« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«ЕСТАФЕТНИЙ ДЕНЬ» УКРАЇНСЬКИХ СТРІЛЯЮЧИХ ЛИЖНИКІВ

«ЕСТАФЕТНИЙ ДЕНЬ» УКРАЇНСЬКИХ СТРІЛЯЮЧИХ ЛИЖНИКІВ

Минулий вікенд позначився блискучим виступом вітчизня­них біатлоністів у командних пе­регонах: жіноча збірна тріумфу­вала на п’ятому етапі Кубка світу в німецькому Рупольдингу, а на п’ятому Кубку IBU в італійсько­му Ріднау українці не знали рів­них у змішаній естафеті.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У Рупольдингу наша жіноча збірна в складі Ірини Варви­нець, Юлії Джими, Валенти­ни Семеренко та Олени Під­грушної здобула «золото», букваль­но на секунду випередивши збірну Німеччини, яка фінішувала дру­гою. Переможний результат украї­нок – 1:16:14.2, суперниці відстали на 1,2 секунди! Третьою дійшла до фінішу збірна Італії з майже 44-се­кундним відставанням.

Уже на першому етапі наймолод­ша представниця в українському квартеті Ірина Варвинець не дозво­лила іменитим суперницям відірва­тися, бездоганно відстрілявшись і продемонструвавши пристойну швидкість на трасі. Тож передала естафету Юлії Джимі однією з пер­ших. Олімпійська чемпіонка Сочі також блискуче виявила себе на вог­невих рубежах, у той час як суперни­ці припустилися необов’язкових промахів і згаяли час на штрафних колах. Зрештою, всередині гонки українки отримали уже 25-секундну перевагу над суперницями, далі в боротьбу вступила Валя Семеренко. На першому стрільбищі вона впев­нено вразила перші чотири мішені, а от п’ята стала для неї немов заво­роженою – навіть використавши три запасні патрони, українка не спро­моглася влучити в ціль, тож довело­ся попрямувати на штрафне коло. Однак попри все на завершальний етап українки пішли майже з пів­хвилинним гандикапом.

Олені Підгрушній довелося зма­гатися з німкенею Лаурою Далма­йєр і норвежкою Тіріл Екхофф. Остання на обох вогневих рубежах змушена була використовувати по­вний комплект запасних патронів, тож вона не втрутилася у боротьбу за медалі. Натомість Далмайєр уже на друге стрільбище прийшла разом з українкою і залишила його лише в 9 секундах позаду нашої спортсмен­ки. Зважаючи на швидкість, яку нім­кеня продемонструвала в першій частині свого виступу, над перспек­тивами перемоги українського квар­тету зависла серйозна загроза. Але Підгрушна останній відрізок гонки відпрацювала просто бездоганно: не дозволила більш швидкій суперниці обійти себе на дистанції, а на фініш­ній прямій, не порушуючи правил, дотримувалася свого коридору і змусила суперницю самій корегува­ти траєкторію фінішу. Відтак укра­їнка перетнула фінішну стрічку пер­шою з перевагою 1,2 секунди!

Тим часом на п’ятому Кубку IBU в італійському Ріднау тріумфувала українська змішана збірна в складі Юлії Журавок, Надії Бєлкіної, Андрія Доценко та Артема Прими. Українці на фініші випередили збірну Росії на 12,9 секунди, норвежці ж, які фінішу­вали третіми, відстали на 36 секунд.

 

ПРОГРАМУ СПАРТАКІАДИ ПЛАНУЮТЬ РОЗШИРИТИ

Наприкінці грудня у м. Павлограді міськком Профспілки працівників освіти і науки Украї­ни проводив ІІ тур спартакіади серед праців­ників дошкільних навчальних закладів і за­гальноосвітніх шкіл міста. У басейні «Юність» були урочисто відкриті змагання з плавання під девізом «За командний дух і здоровий спо­сіб життя».

За інформацією профкому Профспілки працівників освіти і науки України,

м. Павлоград

Цього разу в змаганнях з плавання взяли участь 160 працівників освіти віком від 20 до 55 років. На уро­чистому відкритті присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за вільну Україну, й побажали здоров’я та повернення тим, хто зараз на передовій.

За результатами змагань серед дошкільних навчальних закла­дів перемогу святкували представники ДНЗ № 53 «Гвоздич­ка», другою стала команда ДНЗ № 60 «Ювілейний», замкнув чільну трійку колектив ДНЗ № 6 «Дюймовочка». В особисто­му заліку тріумфувала Ірина Пилюк (ДНЗ № 53), услід за нею фінішувала Юлія Кононенко (ДНЗ № 53), третьою стала Ната­ля Кизикова (ДНЗ № 60).

Серед загальноосвітніх шкіл міста найкращий результат про­демонструвала команда ЗШ № 12, друге місце посіли пред­ставники ЗШ № 4, третім став колектив ЗШ № 7. В особисто­му заліку перемогу здобула Євгенія Кравченко (ЗШ № 4), дру­ге місце в активі Ірини Пересади (ЗШ № 12), бронзовий ре­зультат у Світлани Горбунової (ЗШ № 16).

Переможці і призери стартів отримали грамоти від голови профкому Профспілки працівників освіти і науки України (м. Павлоград) Олександра Рєзнікова.

Окремо слід зазначити, що формування здорового способу життя є пріоритетним напрямом у роботі міськкому профспіл­ки, в закладах освіти зростає кількість бажаючих взяти участь у змаганнях. Тож у перспективі планується до програми спар­такіади внести й інші популярні види спорту: аеробіку, бад­мінтон, настільний теніс, дартс, туризм.

 

СЕРЕД САМБІСТІВ НАЙКРАЩІ – ДІВЧАТА

Днями Федерація самбо України оприлюднила підсум­ковий рейтинг 2015 року, за результатами якого визначено десятку найсильніших самбіс­тів країни. Як не дивно, очо­лили список представниці прекрасної статі, що посіли перших три місця в рейтингу.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Найвправнішою самбісткою минулого року визнано Ма­рію Буйок. Представниця Чернігівської області минуло­річ не знала рівних у своїй ва­говій категорії (до 52 кг) на чемпіонатах світу, Європи, України, стала ще й тріумфа­торкою національного Кубка. Наталія Смаль (до 72 кг), яка також записала собі до акти­ву перемоги на ЧС, ЧЄ та ЧУ, стала другою в списку. За­мкнула чільну трійку Олена Сайко, яка на міжнародній арені виборола світову та континентальну «бронзу», а також «срібло» І Європей­ських ігор. На внутрішній аре­ні Олена у ваговій категорії до 64 кг була непереможною.

Найвищу сходинку серед представників чоловічої статі посів Анатолій Волошинов (до 100 кг, бойовий розділ). Спортсмен з Одещини став срібним призером планетар­ного форуму, переміг на кон­тинентальній та національній першості. П’ятим у рейтингу найкращих визнано Богдана Бабенка – минулоріч у ваго­вій категорії до 57 кг (бойо­вий розділ) він був другим на ЧС та ЧУ і третім на ЧЄ та КУ.

Далі у списку розташувалися Сергій Чорний (до 52 кг, бо­йовий розділ), Вадим Бурчак (до 74 кг, бойовий розділ), Максим Риндовський (до 82 кг, бойовий розділ), Ярослав Ритко (до 100 кг), а за­мкнула десятку найкращих самбістів України ще одна представниця прекрасної ста­ті ‒ Олеся Савчук (до 56 кг).

22.01.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання