« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

У ДЬЙОРІ УКРАЇНЦІ ПОЦІЛИЛИ В «ДЕСЯТКУ»

У ДЬЙОРІ УКРАЇНЦІ ПОЦІЛИЛИ В «ДЕСЯТКУ»

 Чемпіонат Європи зі стрільби з пневматичної зброї завершився днями в угорському місті Дьйор. Вітчизняні спортсмени на континен­тальній першості здобули повний комплект на­город. Порадували успішним виступом і вітчиз­няні юніори.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Найуспішніше відстрілялася олімпійська чемпіонка Олена Костевич, яка здобула титул в особистому заліку і фінішувала другою разом з Олегом Омель­чуком у стрільбі змішаних команд. У стрільбі з піс­толета серед чоловіків Павло Коростильов виборов «бронзу». У цій же вправі він у команді з Олегом Омельчуком та Дени­сом Кушніровим здобули «срібло». А на найвищу сходинку п’єдесталу пошани двічі підіймалася наша жіноча команда зі стрільби з гвинтівки по рухомій мішені в складі Галини Авра­менко, Вікторії Рибовалової та Людмили Василюк. На рахунку Галини Авраменко також два «срібла», «золото» та «бронзу» здобула Вікторія Рибовалова.

Впевнено «закривали» мішені й українські юніори. У стрільбі з гвинтівки по рухомій мішені Ігор Кізима виборов «золото», а Максим Бабушок фінішував услід за партнером по збірній. Вони ж у складі команди (плюс Дмитро Мельник) зійшли на верхній щабель п’єдесталу пошани. У стрільбі з пневматичної гвинтівки Кирило Козюк посів третє місце, а також виборов «бронзу» в команді разом з Дмитром Омельяненком та Олек­сандром Колоховим, інформує Федерація стрільби України.

У цій же вправі найкращою серед дівчат була Юлія Тимошко. А в команді разом з Вікторією Стецюрою та Дар’єю Рожнятов­ською дівчата вибороли «срібло». Із срібним результатом фіні­шувала в командному заліку зі стрільби з пістолета і наша юніорська чоловіча збірна (Богдан Кириленко, Олександр Са­мострол і Павло Крепостняк).

У заключний день змагань чоловіча юніорська збірна (Ігор Кі­зима, Максим Бабушок і Дмитро Мельник) зі стрільби по ру­хомій мішені виборола «золото», в особистому заліку Ігор Кі­зима здобув срібло. Не відстали від хлопців і дівчата, які у ко­мандному заліку також не знали рівних (Юлія Тимошко, Вікто­рія Стецюра та

Дар’я Рожнятов­ська). Юлія Тимошко, до того ж, стала третьою в інди­віду­альних висту­пах.

 

КРАЩИЙ У ЛЮТОМУ – ОЛЕКСАНДР АБРАМЕНКО

Експертна комісія Національ­ного олімпійського комітету України найкращим спортс­меном останнього зимового місяця в країні визнала фристайліста Олександра Абра­менка. Його особистого на­ставника Юрія Кобельника названо кращим тренером лютого.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Олександра Абраменка вперше удостоєно високого визнання НОК України. Утім, результати спортсмена в цьому сезоні справді дають йому всі підстави претенду­вати на лідерство в націо­нальному рейтингу кращих із кращих.

Поточний сезон став найуспішнішим в кар’єрі 27-річ­ного представника Микола­єва. Абраменко тричі сходив на п’єдестал пошани на ета­пах Кубка світу ‒ здобув «срібло» та «бронзу» у Дір- Веллі (США), а також фіні­шував третім у китайській столиці.

Стабільно високі результати дозволили українцю впер­ше в історії вітчизняного спорту виграти загальний залік Кубка світу в акроба­тиці ‒ Олександр Абрамен­ко став володарем малого Кришталевого глобуса.

 

У СУМАХ БОРОЛИСЬ ЗА ПУТІВКИ ДО ПОРТЛЕНДА

Наприкінці минулого тижня у м. Сумах проходив чемпіонат України в приміщенні. За нагоро­ди змагань вели боротьбу близь­ко 500 атлетів з різних регіонів України, до участі в турнірі долу­чились також представники Бі­лорусі, Грузії та Туреччини. Зага­лом було розіграно 30 комплек­тів нагород.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У перший змагальний день чи не головну увагу було прикуто до виступів у жіночому багато­борстві. Лідер сезону і збірної України Анастасія Мохнюк пропуска­ла старти у Сумах, тож її колега по ко­манді Аліна Федорова скористалася шансом зробити вагому заявку на пу­тівку до американського Портленда, де 17–20 березня відбудеться чемпіо­нат світу в приміщенні. Аліна була найкращою у всіх видах, а в штовхан­ні ядра навіть встановила особистий рекорд – 15 м 97 см. У підсумку набра­ла 4688 очок, а це другий результат се­зону в світовому п’ятиборстві. При цьому після завершення змагань Алі­на Федорова зазначила, що виступила не більш ніж на 60% від можливого. «У мене болить сідничний нерв, і всі змагання пройшла «на одній нозі». Особистий рекорд установила лише в штовханні ядра, в інших дисциплінах – середні результати. Тому запас на чемпіонат світу є, головне – вилікува­тися», – цитує офіційний сайт ФЛАУ слова спортсменки.

У другий змагальний день право виступити на світовій першості в Портленді виборов багатоборець Олексій Касьянов. Як і Федоровій, йому необхідно було продемонструва­ти результат на рівні п’яти кращих у сезоні. Підсумкова сума балів Олексія – 5979 очок, наразі якраз п’ята в світі. Отже, на чемпіонаті світу в США від збірної України виступатиме одразу троє багатоборців.

Вищі за портлендські нормативи продемонстрували Анна Плотіцина та Сергій Копанайко, які були найкращи­ми в бігу на 60 м з бар’єрами (8,08 та 7,11 відповідно). Наталія Погребняк тріумфувала в бігу на 60 м (7,24), але через індивідуальний графік підготов­ки до Олімпіади в Портленд вона не поїде. Відзначимо і результати Мико­ли Нижника у бігу на 3 тис. м, який встановив новий молодіжний рекорд України – 8 хв 01,05 сек, Оксани Окуне­вої, якій вдруге за цю зиму підкорився олімпійський норматив – 1 м 93 см, та Сергія Никифорова, який виграв зма­гання із стрибків у довжину з особис­тим рекордом – 7 м 91 см.

У заключний змагальний день ціка­ва боротьба розгорнулася в чоловічо­му секторі для стрибків у висоту, де чемпіон світу–2005 Юрій Кримаренко лише за кількістю спроб обійшов у бо­ротьбі за «золото» бронзового призера чемпіонату світу 2014 року Андрія Проценка – обидва атлети показали результат 2,26 м.

Українська збірна вилітає до США 15 березня. В. о. державного тренера штатної збірної команди України з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник прогнозує, що на медалі у Портленді претендуватимуть Наталія Лупу, Анастасія Мохнюк, Аліна Федорова й Олексій Касьянов. Чекає тренерський штаб збірної успішного виступу і від Андрія Проценка.

05.03.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання