« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ВІДЗНАЧИЛИ КРАЩИХ З ПРИЦІЛОМ НА ОЛІМПІАДУ

ВІДЗНАЧИЛИ КРАЩИХ З ПРИЦІЛОМ НА ОЛІМПІАДУ

Наприкінці минулого тижня в столиці відбулася церемонія на­городження чемпіонів і призерів чемпіонатів світу та Європи із спортивної боротьби серед до­рослих, юніорів і кадетів за під­сумками поточного року. Разом з уславленими борцями в заході взяли участь представники Асо­ціації спортивної боротьби Укра­їни та спортивного керівництва країни.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Це перший подібний захід, коли найкращих борців кра­їни вітали і відзначали за підсумками сезону. А з огля­ду на те, що до Олімпіади у Ріо-де- Жанейро залишилось менше року, подібне вшанування має додати на­снаги й бажання нашим спортсме­нам якомога якісніше підготувати­ся до головного турніру чотириріч­чя і представити там країну якнай­краще. Тому в промовах більшості виступаючих лунало неприховане бажання й наступного року мати більше приводів для святкування.

Утім, і цьогоріч представники ві­тчизняної борцівської школи пора­дували шанувальників цього виду спорту. Зокрема, високий клас наші атлети продемонстрували під час перших в історії Європейських ігор у Баку, де здобули 8 нагород, та на ліцензійному чемпіонаті світу в Лас-Вегасі, звідки українські борці привезли 9 медалей. «Хочу вислови­ти подяку нашим ветеранам, які за­вжди в строю і діляться своїм досві­дом. У нас чудова мо­лодь, яка працює не покладаючи рук, щоб гідно продо­вжити закладе­ні традиції. Усім величез­не спасибі. Сподіваюся, подібні зу­стрічі стануть традиційни­ми», – цитує пре­зидента Асоціації спортивної бороть­би України, олімпій­ського чемпіона Ельбруса Тедеєва сайт Федерації греко-римської бо­ротьби України.

Заступник міністра молоді та спорту Микола Даневич переказав вітання присутнім від керівника ві­домства Ігоря Жданова й запевнив, що міністерство докладає макси­мум зусиль, аби фінансування та проведення навчально-тренуваль­них зборів було вчасним. «А також намагаємось вирішити питання про призначення державних сти­пендій спортсменам-олімпійцям та їх тренерам. За поданням міністер­ства, Президент України ухвалив рішення про призначення стипен­дій олімпійцям. Крім того, нами по­даний проект про збільшення наго­род за результати на чемпіонатах світу та Європи вдвічі, а також під­вищення розмірів витрат на харчу­вання спортсменів», – заявив чинов­ник Мінмолодьспорту.

Утім, головними зірками вечора стали спортсмени – переможці чем­піонату світу в Лас-Вегасі Оксана Гергель та Жан Беленюк, а також призери світової першості Юлія Ткач, Тетяна Кіт, Павло Олійник, Василь Шуптар, Дмитро Тімченко, Олександр Чернецький, Армен Вар­данян. Також грошовими преміями були відзначені всі чемпіони та при­зери чемпіонатів Європи та світу се­ред кадетів та юніорів. Відзначено й головних тренерів національних збірних команд з греко-римської та жіночої боротьби Артура Дзігасова та Володимира Євонова, особистих тренерів атлетів, а також легенд спортивної боротьби – олімпійсько­го чемпіона Ігор у Римі Івана Богда­на та бронзового призера Олімпіади у Мельбурні Михайла Шахова.

А ще головний тренер на­ціональної збірної ко­манди з вільної бо­ротьби Руслан Сав­лохов пообіцяв, що вже в наступному році буде відро­джено Київський міжнародний турнір з трьох ви­дів боротьби – змагання, які тра­диційно збирали найсильніших атле­тів планети, мають від­бутися 11–14 лютого.

 

«БУРЕВІСНИК» УТРИМУЄ ЛІДЕРСТВО

Осінь – це традиційно час збору врожаю та підбиття підсумків. Тож зовсім не випадко­во після літньої спеки настає барвиста осіння пора, а ми з вами перегортаємо пе­редостанні сторінки календаря змагань з академічного веслування.

Антон ПРОДАН,

директор ДЮСШ «Буревісник»,

спеціально для «ПВ»

Спортсмени ДЮСШ з академічного веслування «Бу­ревісник» Київської міської ради профспілок зроби­ли гідний внесок у скарбничку перемог на чемпіо­наті України серед УФК, ДЮСШ і СДЮШОР, що відбувся 25–27 вересня в м. Миколаєві.

Величезні можливості для морального та фізичного вдоско­налення продемонстрували представниці жіночої статі. Так, в одиночці не знала рівних Любов Пивоварова, яка здобула зо­лоту нагороду. Вона ж разом з колегами по команді Діаною Корольовою, Мариною Романюк й Дариною Нестерук вибо­роли «срібло» в складі екіпажу четвірки парної. Дві останні також фінішували другими в двійці розпашній без стерново­го. Анна Різніченко, Анастасія Криницька, Аліса Осьмачко та Світлана Назаренко, продемонструвавши неабияку волю до перемоги, все ж фінішували одразу за трійкою призерів у складі четвірки розпашної без стернового.

Порадували нагородами й представники сильної статі: Мак­сим Оніпченко та Костянтин Мусієнко фінішували другими в двійці розпашній без стернового; вони ж, а також Олексій Гу­раль і Владислав Сичов у складі екіпажу четвірки розпашної без стернового, вибороли «бронзу».

Завдяки плідним зусиллям тренерів і спортсменів ДЮСШ з академічного веслування «Буревісник» Київської міської ради профспілок набрала у командному заліку 660 балів і вже ко­трий рік поспіль лишається однією з найкращих в Україні.

 

«СРІБЛО» І «БРОНЗА» ДАУГАВПІЛСУ

На чемпіонаті Європи з тхеквондо серед юніорів, який з 22 по 25 жовтня при­ймало латвійське місто Да­угавпілс, нагороди виборю­вали понад 400 спортсменів з 48 країн континенту. Збір­ну команду України пред­ставляли 18 спортсменів, в активі яких по закінченні змагань виявилося чотири нагороди – по дві срібних та бронзових.

До медальної скарбнички національної команди «срі­бло» принесли Тарас Маль­ченко (вагова категорія до 51 кг) і Владислав Бондар (понад 78 кг). Тарас у фіналі зустрівся з росіянином Вла­диславом Гапонюком, який минулого року не дозволив запоріжцю пробитися до фіналу чемпіонату світу.

На жаль, реванш на цей раз не вдався, і після перемоги представника РФ з рахун­ком 15:3 Мальченко задо­вольнився званням срібного призера юніорського Євро. Також росіянину поступився у вирішальному поєдинку Владислав Бондар, інфор­мує сайт Федерації тхеквон­до (ВТФ) України. Після ви­снажливого півфіналу проти суперника з Туреччини Омера Фірата Челіка (17:16) киянинові забракло сил протистояти у фіналі Геор­гію Танделі (8:21).

«Бронза» – в активі Олексія Малєєва (до 55 кг) та Олек­сандри Даньшиної (до 46 кг). На шляху до медалі Олексій провів чотири поє­динки, в трьох здобув пере­могу, а от у півфіналі посту­пився срібному призерові змагань Джеку Вулі з Ірлан­дії. Олександра також успішно дійшла до півфіна­лу, але цей рубіж їй здолати не вдалося – майбутня чем­піонка Європи Лука Патак­фалві з Угорщини виявилася сильнішою.

31.10.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання