« на головну 02.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«Новатори» визначили кращих

«Новатори» визначили кращих

У фізкультурно-оздоровчому комплексі Хмельниць­кого ДП «Новатор» відбувся другий тур спартакіади, присвяченої 49-й річниці виробничої діяльності під­приємства. Організатори заходу – профспілкова орга­нізація та адміністрація ФОК «Новатор». У змаганнях взяли участь близько 300 заводчан у складі команд структурних підрозділів підприємства.

Валерій МАРЦЕНЮК

спеціально для «ПВ»

Відкриття спарта­кіади традиційно видалося святко­вим і урочистим. У заході взяли участь голова профспіл­кової організації підпри­ємства Олександр Рижан­ський, директори управ­лінь, начальники цехів, голови цехових профспіл­кових комітетів, праців­ники заводу. Олександр Тимофійович відкрив змагання, при­вітав учасників спартакіади, поба­жав їм вдалих стартів і перемог.

На цьогорічних змаганнях його учасники мали змогу виявити себе у шести видах спорту: шахах, настіль­ному тенісі, міні-футболі, армреслін­гу, гирьовому спорті й волейболі. Зма­гання з усіх видів спорту проходили цікаво і напружено, спортсмени за­свідчили високу майстерність. За під­сумками спартакіади переможцями командних змагань стали: в турнірі з міні-футболу – команда цеху № 012; у волейбольних змаганнях – команда цеху № 301. У настільному тенісі най­вправнішим виявився Володимир Панасюк, найкращим шахістом став Анатолій Якимчук, в армреслінгу не знав рівних Олександр Підгурський, у гирьовому спорті тріумфував Олек­сандр Новік.

Особливість змагань полягає в тому, що найкращі його учасники ви­бороли право представляти своє під­приємство на спартакіадах різних рівнів, де наші спортсмени тради­ційно показують добрі результати. До речі, команда з міні-футболу бере участь у чемпіонаті обласного цен­тру. А учасник спартакіади Денис Кадинський, що виступає в армспор­ті, ставав неодноразовим призером спартакіад міста й області.

Загалом же за підсумками спарта­кіади перше загальнокомандне міс­це виборола команда цеху № 301, на другій і третій сходинках фінішува­ли представники цехів № 012 та № 003 відповідно. Переможців і призерів спартакіади нагородили грамотами, а команди – дипломами та грошови­ми призами.

До слова, цьогоріч на підприєм­ство прийшли працювати більше 500 молодих працівників, які одразу ж долучилися до постійних занять спортом. «Робота наших заводчан є нелегкою, а тому спорт – то своєрід­не загартування на витривалість до навантажень, які доводиться долати працівникам щоднини», – наголосив Олександр Рижанський.

 

У МІНМОЛОДЬСПОРТІ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ МІЖНАРОДНИХ ТРАНСФЕРІВ СПОРТСМЕНІВ

У понеділок відбулася семінар-нарада Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України і федерацій з олімпійських видів. Порядок денний заходу перед­бачав обмін досвідом і узгодження спільних дій щодо стратегії національних федерацій з олімпійських видів спорту у питаннях міжнародного трансферу спортсменів та адаптації спортсменів з АР Крим, Донецької та Луганської областей.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Найгострішим, безпере­чно, було питання змі­ни спортсменами гро­мадянства, а відтак і виступів під прапорами інших держав. Як відомо, після анек­сії Росією Криму чимало міс­цевих спортсменів зголосили­ся прийняти громадянство РФ, у той час як виховувала і вкла­дала кошти в розвиток їх спор­тивної майстерності Україна. Один з найяскравіших прикла­дів – золота медалістка конти­нентальної першості 2012 року в складі української збір­ної Віра Ребрик, яка навесні минулого року вже отримала російське громадянство. Як ві­домо, за правилами IAAF (Міжнародної федерації лег­кої атлетики) карантин після переходу спортсмена з однієї в іншу національну збірну ста­новить три роки. Свого часу президент Федерації легкої ат­летики України (ФЛАУ) Ігор Го­цул припустив, що Ребрик зможе виступати під росій­ським прапором на офіційних змаганнях раніше визначено­го терміну тільки у випадку, якщо російська сторона на­дасть грошову компенсацію за підготовку спортсменки.

Під час наради представників спортивних федерацій поін­формували, що, приміром, у легкій атлетиці було створено нову Федерацію АРКрим на противагу тій, що пішла під крило Всеросійської. Відтак спортсмени, що зберегли ві­рність Україні (як ті, хто живе в Криму, так і ті, хто був вимуше­ний залишити окуповані тери­торії), отримали можливість виступати за команду Криму на національних змаганнях. ФЛАУ ж, у свою чергу, має пра­во заявляти про нелегітимність будь-яких змагань з легкої ат­летики на окупованій території півострова. Тобто, таким чи­ном захищаються інтереси як української легкої атлетики, так і країни в цілому.

Щодо спортсменів, які офіцій­но висловили бажання змінити «прописку», пропонується ви­магати або безпосередньо гро­шове відшкодування, або ком­пенсацію у вигляді надання можливості проведення учбово-тренувальних зборів. Отримані ж кошти варто спря­мовувати виключно на підго­товку атлетів, які залишаються в Україні, частину перерахову­ючи у відповідні регіональні федерації, звідки спортсмен від’їжджає.

 

КОМАНДНА «БРОНЗА» В АНТХОЛЬЦІ

Черговий етап Кубка світу з біатлону приймав італійський Антхольц. Укра­їнська жіноча команда в напруженій боротьбі з російськими колегами ви­борола високу третю сходинку п’єдесталу пошани.

Жіноча естафета завер­шила програму шостого етапу Кубка світу в Ант­хольці. Кольори нашої держави на старт ви­йшли захищати Юлія Джима, Наталія Бурдига, Ольга Абрамова та Ва­лентина Семеренко.

Юлія Джима першою пройшла дистанцією і, використавши три додат­кові патрони, передала естафету п’ятою. На дру­гому етапі Наталія Бурди­га, використавши чотири запасні патрони й проде­монструвавши непогану швидкість, підтягнулася до лідерів і закінчила свій відрізок третьою. Далі бі­гла Ольга Абрамова, якій вітер відверто завадив у стрільбі лежачи. Навіть використавши всі запасні набої, вона змушена була долати три штрафних кола, оскільки вразила лише дві мішені. Це від­кинуло представницю України на восьме місце, але в стійці вона не знала жодного промаху!

Заключний відрізок еста­фети бігла Валя Семерен­ко, яка з росіянкою Кате­риною Глазиріною пре­тендували на «бронзу» змагань. Уже на першо­му підйомі Валя ліквіду­вала відставання від су­перниці, а надалі тільки нарощувала перевагу. Тож у підсумку наші ді­вчата фінішували треті­ми, здобувши перший у новому році подіум. «Зо­лото» змагань дісталось німкеням, другими фіні­шували чешки.

 

ТРЕТЄ МІСЦЕ ШЕМЯКІНОЇ В КАТАЛОНІЇ

На черговому етапі Кубка світу з фех­тування, що відбувся 23–25 січня в Барселоні, львів’янка Яна Шемякіна завоювала бронзову нагороду.

У чвертьфіналі україн­ська шпажистка обіграла німкеню Рікарду Мульте­рер (15:13), а от за крок до фіналу одним уколом поступилася китаянці Анк Ксю (13:12), яка в підсумку і стала пере­можницею турніру. Шанс потрапити до вісімки найсильніших і боротися за медалі був і в Олени Кривицької, однак у 1/8 фіналу Олена не впора­лася з майбутньою влас­ницею срібла італій­ською спортсменкою Ма­рою Наварріа (7:15).

У командному турнірі збір­на України в складі Яни Шемякіної, Анфіси Почка­лової, Анастасії Івченко й Фейбі Бежури фінішувала на восьмому місці.

 

ТРЕТІЙ ПОСПІЛЬ ТРІУМФ УКРАЇНКИ В ОСАЦІ

Дистанцію міжнародного марафону в Осаці, який входить до ІAAF Silver Label Road Race, втретє поспіль першою здолала наша співвітчизниця Тетяна Гамера-Шмирко. Українка стала другою спортсменкою в історії цих змагань, якій три роки поспіль вдавалося тріумфувати в Осаці. Півтора десятиліття тому – в 1998–2000-х роках таку стабільність продемонструвала представниця Румунії Лідія Сімон.

Варто також зазначити, що переможний результат Те­тяни – 2 години 22 хвилини і 9 секунд став новим ре­кордом України. Олену Прокопчук з Латвії, яка фінішу­вала другою, наша співвітчизниця у підсумку випере­дила майже на дві хвилини (2:24.07). Третьою перетну­ла фінішну стрічку господарка змагань Ріса Сігетомо (2:26.39).

30.01.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання