« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

БАСЕЙН НА «СПАРТАКУ» ВІДКРИТО!

БАСЕЙН НА «СПАРТАКУ» ВІДКРИТО!

Більше року пустували пла­вальні доріжки на «Спарта­ку» – навчально-спортивна база не мала змоги оплатити виставлені «Київенерго» ра­хунки за теплопостачання. Тож і приміщення не опалю­валися, і воду в басейні не мали як нагріти... Як готують­ся на «Спартаку» до цієї зими, «ПВ» розповів дирек­тор навчально-спортивної бази Максим Бобовик.

ОЛЕНА ОВЕРЧУК, «ПВ»

Попередню зиму «Спартак» пе­режив без опалення – «Київенерго» виставило такі рахун­ки, що база не мала коштів їх оплачувати. Відповідно, не працював увесь сезон басейн, спортивні зали обігрівалися електричними пічками.

«Міркуючи, як вийти із складної ситуації, виникла ідея встановити твердопаливний котел на 1 мВт, що забезпечить теплом увесь спорткомп­лекс, – коментує Максим Бобовик. – Очікувана економія – близько 1 млн грн за опалювальний сезон, за шість місяців. Економія – приблизно у п’ять разів! Вирішили – зробили. Знайшли людей, які допомогли нам проінвес­тувати ідею. І тепер завдяки встанов­леному котлу не лише вода у басейні буде теплою, а й зали обігріті».

Директор пояснює: займаючись у холодних приміщеннях, спортсмени «ламаються», тобто у них значно під­вищується ризик отримати травми. Навряд чи батьки привели б дітей-но­вачків займатися в неопалювальні приміщення. До того ж без тепла навчально-спортивна база не могла нада­вати послуги спортивним організаці­ям, федераціям, а отже – приміщення пустували б і нищилися від холоду.

«Наразі басейн відкрито, заняття спортивних груп з плавання віднов­лено, а доріжки басейну «Спартака» знову радо готові прийняти всіх охо­чих поплавати. Невдовзі й спортивні зали обігріватимуться, – зазначає Максим Бобовик. – Сподіваємося, що цей вихід із ситуації дозволить нам вижити, пережити й зиму, і цей важ­кий період. Принаймні маємо можли­вість зберегти об’єкт та робочі місця, завдячуючи Федерації професійних спілок України».

Нагадаємо, що навчально-спортив­ній базі «Спартак» уже понад 80 років. На її території розташовані й цього­річ зимуватимуть у теплі Централь­на школа вищої спортивної майстер­ності ФСТ «Україна», Київська гро­мадська організація «Федерація стрільби з лука», Київська міська фе­дерація регбі, регбійні клуби «Авіа­тор» і «Фенікс», Київська міська орга­нізація фізкультурно-спортивного то­вариства «Україна» та його дитячо- юнацькі спортивні школи.

  • КОМЕНТАР

МАКСИМ БОБОВИК,

директор навчально-спортивної бази «Спартак»: «Міркуючи, як вийти із складної ситуації, виникла ідея встановити твердопаливний котел на 1 мВт, що забезпечить теплом увесь спорткомплекс. Очікувана економія – близько 1 млн грн за опалювальний сезон, за шість місяців. Економія – приблизно у п’ять разів! Вирішили – зробили».

 

«ДИНАМО» ОЧОЛИЛО КВАРТЕТ «G»

У вівторок відбулися перші матчі другого туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА. Столичне «Ди­намо» поєдинок проводило в Ізраїлі проти тель-авівського «Маккабі». І повернулося додому з перемогою, яка дозволила киянам очолити турнірну таблицю групи «G».

ВОЛОДИМИР ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Відзначимо, що здобуті повновісні три очки у Тель-Авіві стали пер­шою перемогою Сер­гія Реброва у Лізі чем­піонів. Цей результат дозволив киянам пе­рервати доволі трива­лу й безрадісну серію: востаннє «біло-блакитні» святкували ві­кторію після виїзної гри у найпрестижнішому клубному турнірі континенту майже сім років тому – 21 жовтня 2008 року Олек­сандр Алієв забив єдиний гол у матчі «Динамо» і «Порто», який відбувався на «Драгао».

У звітній грі українці не мали особливих проблем, забили по голу на початку кожної із сорокап’ятихвилинок. Після закінчення по­єдинку в інтерв’ю клубному сайту захисник киян Данило Сильва зізнався, що це була тренерська уста­новка – бути якомога агресивнішими на початку першого та другого тай­мів. Надалі гості діяли розважливо й невимушено, іноді навіть здавалося, що підопічні Реброва не вмикають макси­мальні швидкості, але тренер киян спростував подібні припу­щення. У післяматчевому інтерв’ю для ЗМІ очільник «Динамо» зазначив, що команда виконала на всі 100% установку на гру, але на полі було все не так просто.

«Ми з вами говоримо про гарну перемогу, але було помітно, на­скільки хлопцями довелося важко, особливо в останні хвилини. Вчора навіть на тренуванні всі відчули, наскільки складно. Таке повітря вологе, що вже в першому таймі вони витратили багато сил. Але продовжували працювати на команду й заслужили на цей результат», – заявив Сергій Ребров.

Тим часом у паралельному матчі нашої групи «Порто» на своєму полі обіграв «Челсі», відтак португальці й кияни з 4 очками в до­робку після двох стартових турів очолюють нашу групу, кияни випереджають піренейців лише за різницею забитих і пропуще­них м’ячів. Відтак наступні два спарених поєдинки «Динамо» і чемпіона Англії стануть багато в чому доленосними у підсумко­вому розподілі місць квартету «G».

 

УКРАЇНЦІ ТРІУМФУЮТЬ У КИТАЇ

26–29 вересня у китайській провінції Сучжоу тривали міжнародні змагання зі спортивної ходьби Around Taihu Lake. Цей турнір – свого роду багатоборство зі спортивної ходьби: кожен день змагань учасники долали по одній дистанції – двічі по 10 км, 12 км і 15,6 км. За су­мою всіх етапів визначали переможці як у командному, так і в індивідуальному заліках.

Наша співвітчизниця Людми­ла Оляновська стала справж­ньою героїнею турніру, ви­гравши три з чотирьох етапів і забезпечивши собі цим пере­могу в індивідуальному заліку. Українка фінішувала другою на 10-кілометрівці, але вже наступного дня тріумфувала на цій самій дистанції з особи­стим рекордом і найкращим результатом сезону у світі – 42,01 с. У наступні два дні змагань Людмила теж не за­лишила шансу суперницям. Перемоги Оляновської, а та­кож успішні виступи Надії Боровської та Інни Кашиної дозволили Україні перемогти і у командному заліку. В чоловічому командному заліку наші збірні посіли другу і третю сходинки.

02.10.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання