« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ХТО ПОЇДЕ ДО БЕЛГРАДА?

ХТО ПОЇДЕ ДО БЕЛГРАДА?

 

Чемпіонат України з легкої атлети­ки в приміщенні, який проходив 17– 19 лютого у манежі Сумського дер­жавного університету, став остан­нім етапом відбору до складу наці­ональної збірної команди України для участі в першості континенту (3–5 березня, м. Белград, Сербія).

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У Сумах вкотре цього сезону пора­дувала швидкими секундами на дистанції 60 м запоріжанка Олеся Повх (7,15 с). Утім, донеччанка Ві­кторія Кащеєва, яка фінішувала другою з відставанням у 0,25 с, також зуміла вклас­тися в норматив відбору до ЧЄ–2017 у при­міщенні (7,42 с, як інформує офіційний сайт Федерації легкої атлетики України).

У жіночому бар’єрному спринті вко­тре в цьому сезоні не мала рівних пред­ставниця Київщини Анна Плотіцина – 8,03 с. Відзначимо й виступ юної багато­борки Аліни Шух з Броварів. Аліна зма­галася в чотирьох окремих видах, і за результатами виступів у двох із них зу­міла підкорити п’єдестал пошани – ста­ла третьою в стрибках у довжину (6,07 м) та перемогла в молодіжній першості із штовхання ядра (13,60 м).

Порадували надна­пруженою боротьбою бі­гуни на середні та довгі дистанції. На 400-ме­трівці у жінок вклалася в норматив уся трійка призерок – киянка Оль­га Бібік (53,09), Ольга Ляхова з Полтавщини (53,42) та ще одна сто­лична атлетка Тетяна Мельник (53,80). Не менш напруженим став фінал на цій дистанції у чоловіків. У підсумку сумчанин Віталій Бу­трим на 0,05 с випередив свого колишнього земляка, а нині пред­ставника Волині Євгена Гуцола (47,53 про­ти 47,58). А в бігу на 1500 м серед чоловіків переможця від срібного призера відділи­ла лише 0,01 с! Саме стільки виграв одесит Юрій Кіщенко у Станіслава Маслова з Житомира (3,48,40 проти 3,48,41).

У висотниць на три місця в збірній пре­тендували відразу чотири атлетки. Чет­вертою «зайвою» стала киянка Ірина Гера­щенко, якій підкорилися лише 1,86 м. Дру­ге місце з результатом 1,89 м розділили Юлія Левченко та Юлія Чумаченко, а пе­ремогла Оксана Окунєва – 1,94 м. У стриб­ках у довжину тріумфувала Марина Бех із Хмельницького з результатом 6,64 м. У потрійному стрибку бронзова призерка Лондона–2012 Ольга Саладуха святкувала перемогу з результатом 14,02 м.

23 лютого сплив останній заявочний день на ЧЄ–2017. Офіс Європейської ат­летики затвердив запрошення для харків’янки Марини Килипко, яка за до­биранням потрапила до переліку учас­ниць першості континен­ту в змаганнях зі стриб­ків з жердиною. Також керівництво збірної України скористалося можливістю додатково заявити Ольгу Ляхову в естафету 4х400 м. Таким чином, у Белграді Украї­ну представлятимуть 32 українських атлетів, які змагатимуться в 20 видах програми.

Фото Олесі Ковальчук із Facebook-сторінки

 

«СРІБНИЙ» ЕРЗУРУМ

У турецькому Ерзурумі протягом п’яти днів най­кращі юні представники зимових видів спорту зма­галися за нагороди ХІІІ зи­мового Європейського юнацького олімпійського фестивалю. Українські юні олімпійці вибороли три ме­далі, всі срібного ґатунку.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

25 вітчизняних олімпійців ви­ступили в семи з дев’яти мож­ливих видів спорту: біатлоні, гірськолижному спорті, лиж­них перегонах, сноубордингу, стрибках на лижах з трамплі­ну, фігурному катанні та шорт-треку. На зимовому ЄЮОФ– 2017 в активі наших співвіт­чизників – три срібних медалі: у біатлоністки Христини Дми­тренко (тренер Олександр Ворчак), сноубордиста Гліба Мостовенка (Андрій Мосто­венко) та фігуристки Анастасії Гожви (Марина Амірханова).

Минулого тижня в рамках за­сідання виконкому Національ­ного олімпійського комітету України відбулося вшанування призерів ХІІІ зимового Євро­пейського юнацького олімпій­ського фестивалю. За успіш­ний виступ в Ерзурумі україн­ські медалісти та їх тренери отримали подарунки, які на­шим юним олімпійцям вручи­ли президент НОКУ Сергій Бубка та міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

 

МЕДИКИ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ МАЙСТЕРНІСТЬ У СЛАЛОМІ

З ініціативи обласної організації профспілки праців­ників охорони здоров’я, департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА та обласної організації ФСТ «Спартак» на базі СТК «Синяк» у Мукачівському районі відбулися обласні змагання з гірськолижного спорту (слалому) серед працівників закладів та уста­нов охорони здоров’я і санаторіїв краю, в яких взяли участь близько 70 учасників у складі 23 команд.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

На урочистій церемонії відкриття змагань їх учасників те­пло привітали голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, голова оргкомітету зма­гань Володимир Турок, головний лікар Центру ПМСД Мукачівського району, заслужений лікар України Вікторія Лані, голова обласної організації ФСТ «Спартак» Микола Щадей.

На добре підготовленій сніжній трасі СТК «Синяк» (керівник – голова обласної федерації лижних видів спорту Василь Гісем) за чудової со­нячної погоди закарпатські медики показали високу майстерність. Варто зазна­чити, що в складі багатьох команд виступали головні лікарі та голови профкомів медичних закладів. Окремі команди мали солідні гру­пи підтримки, які приїхали разом з учасниками на яскраве галузеве свято спорту і здоров’я. Надало допомогу організаторам у проведенні змагань і українсько-австрійське підприємство ТОВ «Фі­шер-Мукачево» (генеральний директор Василь Рябич).

Серед жінок у категорії до 35 років найшвидше подолала дистан­цію Христина Маркулич (Великоберезнянська районна лікарня). У жінок віком від 35 до 50 років найкращий час показала Мар’яна Ло­піт (Воловецька ЦРЛ), а понад 50 років – Ганна Катеринюк (Рахівська районна лікарня). У чоловіків віком до 35 років найшвидшим виявив­ся Михайло Новиков (обласна дитяча лікарня), який лише на 0,38 секунди випередив Тараса Фірко з Мукачівської ЦРЛ. У категорії від 35 до 50 років найшвидшим був Василь Гриник (Рахівська райлікар­ня). А у категорії понад 50 років впевнену перемогу здобув Андрій Новиков (Мукачівська ЦРЛ).

У командному заліку за підсумками усіх показаних результатів до трійки кращих пробилися спортсмени обласної дитячої лікар­ні, Мукачівської ЦРЛ та ОКТМО «Фтизіатрія». Переможці і при­зери змагань були відзначені кубками та дипломами організато­рів, отримали медалі та дипломи й кращі спортсмени в індивіду­альному заліку. Нагороди вручив голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, голова оргкомітету змагань Володимир Турок.

03.03.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання