« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ПОВНИЙ КОМПЛЕКТ МЕДАЛЕЙ

ПОВНИЙ КОМПЛЕКТ МЕДАЛЕЙ

У неділю в норвезькому Лілле­хаммері відбулася урочиста це­ремонія закриття II зимових Юнацьких Олімпійських ігор. А вже у вівторок молодих україн­ських олімпійців зустрічали на рідній землі. В активі наших спортсменів – повний комплект нагород: «золото» у біатлоністки Христини Дмитренко, срібну ме­даль здобув фігурист Іван Шму­ратко, «бронза» дісталася сноу­бордистці Дарині Кириченко.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Як уже інформували «ПВ», на найпрестижнішому юнаць­кому спортивному форумі Україну представляли 23 ат­лети, які змагалися у 9 видах спор­ту разом з понад тисячею своїх од­нолітків з 71 країни світу.

Традиційно наші головні сподівання у зимових видах спорту – на біатлоніс­тів. І Христина Дмитренко уже в сприн­ті зробила вагому заявку на медаль, проте до місця на п’єдесталі пошани їй не вистачило буквально лічених секунд – вона фінішувала четвертою. У гонці переслідування українка на першому вогневому рубежі припустилася двох промахів і тим самим вкрай ускладни­ла собі завдання поборотися за медалі. Але надалі юна стріляюча лижниця не дала жодного шансу суперницям і пер­шою перетнула фінішну стрічку.

Володарка історичного пер­шого «золота» зимових ЮОІ опісля не стримувала емоцій: «Я дуже хотіла вибороти медаль. Вчо­рашнє четверте місце в спринті дало мені ве­ликий поштовх для сьо­годнішньої перемоги! Хотіла довести всім та на­самперед собі, що здатна на більше»,– цитує спортс­менку прес-служба НОКу.

Невдовзі у змаганнях із сноуборд-кросу в змішаній команді із спортсме­нами зі Швеції та Болгарії наша Дари­на Кириченко посіла третє місце. Вона насамперед відзначила колег по коман­ді: «Ніщо так не зближує, як змагання. Ми одразу стали одним цілим, разом працювали на результат, на перемогу. Такий шанс випадає один раз на життя, а тому потрібно було його використати по максимуму».

А підвів риску під медальним до­робком української збірної наймолод­ший спортсмен нашої команди – фігу­рист Іван Шмуратко. У змішаних ко­мандних змаганнях з фігурного катан­ня наш 14-річний співвітчизник у скла­ді команди «Майбутнє» виборов друге місце на п’єдесталі пошани. Прикмет­но, що в своєму прокаті українець здо­був 89,66 бала, що є його найкращим ре­зультатом у сезоні.

Президент Національного олімпій­ського комітету, олімпійський чемпіон Сергій Бубка залишився задоволеним виступом команди у Ліллехаммері:

«Три нагороди – чудовий резуль­тат! Усі медалі стали історич­ними для України. У нас зростає гідна зміна, пер­спективний спортив­ний резерв. Хочеться вірити, що ці Юнацькі Олімпійські ігри ста­нуть фундаментом для розвитку їх спортивної кар’єри та трампліном для нових здобутків і до­сягнень», – наголосив голо­вний олімпієць країни.

 

УКРАЇНСЬКУ «ХУДОЖНИЦЮ» СВАТАЮТЬ ПІД РОСІЙСЬКИЙ ПРАПОР

Початок поточного тижня позначився гучними заявами спортивного керівництва країни та Федерації гімнастики України. Присвячені вони були озвученим у медіа даним, що член збірної країни з 2010 року гімнастка Елеонора Рома­нова планує надалі захищати кольори РФ.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці, що для Федерації ху­дожньої гімнастики, тренерів, членів національної збірної команди України, міністерства це справ­жній шок та удар. «Що відбулося? Батьки 17-річної Романової, які проживали на окупованій Луганщині (м. Краснодон), а по­тім виїхали до Російської Федерації, на днях неочікувано з’явилися в Києві. Нікого не повідомивши, вони забрали дочку із спортивного інтернату і вивезли в Росію. Те, в який спосіб це все відбувалося, свідчить: спортсменка та її батьки знехтували всіма можливими моральними, етичними, юридичними та професійними нормами. Не виключаю також, що за цими ді­ями стоять спецслужби Російської Федерації, які провели від­повідну роботу з батьками Романової, заздалегідь спланували та реалізували цю спецоперацію», ‒ зазначив Ігор Жданов.

Як зазначається далі в дописі, ці дії спрямовані не стільки на посилення Росії, в команді якої існує величезна конкуренція за право виступати на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, скільки на відвертий саботаж підготовки збірної України до Олімпій­ських ігор та послаблення художньої гімнастики України.

«Хочу наголосити, що позиція Мінмолодьспорту, моя особис­та позиція та позиція Федерації художньої гімнастики України будуть максимально принциповими. Це повне дотримання рі­шення Національного олімпійського комітету України щодо накладання всіх можливих санкцій до тих спортсменів і тре­нерів, які в умовах російської агресії вдаються до зради Украї­ни та перебігають до РФ. Це також чітке від­стоювання інтересів української сторони в усіх можливих спортивних організаціях від­повідно до норм міжнародного спортив­ного права», ‒ підсумував міністр молоді та спорту.

Із свого боку, із заявою виступила і Федерація гімнастики України. З її тексту випливає, що після щорічних зборів збірної команди в м. Берегово у грудні гімнастка поїхала до батьків у м. Красно­дон. Після святкування Нового року вона не повернулася в розташування збірної, а згідно з інформацією РФ, Романова нині справді пе­ребуває на території Росії. Однак досі гімнаст­ка не зверталася з проханням про зміну гро­мадянства.

 

БАСКЕТБОЛІСТИ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

На спортивній базі Хмель­ницького професійного ліцею недавно відбувся четвертий вид спартакіади серед учнів професійно-технічних на­вчальних закладів обласного центру ‒ змагання з баскетбо­лу. Загалом за першість спе­речались по п’ять команд юнаків і дівчат.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

Перше місце серед юнаків вибо­рола команда Вищого професій­ного училища № 25 м. Хмель­ницького, другими фінішували представники ДНЗ «Хмельниць­кий центр професійно-технічної освіти сфери послуг», третє діс­талось Вищому професійному училищу № 4.

Серед дівчат перемогу святку­вав колектив ДНЗ «Хмельниць­кий центр ПТО торгівлі та хар­чових технологій», команди ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфе­ри послуг» та Вищого професій­ного училища № 25 посіли від­повідно друге і третє місця.

За словами керівника фізвихо­вання ВПУ № 25, відмінника освіти України, голови методич­ного об’єднання керівників і ви­кладачів фізвиховання професій­но-технічної освіти області Ві­ктора Окарського, захід прой­шов на високому рівні. « Крім того, цьогорічні змагання були надзвичайно напруженими, ‒ за­значив Віктор Іванович. ‒ Коман­дам довелося докласти неабия­ких зусиль, аби здобути місця на п’єдесталі пошани».

Задоволена успіхами своїх вихо­ванців і голова профкому ВПУ № 25 м. Хмельницького Наталія Сергіївна Салабай.

28.02.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання