« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

УКРАЇНЦІВ ПРИВІТАВ ПРИНЦ ГАРРІ

УКРАЇНЦІВ ПРИВІТАВ ПРИНЦ ГАРРІ

21–30 вересня українські ветерани та військовослужбовці змагалися на масштабних міжнародних зма­ганнях «Ігри нескорених» – Invictus Games, які проходили у Торонто (Канада). В активі україн­ської збірної, яка вперше брала участь у такому турнірі, 14 нагород.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Я к раніше інформували «ПВ», Invictus Games – це міжнародні спортивні змагання серед вій­ськовослужбовців та ветера­нів, які зазнали травм, поранень або за­хворювань під час або внаслідок вико­нання службового обов’язку. Їх засну­вав британський принц Гаррі, перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні, 2016 року Invictus Games приймав Орландо.

Команда українських військових вперше взяла участь у цих змаган­нях, і виступили наші представники у Торонто дуже гідно. Серед завойо­ваних 14 нагород – 8 золотих, 3 сріб­них та 3 бронзових медалі, які виборо­ла команда в складі 15 учасників.

Найрезультативнішим спортсме­ном української збірної став військо­вослужбовець Збройних Сил України Павло Будаєвський. У плаванні він ви­явився найшвидшим у кожному із за­пливів, у яких брав участь: 50 та 100 м вільним стилем, а також 50 м на спині і 50 м брасом.

Перше «золото» здобув для України 29-річний Олег Зімніков, військовослужбовець Збройних сил України, сержант 92 - ї окремої механізованої бригади, який першим подолав 1500-метрову дистанцію. Під час зма­гання з веслування на тренажерах «зо­лото» виборов капітан команди, офіцер поліції Олександр Писаренко.

28-річний офіцер Окремого полку Президента України капітан Василь Пашкевич виборов золоту медаль з па­верліфтингу в середній вазі Men’s Midweight. Він здійснив три підходи: по 160 кг, 171 кг та 175 кг. У липні 2014-го під Савур - могилою він зазнав чис­ленних вогнепальних та осколкових поранень в живіт та голову.

Золоту медаль у стрільбі з лука ви­боров боєць 25 - ї повітряно - десантної бригади ЗСУ Роман Панченко. Він був тяжко поранений у бою під Красним Лиманом, переніс кілька складних операцій, після чого лишився прику­тим до інвалідного візка, інформує офі­ційний сайт Міністерства оборони України. Нового українського чемпіо­на із стрільби з лука та наших збірни­ків привітав особисто принц Гаррі.

Фото автора

 

ВИХОВАНЦІ ДЮСШ № 2 – СЕРЕД КРАЩИХ

Наприкінці вересня у м. Хмельницькому, на річці Південний Буг про­ходив Відкритий чемпіо­нат Хмельницької області з веслування на байдар­ках і каное пам’яті воїна- спортсмена Івана Мельни­ка, де за нагороди змага­лися юні спортсмени від 1999 року народження.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

Н а старт вийшли коман­ди Тернопільської комплексної дитячо- юнацької спортивної школи, Волочиської ДЮСШ, Х м е л ь н и ц ь к о ї Д Ю С Ш управління освіти, Хмельницької ДЮСШ № 2 та ДЮСШ № 3 «Спартак». У змаганнях взяли участь юні спортсмени від 1999 до 2006 року народження.

Серед кращих на чемпіонаті були вихованці ДЮСШ № 2 обласного центру, а саме: Максим Дежицький, Вадим Бровчук, Назар Кривошия, Богдан Козлов, Андрій Ка­шуба, Ілля Кравець, Вадим Крапп, Анастасія Дежицька, Дар’я Воронченкова, Анастасія Губай, Тетяна Зозу­ля, Максим Кузьмов.

Найуспішніших спортсменів за підсумками змагань наго­родили грамотами та меда­лями, які вручила учасниця Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро з веслу­вання на байдарках і каное Інна Грищун.

 


ФІНІШУВАЛА XV ОБЛАСНА ГАЛУЗЕВА СПАРТАКІАДА ОСВІТЯН ЗАКАРПАТТЯ

Понад 700 працівників освіти з’їхалися до м. Ужгорода, аби напередодні свого професійного свята – Дня пра­цівників освіти позмагатися на спортивних майданчиках у фіналі XV обласної спартакіади працівників закладів та установ освіти Закарпаття. А загалом на всіх етапах спартакіади на старти вийшли понад 10 тис. учасників.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

Н а урочистій церемонії відкриття спартакіади, організаторами якої були департамент освіти і науки облдержадміністрації та обласна організа­ція профспілки працівників освіти і науки за підтримки обласної органі­зації ФСТ «Спартак», її учасників з усіх районів і міст області та численних уболівальників привітали: директор департаменту освіти і науки ОДА Ганна Со­пкова, голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки Тетяна Повханич, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько та ін.

У турнірі з міні-футболу перше місце завоювали спортсмени Ужгородського району. Серед жінок-волейболісток перемогла команда м. Ужгорода, а серед чоловіків – Свалявського району. У змаганнях з настільного тенісу свій високий клас підтвердили Золтан Сіладі з Виноградівщини та Яна Манзич з Перечин­ського району.

Переможцями турніру з шашок стали Галина Віхніна (м. Ужгород) та Володимир Шопа (Мукачівський район), у шахах найкращі результати продемонстрували Ган­на Шімон (м. Мукачево) та Семен Найгебавер (м. Ужгород). Найвлучнішими спортсменами стали: у дартсі – Іван Терпай (Іршавський район), у кульовій стріль­бі – Юрій Федорчук (Мукачівський район).

Найшвидшими легкоатлетами стали: у бігу на 300 м серед жінок віком до 35 років – Яніна Шпирна (Свалявський район), понад 35 років – Мар’яна Жиган (Міжгірський район); на 500-метрівці серед чоловіків віком до 40 років – Юрій Бабинець (Ужгородський район), а понад 40 років – Василь Папіш (м. Мукаче­во). Перше командне місце з легкої атлетики виборола команда м. Мукачева.

У змаганнях із сімейних стартів перемогу виборювали 14 родин освітян з ра­йонів і міст області. Перше місце завоювали господарі – Людмила, Олег та Да­вид Мартиновичі з м. Ужгорода. На другому місці – родина Осійських з Іршав­ського району, на третьому – сім’я Мазур з м. Хуст.

Кращими плавцями стали: на дистанції 25 м серед жінок віком до 35 ро­ків – Наталія Сличко (Воловецький район), понад 35 років – Любов Капчук (Рахівський район); на дистанції 50 м у чоловіків до 35 років – Михайло Малешко (Тячівський район), понад 35 років – Олександр Фатула (м. Бе­регово). Перше загальнокомандне місце посіли плавці з Берегового.

У гирьовому спорті у ваговій категорії до 70 кг кращий результат показав Олек­сандр Коложварі (Виноградівський район), до 90 кг – Микола Бабець (Воловець­кий район), понад 90 кг – Василь Діус (Мукачівський район). Найвидовищнішим видом спорту цьогорічної спартакіади освітян стало перетягування канату. У за­пеклій боротьбі перемогу другий рік поспіль святкували освітяни м. Ужгорода, які у фіналі виявилися сильнішими за команду Свалявського району.

Перше місце в загальнокомандному заліку завоювала збірна м. Ужгорода (на­чальник управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич, голова міської організації профспілки Михайло Мегеш). Друге місце – у команди м. Мукачева, третє – в освітян Ужгородського району.

За підсумками спартакіади призерів в індивідуальному заліку було нагороджено медалями та дипломами, а команди в окремих видах – дипломами організаторів. Крім того, всі діти – учасники змагань із сімейних стартів отримали подарунки від обласної організації профспілки працівників освіти і науки.

Фо то автора

11.10.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання