« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«КУБОК ВИКЛИКУ» ВІДКРИВ ПРОГРАМУ СПАРТАКІАДИ «ЗДОРОВИЙ КИЯНИН 2016»

«КУБОК ВИКЛИКУ» ВІДКРИВ ПРОГРАМУ СПАРТАКІАДИ «ЗДОРОВИЙ КИЯНИН 2016»

 Сучасне життя вимагає від нас бути активними, тому ми маємо турбуватися про своє здоров’я. Саме тому ось уже 5 років по­спіль Київська міська організа­ція ФСТ «Спартак» проводить спартакіаду «Здоровий киянин» з різних видів змагань. Напри­кінці грудня в її рамках у спор­тивному комплексі «Київенерго» пройшла спартакіада тім- лідерів «Кубок Виклику 2016». Її програма включала парний роз­ряд з настільного тенісу, футзал та естафетне плавання 4х25 м вільним стилем.

Тетяна БУВАЙЛИК,

спеціально для «ПВ»

З вітальним словом до учасни­ків змагань звернувся заступ­ник голови Київської міської організації ФСТ «Спартак» Іван Токаренко, який наголосив, що основна мета спартакіади – влас­ним прикладом спонукати кожного учасника поважати своє здоров’я, а також встановити дружні і парт­нерські відносини між представни­ками різних компаній та організа­цій. У спартакіаді взяли участь представники ДУ «Головне бюро су­дово-медичної експертизи МОЗ України», Київенерго, Київобленер­го, Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я, Ки­ївської міської організації ФСТ «Спартак», Національної телеком­панії України, Профспілки праців­ників зв’язку України, УДППЗ «Укрпошта», ОПП апарату ПАТ «Укр­трансгаз», ФК «Фаворит» із с. Тре­бухів.

Змагання проводились в осо­бистому та командному заліках. У підсумку з однаковою кількіс­тю балів (58) фінішували перемож­цями директор спорткомплексу «Ки­ївенерго» Володимир Петренко та інженер УДППЗ «Укрпошта» Роман Валярчук. Від Профспілки праців­ників зв’язку України участь брали заступник завідувача відділу орга­нізаційно-правової роботи Тетяна Бувайлик та інженер І категорії від­ділу майнових питань Департамен­ту управління майном та капіталь­них інвестицій УДППЗ «Укрпошта» Роман Валярчук. Тетяна Бувайлик у змаганнях з настільного тенісу по­сіла третє місце. Принагідно Проф­спілка працівників зв’язку України хотіла б подякувати директору з тех­нічної політики УДППЗ «Укрпошта» Павлу Ткачуку за допомогу в пере­везенні учасників спартакіади до місця змагань.

За умовами проекту «Кубок Ви­клику», покликаного залучати нові команди до участі у спартакіаді «Здоровий киянин», перший перемо­жець Володимир Петренко з компа­нії «Київенерго» разом із своїм коле­гою В’ячеславом Слепньовим «кину­ли виклик» на футзальний турнір («Меморіал В. Баженкова» відбу­деться у столиці 29–31 січня) коле­гам-енергетикам з Київобленерго та Дарницької ТЕЦ.

Тим часом усі небайдужі до влас­ного здоров’я можуть приєднатися і взяти участь у подальших змаган­нях Київської міської спартакіади «Здоровий киянин», не очікуючи, поки їм «кинуть виклик» перемож­ці. Стежити за програмою спартакі­ади можна на офіційному сайті Ки­ївської міської організації ФСТ «Спартак»: www.spartak-fst.kiev.ua.

 

МЕССІ – П’ЯТИРАЗОВИЙ ВОЛОДАР «ЗОЛОТОГО М’ЯЧА»

Традиційно в січні світова футбольна спільно­та чекає визначення кращих майстрів шкіря­ного м’яча за попередній рік. Тож і цього поне­ділка погляди вболівальників найпопулярні­шої гри в світі були прикуті до швейцарського Цюриха, де відбулася церемонія вшанування найкращих футболістів і тренерів 2015 року за версією ФІФА.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Несподіванок практично не сталося. Нападаючий «Барселони» Ліонель Мессі став володарем «Золо­того м’яча – 2015» і першим футболістом, якому вдалося отримати заповітну нагороду п’ять разів (раніше його визнавали найкращим у світі в 2009–2012 роках). Форвард каталонців та аргентинської збірної здобув 41,33% симпатій серед тих, хто взяв участь у голосуванні. Минулого року, нагадаємо, аргентинець з «Барселоною» виграв п’ять трофеїв – чемпіонат і Кубок Іспанії, Лігу чемпіонів, Суперку­бок Європи і чемпіонат світу серед клубів, а також з націо­нальною збірною дійшов до фіналу Кубка Америки. Упродовж 2015 року Мессі в 61 матчі забив 52 голи і віддав 26 результа­тивних передач. Португалець Криштіану Роналду з мадридського «Реала», який тріумфував у двох останніх сезонах, із 27,76% підтримки фінішував другим в опитуванні, замкнув трійку кращих нападник «Барселони» і збірної Бразилії Неймар (7,86%).

Зрозуміло, що кращим тренером року визнано наставника найуспішнішого клубу – «Барселони». Тож лавровим вінком увінчано наставника каталонців Луїса Енріке (31,08%). Очіль­ник «Баварії» Хосеп Гвардіола другий – 22,97%, третій – Хорхе Сампаолі (9,46%), який із збірною Чилі виграв Кубок Америки.

Кращою футболісткою року стала Карлі Ллойд, яка захищає кольори «Х’юстон Деш» і збірної США (35,28%). Дворазова олімпійська чемпіонка минулоріч у складі національної коман­ди була тріумфаторкою чемпіонату світу, де стала й найкра­щим гравцем турніру. Селія Шашич із збірної Німеччини на церемонії ФІФА стала другою (12,60%), Ая Міяма з Японії (9,88%) – третьою.

Найкращим тренером року у жіночому футболі названо Джилл Елліс (42,98%), яка привела збірну США до перемоги на ЧС. Другим у цій номінації став японець Норіо Сасакі (17,79%), третім – валієць Марк Семпсон (10,68%).

До складу символічної збірної світу за версією Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів (FIFPro) ввійшли наступні виконавці: у воротах – Мануель Нойєр («Баварія»); за­хисники – Дані Алвес («Барселона»), Тьяго Силва (ПСЖ), Сер­хіо Рамос і Марсело (обидва – «Реал»); півзахисники – Андрес Ін’єста («Барселона»), Лука Модрич («Реал»), Поль Погба («Ювентус»); форварди – Криштіану Роналду («Реал»), Ліонель Мессі і Неймар (обидва – «Барселона»).

 

ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ ШАХІСТІВ

Напередодні Нового року у м. Хмельницькому відбувся третій вид спартакіади серед учнів професійно-технічних закладів обласного центру – визначали найвправніших гравців у шахи. Змагання тра­диційно проходили у Вищому професійному училищі № 25, за нагороди вели боротьбу сім команд юнаків і чотири – дівчат.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

Найкращий результат серед юнаків продемонстрували представники професійного ліцею електроніки, другими фінішували шахісти з вищого професійного училища № 4, замкнули трійку призерів гос­подарі змагань. У дівчат най­сильнішим став колектив центру професійно-технічної освіти сфери послуг, а коман­ди професійного ліцею та ВПУ № 25, відповідно, посіли другу і третю сходинки. Пе­реможців було нагороджено грамотами управління у спра­вах молоді та спорту Хмель­ницької міської ради.

Голова обласної організації Профспілки працівників осві­ти і науки України Анатолій Яримюк задоволений спор­тивними успіхами своїх спіл­чан. За його словами, дуже добре, що юнаки та дівчата – майбутні робітники та спеціа­лісти активно долучаються до спортивного життя своїх учнівських колективів та ще й виборюють призові місці не тільки на міських спартакіа­дах, а й на обласних та республіканських.

18.01.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання