« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

УСИК ПЕРЕМАГАЄ І ЧЕКАЄ ЧЕМПІОНСЬКОГО БОЮ

УСИК ПЕРЕМАГАЄ І ЧЕКАЄ ЧЕМПІОНСЬКОГО БОЮ

 Інтерконтинентальний чемпіон WBO у важкій вазі Олександр Усик у суботу достроково здо­лав опір кубинця Педро Родрі­геса. Бій між суперниками від­бувся в українській столиці і став центральним у вечорі бок­су, організованому промоутер­ською компанією K2 Promotions Ukraine.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Черговий вихід у професійний ринг став уже дев’ятим для нашого олімпійського чемпі­она. І знову Усик закінчив бій достроково, як і в усіх попере­дніх двобоях.

Суперники попервах діяли дещо обережно, намагалися знайти про­блемні місця в захисті один одного. Навіть дещо агресивнішим вигля­дав кубинець, наш же співвітчиз­ник кружляв навколо нього в рингу, до часу немов стримуючи атаку­вальні пориви. Перші дійсно акцен­товані атаки Олександр провів уже наприкінці другого раунду, і відто­ді вже ні в кого не залишилося сум­нівів щодо того, хто ж справжній господар у рингу.

Родрігес більше покладався на одиночний успішний удар, у той час як Усик працював серіями. У п’ятому раунді украї­нець призвичаївся до манери ведення бою опонентом і почав акценто­вано знищува­ти суперника. До певного часу міцне під­боріддя кубин­ського важко­ваговика витри­мувало «пострі­ли» господаря рин­гу, однак у шостому раунді стався нокдаун, а наступну трихвилинку Педро уже не вистояв на ногах – після чер­гового нокдауну суддя припинив поєдинок.

Перемога технічним нокаутом стала для Усика дев’ятою достроко­вою перемогою у дев’яти проведе­них на професійному ринзі боях. Родрігес записав собі до пасиву другу поразку при 22 перемогах.

Після двобою в експрес-коментарі українець сказав, що задоволений розвитком подій у рингу, адже він виконав поставлене командою за­вдання і закінчує рік на переможній ноті. «Поведінка Родрігеса в рингу була прогнозованою, просто не треба було поспішати – дочекатися, коли він почне нервувати, піде вперед. Саме тоді він і почав припускатися помилок», – зазначив переможець.

У рейтингу WBO Олександр Усик залишається на першому рядку (чемпіон – поляк Кшиштоф Гло­вацькі), тож генеральний директор K2 Promotions Ukraine Олександр Красюк, за інформацією офіційного сайту боксера, не виключає, що на­ступний бій його підопічного може бути чемпіонським. «Пропо­зицію поляку Кшишто­фу Гловацькі ми на­діслали, тепер че­каємо відповіді. До кінця січня у чемпіона є шанс домови­тися про до­бровільний з а х и с т , а якщо він цьо­го не зробить, то зобов’язаний буде битися із Сашком», – заявив Олександр Красюк.

 

ЖЕРЕБ КИНУТО

Минулими вихідними в Па­рижі відбулося жеребкуван­ня фінальної частини Євро– 2016. Збірна України, яка вперше пробилася до вирі­шальної стадії боротьби за континентальний трофей че­рез горнило матчів плей-оф, гратиме у квартеті «С» з ко­мандами Німеччини, Польщі та Північної Ірландії.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Фінальну частину чемпіонату Європи 2016 року приймати­ме Франція, турнір триватиме з 10 червня по 10 липня. Українці свій перший матч проведуть проти збірної Ні­меччини, гра відбудеться 12 червня в Ліллі (у паралель­ному матчі нашої групи поля­ки в Ніцці гратимуть з північ­ними ірландцями). У наступ­ному протистоянні суперни­ками «синьо-жовтої» дружини стануть острів’яни (16 червня, Ліон), у той час як сусіди по­ляки й німці з’ясовуватимуть стосунки у Сен-Дені. У за­ключному турі групового ета­пу – 21 червня – Україна і Польща визначатимуть кра­щого у Марселі, матч Північна Ірландія – Німеччина прийма­тиме французька столиця.

Як відомо, до 1/8 фіналу з груп вийдуть дві найкращі ко­манди, а також чотири кра­щих колективи з шести, які посядуть треті місця. Матчі 1/8 фіналу триватимуть 25– 27 червня, чвертьфінали про­йдуть 30 червня – 3 липня, матчі 1/2 фіналу приймати­муть Ліон 6 липня і Марсель 7 липня, а фінал відбудеться у Сен-Дені 10 липня.

Результати жеребкування фі­нальної частини ЧЄ–2016:


Група «A»: Франція (господарі), Румунія, Албанія, Швейцарія

Група «B»: Англія, Росія, Уельс, Словаччина

Група «C»: Німеччина, Україна, Польща, Північна Ірландія

Група «D»: Іспанія (чемпіон), Чехія, Туреччина, Хорватія

Група «E»: Бельгія, Італія, Ір­ландія, Швеція

Група «F»: Португалія, Іслан­дія, Австрія, Угорщина

 

У СТОЛИЦІ ВИЗНАЧИЛИСЬ ВОЛОДАРІ КУБКА З ХОРТИНГУ

6 грудня в столичному спортивному комплек­сі легкоатлетичного манежу відбувся тради­ційний відкритий турнір з хортингу «Кубок Києва–2015». Понад 300 спортсменів прово­дили свої поєдинки на трьох хортах одночас­но – лише найсильніші боролися за право під­няти над головою кубок столиці в символіч­ний для всіх українців день Збройних Сил України.

За інформацією ДЮСШ із боротьби та боксу міськпромради

Відкриття турніру «Кубок Києва–2015» з хортингу проводили начальник управління молоді і спорту КМДА Олексій Трофимов, заступник голови Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» Володимир Люба­рець, заступник директора дитячо-юнацької школи з бороть­би та боксу Юлія Вако, почесні гості змагань.

Володимир Любарець виступив з вітальним словом і взяв участь у нагородженні переможців змагань. Вітаючи учасни­ків турніру, він зазначив, що змагання дають змогу всім учас­никам відчути знаковість своїх досягнень, а суддям і тренерам – надати нового імпульсу розвитку і культурі бойових мис­тецтв українського козацтва. Спортивний напрям міськпроф­ради заслуговує поваги та підтверджує розвиток фізичної культури та спорту, адже на сьогодні вже відкрито п’ять спор­тивних шкіл, де виховується здорове покоління дітей і май­бутніх чемпіонів у різних видах спорту, в тому числі хортингу.

Для учасників і гостей заходу були заплановані музичні приві­тання від зірок шоу-бізнесу. Гурт «BeNaMi» прийняв запро­шення та з радістю виступив на сцені манежу. Підбадьорюючі слова соліста групи надихнули молодих спортсменів на нові досягнення. Організатори Кубка доклали багато зусиль і зро­били цей день насиченим та знаковим для кожного, хто відві­дав змагання.

А переможцем змагань став клуб «Пантера», інформує 1sport.in.ua. Другими фінішували хортингісти з м. Носівки (Чергнігівська обл.), третьою стала команда Київської інже­нерної гімназії з Дарницького району столиці.

ДОВІДКА «ПВ»

Хортинг (від назви легендарного острова Хортиця, на якому була розташована Запорізька Січ) – вид спорту, який було засновано в Україні. Хортинг являє собою узагальнен­ня багаторічного досвіду та творчих винаходів тренерів, науковців і спортсменів України й багатьох інших країн сві­ту, що збагатили його техніку, привнесли в неї найбільш ефективні та раціональні прийоми єдиноборств.

19.12.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання