« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

УКРАЇНСЬКІ «ЛІФТЕРИ» ТРИМАЮТЬ ВИСОТУ

УКРАЇНСЬКІ «ЛІФТЕРИ» ТРИМАЮТЬ ВИСОТУ

Минулого тижня в амери­канському місті Орландо проходив чемпіонат світу з пауерліфтингу серед чоло­віків та жінок. Нагороди ви­борювали близько двох із половиною сотень атлетів з 39 країн світу. Крім того, у США розігрували ліцензії на участь у Всесвітніх Іграх –2017, які влітку наступного року прийматиме поль­ський Вроцлав.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Підкорювати заокеанський поміст наша команда виру­шила в Орландо у складі 15 спортсменів – 7 жінок та 8 чоловіків. Українська збірна тради­ційно вважається однією з провід­них у цьому виді спорту й підтвер­дила свій високий статус, у підсум­ку посівши перше загальнокоманд­не місце серед чоловіків і третє – у жінок.

Не знижує обертів багаторазова чемпіонка світу, тріумфаторка Всесвітніх Ігор – 2013 Лариса Соловйова. У США українка не лише здобула чемпіонський титул і перепустку на чергові Всесвітні Ігри, а й встанови­ла три світових рекорди. Спортсмен­ка, яка виступає у ваговій категорії до 63 кг, у підсумку фінішувала з пе­реможним результатом 641,0 кг. Крім того, в активі наших представ­ниць прекрасної статі три «бронзи»: у Катерини Клименко у ваговій ка­тегорії до 52 кг (результат 480,0 кг), Євгенії Тішакової (до 84 кг) із сумою 615 кг та Інни Оробець (+84 кг) з ре­зультатом 645 кг. У підсумку україн­ки фінішували третіми у загально­командному заліку (після збірних США та Росії), а Лариса Соловйова уже традиційно визнана кращою спортсменкою змагань.

Тим часом упевнено рухалися до тріумфу наші чоловіки. «Золото» світової першості та путівку на Ігри з результатом 927,5 кг виборов Воло­димир Рисєв у ваговій категорії 83 кг. А головним його суперником був співвітчизник і партнер по збір­ній Андрій Наньєв – з результатом у сумі 910,5 кг він став другим. В його активі, до речі, новий світовий рекорд у жимі лежачи (265,5 кг) та ліцензія на ВІ-2017.

Сергію Білому не було рівних у ваговій категорії до 93 кг – харків’янин зійшов на найвищу схо­динку п’єдесталу пошани з резуль­татом 1012,5 кг. На честь перемоги Дмитра Семененка найвище зді­йнявся прапор України у ваговій ка­тегорії до 105 кг. Для перемоги йому вистачило набрати в сумі 1022,5 кг. Звичайно, що в активі обох спортс­менів – перепустки на змагання до Вроцлава.

У ваговій категорії до 120 кг зно­ву розгорнулася боротьба між чле­нами української делегації. Олек­сій Рокочій та Олексій Бичков по праву претендували на лаври пере­можця, а вікторію з новим світовим рекордом (1125,0 кг) святкував Олек­сій Бичков. А між двома Олексіями у підсумковому протоколі записав своє прізвище ще й представник Ка­захстану – за рахунок меншої влас­ної ваги Нурлан Єшмаханов став другим при ідентичному підсумко­вому результаті з нашим Рокочієм, який змушений був задовольнити­ся «бронзою». Крім того, срібним призером чемпіонату у ваговій ка­тегорії до 74 кг став Микола Баран­нік – у сумі триборства наш атлет набрав 837,5 кг. Таким чином, збір­на України упевнено посіла перше загальнокомандне місце, випере­дивши господарів змагань і коман­ду Тайваню.

 

МЕДАЛІ ДЛЯ ГІМНАСТІВ – СПОРТИВНІ ТА ДЕРЖАВНІ

Днями лави українських спор­тивних гімнастів поповнилися новими медалістами – на тур­нірі в німецькому Котбусі представники України отри­мали три нагороди, а в Києві Олега Верняєва удостоїли державного ордена «За заслу­ги» ІІІ ступеня.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Олег Верняєв отримав висо­ку нагороду 21 листопада – з рук міністра молоді та спорту Ігоря Жданова. Спортсмена таким чином вшанували за прекрасний виступ на Олімпіаді у Ріо- де-Жанейро, де він здобув «золото» у вправах на бру­сах та «срібло» у багатобор­стві. Вітаючи орденоносця, очільник спортивного ві­домства висловив упевне­ність, що ця нагорода буде не останньою в активі гімнаста.

«Олег Верняєв надзвичайно талановитий, цілеспрямова­ний та працьовитий. Він ставить перед собою амбіт­ні цілі й досягає їх на трену­ваннях тяжкою, щоденною працею. Наш чемпіон точно ще не раз підніме прапор України на найвищих п’єдесталах світу», – наголо­сив Ігор Жданов.

Тим часом за відсутності лі­дера національної збірної на першому етапі Кубка світу, яку приймав німецький Кот­бус, високе реноме україн­ської збірної підтримали його колеги по команді. У вправах на кільцях та в опорному стрибку не було рівних Ігорю Радівілову, який двічі зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. В активі Ангеліни Кислої – «бронза» у вправах на брусах.



ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

З 10 вересня по 13 листопада тривала ХІХ Спартакіада серед працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, яку організувало Міністерство молоді та спор­ту України. Змагання мають на меті активізу­вати фізкультурно-оздоровчу та спортивно- масову роботу в міністерствах та інших цен­тральних органах виконавчої влади й сприяти популяризації фізичної культури серед держ­службовців.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Загалом на старт турніру вийшли представники 38 організацій – міністерств, державних служб, агентств, інспекцій, комітетів та інших цен­тральних органів виконавчої влади. Учасники Спартакіади визначали кращих в 11 видах спорту – лег­кій атлетиці (легкоатлетичний крос), пейнтболі, рибо­ловному спорті, шахах, міні-гольфі, городковому спорті, футзалі, волейболі, боулінгу, настільному тенісі та бі­льярдному «Пулі».

У загальнокомандному заліку колективи поділили на три групи, інформує сайт Міністерства молоді та спорту України. До складу групи «А» увійшли команди силових структур, команди міністерств об’єднали у групі «В», а команди державних служб, агентств, інспекцій, коміте­тів та інших центральних органів виконавчої влади ви­ступали у групі «С».

У загальнокомандному заліку перше місце у групі «А» посіла збірна команда Міністерства оборони, друге – колектив СБУ, замкнули чільну трійку представники МВС.

Команда Міністерства фінансів не мала рівних у групі «В», услід за фінансистами фінішували освітяни з Мінос­віти і науки, а колектив Мінмолодьспорту став третім у табелі про ранги Спартакіади.

У групі «С» перемогла команда Державної казначей­ської служби. «Срібло» дісталося представникам Дер­жавної аудиторської служби, «бронза» – «енергетикам» з команди Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

26.11.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання