« на головну 30.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Кубок із солодким присмаком

Кубок із солодким присмаком

Першій річниці роботи однойменного шахово-шашкового клубу був присвя­чений турнір «Кубок «Севлюша» се­ред кращих юних спортсменів Вино­градівського та сусіднього Іршавського районів Закарпаття, учасниками якого стали понад 40 школярів – шануваль­ників цих інтелектуальних ігор.

 Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Одним з пріоритетних за­вдань Закарпатської об­ласної шахової федерації (президент – голова Ужго­родської міської ради ФСТ «Спартак» Юрій Мошак) є популя­ризація цього виду спорту в нашому краї. Зокрема, значно активізувала­ся ця робота у Виноградівському ра­йоні, й у цьому велика заслуга ново­го голови районної шахової федера­ції Євгена Ярини, який зумів згурту­вати місцевих шахістів, відновив роботу з дітьми. Тож рік тому з його ініціативи в центрі Виноградова відкрився шахово-шашковий клуб «Севлюш». Саме з нагоди першої річниці його діяльності було органі­зовано й проведено турнір «Кубок «Севлюша». За нагороди турніру змагалися понад 40 школярів з Ви­ноградівського та Іршавського ра­йонів Закарпаття.

Усі призові місця в турнірі з ша­хів вибороли господарі – вихованці відомого тренера Володимира Коба­ля. Чемпіоном же став молодший Кобаль – Максим. А от у шашках кращими виявилися юні іршавчани – вихованці іншого відомого трене­ра Анатолія Вайди.

Усі переможці «Кубка «Севлюша» отримали в нагороду грамоти й ди­пломи від упорядників змагань. Та­кож для юних спортсменів головний спонсор Євген Ярина після закінчен­ня турніру організував «солодкий стіл» – діти пригощалися солодоща­ми, фруктами, соками, але найбіль­шою несподіванкою спортивного ди­тячого свята стали кілька великих тортів у вигляді шахівниці, на карамельно-кремових клітинках яких роз­ташувалися шоколадні шашки, дам­ки, королі, королеви, коні, слони.

 

  СДЮШОР ЗАКРИТТЯ НЕ ЗАГРОЖУЄ

 У світлі інформації про реформи у галузі фізичної культури і спорту (про що «ПВ» інформували читачів у минулому випуску) громадськість почала висловлювати занепокоєння майбутнім спеціалізованих закладів і секцій для дітей та підлітків. У Мініс­терстві молоді та спорту України запевняють, що ДЮСШ закрит­тя не загрожує, наразі намагаються навіть у нинішні скрутні часи унеможливити зниження їхнього фінансування.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

У контексті оновлення сфери фізичної культу­ри та спорту України за дитячо-юнацькими спортивними школами буде збережено державне фінан­сування, а також вони отри­мають можливості для само­стійного розвитку, оскільки є важливим компонентом під­готовки майбутніх спортсме­нів та пропаганди здорового способу життя. На цьому на­голошують міністр молоді та спорту Дмитро Булатов та представники робочої групи з реформування галузі спорту. «Ходять чутки про те, що мі­ністерство готує план закриття їхніх закладів. Я наголошую: скорочення мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, яка нині існує в Україні, не пе­редбачено. У цьому питанні ми також маємо підтримку Прем’єр-міністра», – цитує Дмитра Булатова офіційний сайт Мінмолодьспорту.

Наразі відомство здійснює низку заходів щодо зміцнен­ня системи дитячо-юнацького та резервного спорту, а також запобігає зниженню фінансу­вання. Так, не було підтрима­но розроблений Мінфіном законопроект «Про удоскона­лення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні», яким запропонова­но припинення фінансування спортивних шкіл за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Фахівці міністерства та пред­ставники робочої групи з ре­формування продовжують працювати над програмою презентації проекту концепції реформи сфери фізичної культури та спорту в усіх ку­точках України. А перші регіо­нальні презентації заплано­вано розпочати вже в листо­паді поточного року.

 

  НА МОЛОДІЖНОМУ ЧЄ ЗДОБУЛИ ЧОТИРИ МЕДАЛІ

 Більше тижня в столиці Хорватії три­вав чемпіонат Європи з боксу серед молоді, де медалі змагань розігрували 420 спортсменів з 50 країн. Українська збірна на континентальній першості завоювала чотири нагороди – одну зо­лоту, одну срібну та дві бронзові.

 Єдиним представником нашої команди, якому вдалося підкорити найви­щу сходинку п’єдесталу пошани в Загребі, став Костянтин Пінчук у ваго­вій категорії 91 кг. Украї­нець у вирішальному двобої, попри шалену підтримку місцевими вболівальниками свого співвітчизника, здолав представника хорватської школи боксу Тоні Філіпі.

За крок до перемоги в Загребі зупинився пред­ставник нашої команди у ваговій категорії до 64 кг – Денис Пісоцький, яко­му відтак довелося задо­вольнитися «сріблом» змагань. А дві «бронзи» для України вибороли Олексій Токарчук (69 кг) та Владислав Роленко (75 кг).

 

  «СРІБЛО» Й «БРОНЗА» ЮНІОРІВ

 Наприкінці жовтня у м. Форт-Лодердейл (США) фінішував чемпіонат сві­ту і командний чемпіонат серед юніо­рів та юніорок (до 21 року) з дзюдо, в якому взяли участь понад 500 спортс­менів з 72 країн світу. Україна на тур­нірі була представлена 13 атлетами, які завоювали дві нагороди.

 Нашим спортсменам лише в останній день змагань вдалося зійти на п’єдестал пошани. По од­ній нагороді нам перепа­ло в чоловічій та жіночій частині змагань: «срі­бло» завоювала Анаста­сія Сапсай (Черкаси), яка боролася в категорії по­над 78 кг, а бронзовий результат продемонстру­вав Яків Хамом (До­нецьк) у категорії понад 100 кг. Також на п’ятому місці завершили змаган­ня Богдан Ядов (Київ) та Антон Рудник (Київ).

Таким чином, у загально­му заліку українська збір­на стала 12-ю. А три кра­щих результати в США продемонстрували Японія (7 золотих, 4 срібні і 2 бронзові медалі), Франція (1–2–5) та Росія (1–2–3).

 

 АНФІСА ПОЧКАЛОВА ТРІУМФУВАЛА В ЛЕНЬЯНО

Перший етап Кубка світу з фехтування на шпагах серед жінок нового сезону, що проходив в італійському Леньяно, завершився перемогою українки Анфіси Почкалової.

За перемогу в змаганнях боролися 218 шпажисток, проте на найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднялася саме наша співвітчизниця. На шляху до «золота» вона на перших етапах здолала співвітчизницю Олену Кривицьку з Тернополя, кореянку Чой Інджеонг, Марі Флоренс Кандассамі з Франції, естонку Катріну Лехіс, у півфіналі – володарку срібної медалі Олімпіади–2012 німкеню Брітту Хайдеманн, а у вирішальному поєдинку – срібну призерку Ігор–2008 румунку Ану Марію Бранзу.

У командних змаганнях українки фінішували сьомими. У 1/8 фіналу наші дівчата обіграли угорок, потім поступилися румункам, а в боротьбі за 5–8-ме місця спочатку поступилися Китаю і здобули перемогу над Ізраїлем.

07.11.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання