортивного свята прой­шов за підтримки Закарпатської облдержадміністрації (очільник – Геннадій Москаль) та Закарпатської облор­ганізації ФСТ «Спартак» (керівник – Микола Щадей).

С ергій БАРАНЧИКОВ,

с пеціально для « П В»

П онад 500 спортсменів у складі 22 збірних команд областей та міс­та Києва вийшли на старт спартакіади. На урочистій церемонії відкриття їх тепло привітали директор спартакіади держслуж­бовців України Микола Жирний, заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Володимир Колесников, голова ЦК профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук та інші почесні гості.

У змаганнях з шахів першу трійку склали команди Полтавської, Хмель­ницької та Сумської областей. У шашках не було рівних команді Львівської області, «срібло» – у спортсменів Запорізького краю, «бронза» – у команди Хмельниччини. У настільному тенісі найсильнішими стали спортсмени Івано-Франківщини, які випередили команди Миколаївської області та міста Києва.

Цікаво проходив турнір з волейболу, де перемогу здобула команда Хмель­ницької області, а призерами стали спортсмени Луганської та Запорізької областей. У фінальному матчі турніру з футзалу команда Миколаївщини лише у серії післяматчевих пенальті перемогла своїх суперників із Запо­різької області. Третім призером тут стала команда з Хмельниччини.

За підсумками усіх видів спартакіади впевнену перемогу здобула збірна команда Хмельницької області (361 очко). На другому місці – державні службовці Запорізької (338 очок), на третьому – Івано-Франківської об­ластей (277 очок). До шістки кращих команд на спартакіаді увійшли також спортсмени Миколаївської, Луганської та Донецької областей.

На яскравій церемонії урочистого закриття спартакіади переможців і при­зерів у загальнокомандному заліку та в індивідуальній першості вшану­вали різноманітними відзнаками і призами від організаторів спартакіади. Командам-призерам в загальнокомандному заліку нагороду вручила за­ступник голови ЦК профспілки працівників державних установ України Наталія Титаренко.

23.10.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання