« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

МАЙСТЕРНІСТЬ, МАСОВІСТЬ, ЗДОРОВ’Я

МАЙСТЕРНІСТЬ, МАСОВІСТЬ, ЗДОРОВ’Я

 У спортивному комплексі «Юність» в м. Ужгороді відбулися фінальні змагання XXV обласної міжгалузевої спартакіади проф­спілок. Варто зазначити, що За­карпаття – єдина область Украї­ни, де профспілкові спартакіади проходять 25 років поспіль. Цьо­горіч на старт цих масових зма­гань вийшли понад 300 учасни­ків у складі 16 команд обласних організацій галузевих профспі­лок та профспілкових комітетів.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

У змаганнях з волейболу перемо­гли чоловіча та жіноча коман­ди профспілки працівників освіти і науки. Освітяни святку­вали перемогу і в командних змаганнях з гирьового спорту. У міні-футболі та перетягуванні каната кращими були спортсмени профспілки працівників охорони здоров’я.

У гирьовому спорті найсильнішими виявилися: у ваговій категорії до 70 кг – Василь Потокий (освіта), до 90 кг – Олександр Марчук (АПК), понад 90 кг – Іван Гаврилець (автотранспорт). У шашках не мали рівних освітяни Гали­на Віхніна та Володимир Шопа. У ша­хах переможцями стали Ольга Юшко (охорона здоров’я) і Віктор Шталь (держустанови). У настільному тенісі найкращими були Тетяна Бутко (охоро­на здоров’я) та Золтан Сіладі (освіта), а в дартсі – Сергій Баркасій з команди профспілки працівників освіти.

За підсумками усіх видів ювілейної спартакіади, найбільшу кількість призових місць в окремих видах спорту завоювали спортсмени проф­спілки працівни­ків освіти і науки (голова Тетяна Повха­нич) – 11, охорони здоров’я (Володимир Турок) – 10, дер­жавних установ (Марія Петечук) – 6. В окремих видах призові місця здобули також спортсмени профспілок праців­ників і підприємців торгівлі, громад­ського харчування та послуг (голова Га­лина Сваричевська), лісових галузей (Володимир Ільков), культури (Наталія Товтин), автотранспорту та шляхового господарства (Олександр Воронін), со­ціальної сфери (Людмила Ляпіна), АПК (Ганна Кулик), житлово-комунального господарства (Іван Зелінський).

Загалом ювілейна XXV обласна між­галузева спартакіада профспілок За­карпаття продемонструвала масовість та високу майстерність її учасників. Переможці в командних видах спорту отримали красені-кубки, медалі та гра­моти, а призери змагань в індивідуаль­ному заліку – медалі та грамоти органі­заторів. Їх вручили голова облпрофра­ди Іван Король, інші члени оргкомітету спартакіади.

У проведенні змагань організаторам допомагали обласні ради ФСТ «Спар­так» та «Україна» за підтримки обласно­го центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Окремої подяки заслу­говує підготовка до відповідальних зма­гань і спортивного комплексу «Юність». Проведенням цього яскравого спортивно-масового захо­ду профспілки Закар­паття вкотре дове­ли, що повсякден­на увага до пи­тань масової фі­зичної культури і спорту, здорового способу життя – наше спільне завдання.

 

УКРАЇНКИ ПІДКОРИЛИ БРАЗИЛІЮ

На мажорній ноті завершили сезон вітчизняні грації – на міжнародному турнірі з художньої гімнастики у бразильській Віторії українським дівчатам не було рівних. Усе «золото» і «срібло» змагань дісталося представницям «синьо-жов­тої» дружини.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

В активі збірної України з художньої гімнастики пере­моги і в групових вправах, і в індивідуальних заліках. Задля справедливості слід зазначити, що решта провідних команд не були представлені основними своїми зірками, але від того блиск переможних виступів на­ших художниць менше овацій не зірвав.

Прима української збірної Ганна Різатдінова зібрала все «золо­то» у Віторії – вона тріумфувала в усіх окремих фіналах (обруч – 18,700, м’яч – 18,500, булави – 18,350, стрічка – 17,850). Варто наголосити, що Ганна стала єдиною з-поміж учасниць, хто отримав від суддів оцінки, вищі за 18 балів. А на другу сходинку п’єдесталу пошани у фіналах індивідуальних вправ зійшла наша Вікторія Мазур (обруч – 17,450, м’яч – 17,350, булави – 17,650, стрічка – 17,100). У багатоборстві місця роз­поділились так само: Різатдінова фінішувала першою, слідом за подругою по збірній розташувалась Мазур. Прикметно, що третій найкращий результат в індивідуальних виступах пока­зала також наша співвітчизниця – Елеонора Романова. Але оскільки за регламентом змагань від країни боротися могли лише дві спортсменки, то Елеонора виступала поза конкур­сом. Це дозволило вибороти три бронзові медалі лідеру збір­ної Бразилії Натальї Гаудіо (обруч, м’яч і стрічка), у вправах з булавами тре­тьою фінішувала естонка Кар­мель Каллеммаа.

Не було рівних українкам і в групових вправах. Наші збірниці, як відомо, на чемпіонаті світу за­воювали путівку на Олімпіа­ду, яка наступного року саме в бразильському Ріо- де-Жанейро і проходити­ме. Тож можна вважати вдалою репетицією їхній ви­ступ у Віторії, де вони пере­конливо обійшли у багато­борстві збірні господарок тур­ніру і німкень. Альона Дми­траш, Євгенія Гомон, Валерія Гудим, Олександра Гридасо­ва та Анастасія Возняк трі­умфували у фіналі з двома обручами і трьома парами булав (17,650), а також у ви­ступі з п’ятьма стрічками (16,900).

 

ЮЛІЯ ДЖИМА ВПЕВНЕНО ВХОДИТЬ У СЕЗОН

29 листопада в шведському Естерунде одиночними і класичною змішаною еста­фетами стартує біатлонний сезон. Стріляючі лижники з України, наші головні поста­чальники нагород у зимових видах спорту, передсезон­ний збір проводили в Норве­гії. У Шушені українки взяли участь у традиційних зма­ганнях у рамках відкритого кубку Норвегії – вийшли на дистанцію у мас-старті. І першою прийшла до фінішу наша Юлія Джима!

Варто зазначити, що гонка проходила майже в екстре­мальних умовах. Відчутний мороз за високої вологості і поривчастий вітер макси­мально ускладнили спортс­менам боротьбу за перемо­гу. А Джима, до того ж, на старті ще й упала, зіткнув­шись з італійкою Федеріко Санфіліппо. На щастя, Юля, впавши на коліна, не зазна­ла травм і не пошкодила екіпіровку, тож змогла про­довжити гонку.

На чотирьох вогневих рубе­жах Джима припустилася чотирьох промахів, причому на останньому відстрілялася «чисто», що й дозволило їй на фініші на понад 11 секунд випередити німкеню Фран­циску Пройсс. Третьою фіні­шувала господарка змагань Тіріл Екхоф, яка програла пе­реможниці майже 17 секунд. Інші українські збірниці при­йшли до фінішу в такій по­слідовності: Ірина Варвинець – 16-та, Ольга Абрамова – 23-тя, Анастасія Меркушина – 38-ма, Сніжана Тисеєва – 44-та, Алла Гіленко – 54-та. Олена Підгрушна, яка повер­тається у великий спорт, до фінішу не дісталася.

 

05.12.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання