« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

НА СТАРТ У РІО ВИЙДУТЬ НЕ ВСІ

НА СТАРТ У РІО ВИЙДУТЬ НЕ ВСІ

Цієї п’ятниці, 5 серпня, відбудеться урочиста церемонія відкриття ХХХІ літніх Олімпійських ігор. А минулої неділі, майже опівночі за київ­ським часом, в Олімпійському селищі Ріо-де- Жанейро було піднято український прапор, на честь участі нашої команди в Іграх відбулася святкова церемонія, пролунав гімн країни.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

За уточненою інформацією, українську команду на Іграх XXXI Олімпіади в Ріо-де-Жанейро представля­тимуть 206 спортсменів у 27 видах спорту.

Традиційна церемонія підняття державних прапорів країн-учасниць передує офіційному відкриттю кожної Олімпі­ади й символізує готовність олімпійців країни до участі в Іграх. Урочистості проводяться за певним протоколом і тривають близько 30 хвилин, збираючи одночасно різні за кількістю спортсменів Олімпійські команди з усіх континентів. Разом з прапором України в Олімпійському селищі було піднято пра­пори Уругваю, Іраку, Болівії та Кайманських островів.

В урочистій церемонії взяли участь президент НОК України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка, віце-президент НОК, олімпійський чемпіон Валерій Борзов, Посол України в Брази­лії Ростислав Троненко, шеф місії української делегації, призер Олімпійських ігор Ніна Уманець, спортсмени і тренери, інфор­мує офіційний сайт НОК. За традицією на добру пам’ять пред­ставники Олімпійського селища та олімпійської команди України обмінялися символічними сувенірами.

Тим часом досі невідомий остаточний склад учасників голо­вних спортивних стартів чотириріччя. Як відомо, Олімпійський комітет Росії після гучного скандалу щодо допінгових маніпу­ляцій з боку російських спортсменів та високопосадовців про­грав справу в Спортивному арбітражному суді в Лозанні з пи­тання допуску російських легкоатлетів на Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро. І хоча Міжнародний олімпій­ський комітет у цілому не заборонив російській збірній висту­пати на Іграх у Ріо, проте питання участі окремих спортсменів віддано на відкуп міжнародним федераціям. І на додачу до Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, яка ініцію­вала недопуск російських атлетів на Олімпіаду–2016, приєд­налася Міжнародна любительська федерація плавання, яка виключила участь 7 російських плавців, та Міжнародна важ­коатлетична федерація, яка розглядатиме індивідуально участь кожного заявленого Росією спортсмена.

 

З «ЄВРОПИ» НА «СВІТ»

Веслувальник Богдан Козлов, вихованець Хмельницької ди­тячо-юнацької спортивної школи № 2, на чемпіонаті Єв­ропи пробився до когорти кра­щих каноїстів серед юніорів і виборов путівку на чемпіонат світу, який наприкінці липня тривав у білоруській столиці.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

Дворазовий чемпіон України веслувальник Богдан Козлов (тренер Віктор Флерчук) на континентальній першості, яку з 14 по 17 липня приймав бол­гарський Пловдів, у складі ка­ное-двійки разом з Назаром Остапчуком у фіналі дистанції 500 м серед юніорів фінішував третім. Відтак наші хлопці за­воювали й путівку на чемпіонат світу.

У білоруській столиці Богдан і Назар упевнено здолали дис­танцію у попередньому раунді (3.44,558) і пробилися до півфі­налу кілометрового заїзду . На жаль, на цьому етапі наш дует не зміг навіть повторити свій попередній результат (фінішу­вали через 3.48,001), тож зму­шені були задовольнитися ви­ступом у фіналі В, де фінішува­ли з четвертим результатом.

Утім, навіть участь у змаганнях такого рівня ‒ це вже великий успіх юного спортсмена. Чекаємо від нього подальших звершень.

 

УКРАЇНІ ПІДКОРИВСЯ «ПАНДАНЕТ»

З 23 липня по 7 серпня у росій­ському Санкт-Петербурзі три­ватиме європейський Го кон­грес. У всіх турнірах беруть участь близько 1000 любителів однієї з найстаріших ігор із 47 країн світу. У чемпіонаті Європи, який відбувся в рамках Го кон­гресу–2016, головний приз зма­гань розігрували майже 300 майстрів го.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Го – одна з найстаріших ігор у світі, правила якої існують в незмінному вигляді близько 5 тисяч років. Наразі в усьому світі нараховується понад 60 міль­йонів шанувальників цього виду спорту. Перший чемпіонат Європи з Го регулярного формату відбувся в 1957 році, з 1984 року континен­тальна першість набула відкритого характеру. Тож тепер у змаганнях беруть участь і провідні майстри го з усього світу, у тому числі азійські «законодавці мод».

Оскільки цьогоріч чемпіонат Єв­ропи проводився 60-й раз, тобто від­значав своєрідний ювілей, організа­тори запропонували для учасників та гостей розширену програму за­ходу. Усі охочі мали змогу спробу­вати свої сили у безкоштовних тур­нірах із провідними гравцями у го, відвідати майстер-класи і послуха­ти лекції визнаних професіоналів. У вільний від «профільного» напря­му час спортсмени й пере­січні глядачі відвіду­вали виставку і майстер-клас з японського живо­п и с у , брали участь у турні­рах з настільних ігор, у футбольних баталіях, навчалися мистецтву орігамі, насолоджували­ся екскурсійними програмами.

У рамках конгресу відбувся і фі­нал чемпіонату Європи Pandanet, в якому здобули право виступати ко­манди Росії, Румунії, України та Франції. Чемпіонат Pandanet три­ває упродовж року в Інтернеті, а от вирішальний етап змагань тради­ційно відбувається «вживу». У пер­шому турі наші співвітчизники (у складі команди виступали Артем Качановський, Андрій Кравець, Богдан Жураковський, Дмитро Бо­гацький, Володимир Кокозей), роз­громили румунів 4:0, водночас росі­яни виграли у французів 3:1. У на­ступному раунді господарі турніру з тим самим рахунком обіграли на­ших південно-західних сусідів, на­томість українці розійшлися ми­ром із французами. У вирішально­му протистоянні перемога «синьо- жовтих» над південно-східними су­сідами (3:1) принесла нам титул, тоді як нащадкам Декарта присуди­ли перемогу над румунами.

Таким чином, збірна України вперше в історії стала тріумфато­ром фіналу командного чемпіонату Європи Pandanet! Росіяни фінішу­вали услід за нашими, французи замкнули чільну трійку, румуни – четверті. Окрім того, на кон­ференції Україну було обрано господаркою проведення чемпі­онату Європи з го серед жінок у 2 0 1 7 р о ц і та юнацького чемпіо­нату Європи з го у 2018 році.

05.08.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання