« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

АУТСАЙДЕРАМ ДІСТАЛИСЯ ЛАСТИ

АУТСАЙДЕРАМ ДІСТАЛИСЯ ЛАСТИ

  Профспілкові зльоти туристів упродовж півсторіччя для колек­тиву Сєвєродонецького об’єднання «Азот» були звичними, але військові дії у Донбасі змусили перервати цю традицію. Та наразі настало затишшя (сподіватиме­мося, назавжди), й профспілко­вий комітет містоутворюючого підприємства та його численні прихильники туризму не забари­лися цим скористатися.

СЕМЕН ПЕРЦОВСЬКИЙ,

спеціально для «ПВ»

До програми зльоту ввійшли змагання з туристичної техні­ки. Щоправда, пере­праву налагодили не че­рез Сіверський Донець, а між деревами. Утім, май­стерності для її подолан­ня знадобилося теж чима­ло. «Навіть дебютанти зльо­ту (а ними стали аж чотири цехові команди) все зробили чітко, злагоджено, вчасно», – задоволений головний суддя змагань, голова профспілкового спортивного клубу «Хімік» Воло­димир Волков.

А ось турнір «Веселі стар­ти» оновив традиційну програму. Зокрема, треба було не тільки якнай­швидше принести воду кашоварам, а й зуміти не втратити з повного відерка ні краплини. Ці­каво, що призером тут ви­явилася команда саме цеху хімічної підготовки води.

Сподобалися всім і нові спортивні ігри – ті, що популярні в Європі, а нині прописуються й у нас. Це, напри­клад, польська рінго – з літаючими кільцями. Вона припала до душі на­віть дітям туристів, і вони також під­ключилися до змагань. До речі, на турзльотах виникло чимало родин, які наразі беруть в них участь по­вним складом. Скажімо, робітники Юлія та Андрій Лушини вже взяли із собою сина Кирилка.

За загальними підсумками назва­них та інших змагань, Кубок зльоту завоювала команда цеху з виробни­цтва метанолу. На другому місці – об’єднана збірна цеху централізовано­го ремонту (чоловіки) та центральної лабораторії (жінки). На третьому – електропостачальники.

Заступник голови профкому під­приємства Ігор Абраменко вручив усім призерам медалі та спортивні набори. Традиційний приз – ласти (щоб вигрібати вперед) одержали аут­сайдери – цього разу з ремонтно-ме­ханічного цеху.

Усі загадали, щоб наступ­ний зльот пройшов не на околиці Сєвєродо­нецька, як зараз, а на звичному місці – профспілковій базі відпочинку «Світа­нок», що на березі річки. Того самого Дінця, який поки що на Луганщині залиша­ється «лінією фронту».

 

В УКРАЇНИ З’ЯВИВСЯ НОВИЙ ЧЕМПІОН

Україна отримала третього діючо­го чемпіона світу в професійному боксі – у ніч із суботи на неділю в містечку Карсон у Каліфорнії (США) українець Ві­ктор Постол у поєдинку за звання чемпіо­на світу в першій напівсередній вазі за версією WBC нокаутував аргентинця Лу­каса Матіссе і здобув титул.

ВОЛОДИМИР ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Фаворитом бою спеціалісти та букмекери відверто вважали південноамериканського панчера (з 37 проведених до бою з українцем поєдинків Матіс­се достроково завершив 34!), однак наш співвіт­чизник виявився «не по зубах» більш досвідченому суперни­кові. Упродовж першої половини бою у рингу в цілому була рівна боротьба: аргентинець дещо ефектніше влучав, нато­мість українець діяв більш точно і прагматично. А з екватора бою поступово дедалі більше вимальовувалася перевага Ві­ктора, допоки у 10-му раунді вона не увінчалася акцентова­ним зустрічним ударом, після якого Лукас опинився на підло­зі. Рефері в рингу почав відлік, але на рахунок «десять» арген­тинець вирішив не підніматися. Пізніше Лукас скаже, що піс­ля удару українця відчув щось на кшталт хлопка в оці і вирі­шив не випробовувати долю. «Я міг би встати, але вва­жав за краще врятувати очі», – зізнався Матіссе.

Таким чином, дострокову і беззаперечну перемогу отримав Віктор Постол, хоча згідно з офіційними даними, після дев’яти раундів він і так вів у рахунку на картах у двох суддів. Як зазначив новоспечений чемпіон після бою, він налаштовувався і думав про нокаут, але не зациклювався на ньому. «Я зрозумів, що можу його нокаутувати, а удар прийшов сам. Пару ударів і я пропустив, але тому в мене і кличка «Айсмен» – я тримаю удари», – зауважив Віктор.

Також українець подякував своїй команді, зокрема й настав­нику – всесвітньо відомому тренеру Фредді Роучу. Від себе додамо, що іменитий тренер і оточення чемпіона на підтрим­ку Віктора та наших співвітчизників вдягли футболки з напи­сом Pray for Ukraine («Молюсь за Україну»). Тим часом Фредді Роуч, коментуючи двобій, назвав перемогу свого підопічного однією з кращих у своїй кар’єрі. «Віктор – гарний учень, він ідеально виконував план. Це була одна з найбільших перемог в моїй кар’єрі», – зізнався всесвітньо відомий тренер.

А очільник промоутерської компанії Top Rank Боб Арум запевнив, що Віктор Постол має велике майбутнє в напівсередній і першій напівсередній вагових категоріях, тож компанія планує організу­вати великі бої за його участю. А чемпіон запевнив, що готовий битися з ким завгодно, навіть з легендарним філіппінцем Менні Пак’яо, який також тренується під керівництвом Фредді Роуча. Але все залежатиме від того, що вирішить його команда.

 

ЖАН БЕЛЕНЮК – СПОРТСМЕН ВЕРЕСНЯ В УКРАЇНІ

Кращим спортсменом першо­го осіннього місяця в Україні експертна комісія НОКу на­звала чемпіона світу з греко- римської боротьби Жана Бе­ленюка. Його наставників Віталія Киселицю та Олега Сазонова визнано кращими тренерами вересня. Це вже друге подібне визнання нашо­го борця – вперше спортсме­ном місяця в країні він став у квітні минулого року після пе­ремоги на чемпіонаті Європи.

Тепер настав час нових звер­шень, і минулого місяця український борець тріумфував на чемпіонаті світу, що проходив у амери­канському Лас-Вегасі. У ваговій категорії 85 кг Беле­нюку не було рівних: у ході змагань Жан здобув чотири блискучі перемоги над борця­ми з Мексики, Німеччини, Угорщини та Польщі, у півфіналі здолав срібного при­зера двох світових першостей азербайджанця Самана Тахмасебі (3:1), а у фіналі не залишив шансів представнику Узбекистану Рустаму Акссака­лову (6:0).

Перемогою на килимі у Лас- Вегасі Жан Беленюк не тільки приніс Україні медаль найви­щого ґатунку, а й забезпечив собі заповітну путівку на Олімпійські ігри 2016 року, що відбудуться в бразильсь­кому Ріо-де-Жанейро.

17.10.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання