« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Голови галузевих профспілок визначили кращих

Голови галузевих профспілок визначили кращих

Щоденно виконуючи свої основні функції щодо соціально-економічного захисту спілчан, голови об­ласних організацій галузе­вих профспілок Закарпаття не тільки дбають про ма­сову фізкультуру і спорт, здоровий спосіб життя – організовують і проводять галузеві спартакіади, а й самі беруть участь у спор­тивних змаганнях.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

У рамках цьогорічної XXV облас­ної міжгалузевої спартакіади профспілок у дитячому оздо­ровчому закладі «Барвінок» у передмісті Перечина відбувся День спорту. На старт змагань із шес­ти видів спорту вийшли керівники об­ласних організацій галузевих профспі­лок і облпрофради. Учасників змагань привітали голова оргкомітету, заступ­ник голови Закарпатської обласної ради профспілок Василь Захарець та головний суддя змагань, голова Ужго­родської міської ради ФСТ «Спартак» Юрій Мошак.

У змаганнях з дартсу найвлучнішою була голова обласної організації проф­спілки працівників освіти і науки Те­тяна Повханич. У шашках перемогу здобув Олександр Воронін (профспіл­ка автотранспорту та шляхового госпо­дарства). У настільному тенісі не було рівних Івану Зелінському (житлово-комунальне господарство). У легкій атлетиці (стрибки у довжину) найкра­щий результат показав Валерій Федур­ця (лісове господарство). Найвлучні­шою у бомбаскеті виявилася Людми­ла Ляпіна (соціальна сфера). Першість у змаганнях із шахів розділили Олек­сандр Воронін та Валерій Федурця.

Високі результати в окремих видах, у тому числі призові місця, завоювали: в шашках – Володимир Бокотей (ПАТ «Закарпаттяобленерго») і Наталія Тов­тин (культура), в дартсі – Марта Мале­та (машино- і приладобудування), Ва­силь Захарець (облпрофрада), Марія Петечук (держустанови), в настільно­му тенісі – Магдалина Глушеня (тек­стильна та легка промисловість).

Переможці в окремих видах отри­мали почесні грамоти організаторів – облпрофради (голова Іван Король) та обласної ради ФСТ «Спартак» (Ми­кола Щадей). Усіх учасників змагань було відзначено пам’ятними призами від обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловос­ті, побутового обслуговування насе­лення, на балансі якої перебуває оздо­ровчий табір «Барвінок».

Учасники Дня спорту також ознайо­милися з роботою дитячої оздоровни­ці – однієї з кращих у Закарпатті, про що їм розповіли голова обласної галу­зевої профспілки Іван Зелінський та начальник табору Ольга Барзак.

 

ТЕПЕР ЗАЛЕЖИМО ВІД СУПЕРНИКІВ

Головна команда країни в надважливому матчі проти словаків у Жиліні не спромоглася здобути перемогу, яка б помітно підви­щила шанси українців пробитися на майбутній чемпіонат Євро­пи, що наступного року відбудеться на стадіонах Франції.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Євро–2016. Кваліфікація

Словаччина – Україна – 0:0

Україна: Пятов, Федецький, Ха­черіді, Ракицький, Шевчук, Сте­паненко, Рибалка, Ярмоленко, Ротань, Коноплянка, Кравець (Гладкий, 90+1).

Розвиток подій у звітному поє­динку мала б диктувати турнірна таблиця і подальший розклад матчів у нашій групі – напередод­ні очної зустрічі ми відставали від словаків на три очки і в наступ­них двобоях навряд чи мали шанси випередити західних сусі­дів. Тож протистояння у Жиліні залишалося для «синьо-жовтих» чи не останнім шансом поборо­тися за право напряму кваліфіку­ватися до вирішального етапу континентальної першості. Од­нак у матчі гравці діяли насампе­ред за принципом «не нашкодь», намагаючись убезпечити свої во­рота. Причому гострішими вигля­дали спроби атакувати в господа­рів поля, яких і нічия цілковито влаштовувала. Гості ж лише під завісу поєдинку створили якусь подобу наступальної активності, яку й язик не повертається назва­ти вирішальним штурмом. Влас­не, про те, що нічия влаштовува­ла тренерський штаб, радше за все свідчить і єдина заміна в мат­чі, проведена вже в доданий ар­бітром час. Погодьтеся, коли команда прагне до перемоги, свіжі сили на полі мають з’являтись значно раніше.

Таким чином, вівторковий поє­динок зберіг статус кво в нашій групі. Заключні матчі відбудуть­ся 9 і 12 жовтня. Українці спо­чатку на виїзді грають з маке­донцями, а потім приймають вдома іспанців. Які в перший ігровий день другого місяця осені екзаменуватимуть люк­сембуржців. Тим часом словаки 9 жовтня гратимуть вдома з бі­лорусами, далі вирушать до Люксембургу. Неважко спрог­нозувати, що шанси України за підсумком відбіркової кампанії посісти одне з перших двох місць у групі тепер мінімальні.

Тож скоріше за все, нас укотре чекає раунд плей-оф. Бар’єр якого, нагадаю, ми жодного разу так і не здолали. Хоча лишається шанс стати найкращою коман­дою з-поміж тих, хто посяде тре­ті місця в своїх групах, і теж отримати путівку до Франції на­пряму. Але для цього треба в ре­шті матчів продемонструвати максимальний результат.

 

МАКСИМ БОГДАН ПЕРЕМІГ У БЕРЛІНІ

Минулими вихідними німецький Бер­лін та італійська Падуя приймали одні з найпопулярніших змагань у світово­му і європейському легкоатлетичних календарях.

В Італії волинянин Мак­сим Богдан виграв зма­гання з метання списа – найвдалішою у виконан­ні українця стала п’ята спроба, в якій він відпра­вив снаряд на 77,88 м. Третьою завершила зма­гання із стрибків у до­вжину Христина Гришуті­на (6,41 м).

Залишились за межами п’єдесталу пошани Анна Плотіцина, яка подолала дистанцію 100 м з бар’єрами з четвертим результатом (13,48 с); Юрій Крімаренко в секто­рі для стрибків у висоту (2,15 м) також був чет­вертим; Олеся Повх на 100-метрівці фінішувала п’ятою (11,62 с); на цій же дистанції Єлизавета Бризгіна з результатом 12,22 с стала восьмою. Ганна Гацько-Федусова в столиці Німеччини в сек­торі для метання списа з результатом 57,65 м та­кож замкнула чільний октет.

 

МОЛОДЬ ЗМАГАЛАСЯ В ОДЕСІ

Наприкінці минулого тижня в Одесі відбувся фінал Всеукраїнських масо­вих заходів для молоді, що проходив під гаслом «Здорова молодь – здоро­ва нація!».

Спортивне свя­то для учасни­ків з усіх регіо­нів України по­дарував Всеукраїнський центр «Спорт для всіх» за сприяння Мініс­терства молоді та спорту України. У дитя­чому центрі «Молода гвардія» на березі Чорно­го моря команди змага­лися у грі в настільний і пляжний теніс та долали смугу перешкод на пляжі. В урочистому відкритті заходу взяв участь олім­пійський чемпіон Юрій Чебан, повідомляє сайт «Спорт для всіх».

Кількаденні виступи учасників минули в запе­клій, але чесній боротьбі. Переможцем змагань стала команда з Київ­ської області, другими фі­нішували представники Черкащини, третьою ви­явилася молодь Дніпро­петровської області.

 

ПЕРШИЙ ПРИЗЕР ЛАС-ВЕГАСУ

Світова першість із спортивної боротьби розпочалася 7 вересня в американському Лас-Вегасі і триватиме до 12-го. До програми змагань входять греко-римська, віль­на і жіноча боротьба. Розпочали турнір «класики», й першого ж дня наш Дмитро Тимченко зійшов на третю сходинку п’єдесталу пошани у ваговій категорії 98 кг. Українець в 1/16 фіналу не залишив шансів білорусу Олександру Грабовіку, в 1/8 здолав опір грузина Міхеїла Каджая, а от у чвертьфіналі поступився май­бутньому чемпіону Артуру Алексаняну з Вірменії. У«втішних» сутичках за бронзову медаль Тимченко спочатку поборов норвежця Мартіна Нельсена, а потім і румуна Аліна Чураріу. Ще одним бронзовим призером змагань став росіянин Магомед Ісламов, «срібло» в активі іранця Гасема Резаї.

Нагадаємо, що спортсмени, які посіли 1–5-те місця на цьому чемпіонаті, отри­мають також путівки на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.

13.09.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання