« на головну 30.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Переможця визначив один заліковий бал

Переможця визначив один заліковий бал

 У Перечині, на Закарпатті, відбулася XIV об­ласна галузева спартакіада профспілки пра­цівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуго­вування населення, проводити яку організато­рам допомагала обласна рада ФСТ «Спартак». Претенденти на перемогу визначали кращих у семи видах спорту.

 Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Під час урочистого відкриття змагань учасників привіта­ли голова оргкомітету, го­лова обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господар­ства, місцевої промисловості, побу­тового обслуговування населення Іван Зелінський, заступник голови облпрофради Василь Захарець, член президії, колишній голова галузево­го обкому профспілки Павло Орос, який і започаткував проведення цієї спартакіади.

У гирьовому спорті в категорії до 70 кг перше місце з абсолютно кра­щим результатом (61 підйом) посів Юрій Шустур (Виноградівське ВУЖКГ), його колега по команді Рос­тислав Сегеда відзначився у катего­рії до 90 кг, а серед атлетів понад 90 кг не знав рівних Норберт Ур (КП «Водоканал м. Ужгорода»). Змагання з дартсу виграв Ярослав Андрушек (КП «Комунальник», Перечин), у ша­хах кращими були Ольга Захарець (Виноградово) та Іштван Андрушек (Перечин), у шашках – Клара і Ва­силь Тіводар із Виноградова. Турнір з настільного тенісу приніс перемо­гу Кларі Датків із Перечина та Сте­пану Фізеру з Виноградова. У турнірі з міні-футболу тріумфували господа­рі – команда КП «Комунальник», м. Перечин. Як завжди, видовищни­ми були змагання з перетягування каната, що завершували програму спартакіади. У вирішальному проти­стоянні зійшлися ужгородці та пере­чинці, а перемогу в надзвичайно на­пруженому суперництві здобули спортсмени з обласного центру.

За підсумками всіх видів спарта­кіади в загальнокомандному заліку суддівська колегія, яку очолював го­ловний суддя спартакіади Юрій Мо­шак, визнала переможцем команду КП «Комунальник», м. Перечин (ди­ректор Тарас Кирлик, голова профко­му Тетяна Вачиля). Другими фінішу­вали представники Виноградівсько­го виробничого управління житлово-комунального господарства (дирек­тор Михайло Білинець, голова профкому Федір Товт), які відстали від переможців лише на одне очко. Тре­тіми призерами стали спортсмени КП «Водоканал м. Ужгорода» (дирек­тор Юрій Омельяненко, голова профкому Віктор Бабич). Колективи на­городили кубками та дипломами ор­ганізаторів спартакіади.

Отримали дипломи і пам’ятні ме­далі й призери в індивідуальному за­ліку та окремих видах спорту, які на урочистій церемонії закриття спар­такіади вручили голова обласної ор­ганізації профспілки працівників-комунального господарства, місце­вої промисловості, побутового обслу­говування населення Іван Зелін­ський, в. о. голови обласної ради ФСТ «Спартак» Микола Щадей і головний суддя спартакіади Юрій Мошак.

 

  ШКОЛЯРІ ПІДУТЬ ДО СЕКЦІЙ

 Майже 200 представників спортивної га­лузі – президенти федерацій, тренери, спортсмени й громадські діячі наприкінці минулого тижня взяли участь у роботі кон­гресу, на якому розглядалося реформуван­ня сфери фізичної культури та спорту.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Упродовж кількох міся­ців над новаціями пра­цювала робоча група у складі представників Міністерства молоді та спорту України, Національного олім­пійського комітету, спортив­них федерацій. Тож учасни­кам поважного зібрання було презентовано її напрацюван­ня: проект концепції рефор­ми, ідеологія змін до закону «Про фізичну культуру та спорт», концепція проекту ін­форматизації галузі.

Керівник робочої групи, пре­зидент Федерації плавання України Дмитро Качуров­ський наголосив, що було проаналізовано пропозиції усіх керівників спортивних федерацій та організацій. На основі їх аналізу дійшли ви­сновку: змін потребують три системи організації – масо­вий спорт, спорт вищих до­сягнень, а також взаємодія між державою, територіаль­ними громадами та суб’єктами спортивної сфери. У ре­зультаті реформування за­няття спортом мають стати для українців доступнішими.

«Те, що ми пропонуємо у ма­совому спорті, кардинально відрізняється від того, що іс­нує зараз. Сьогодні спортом займається близько 10% ді­тей віком від 6 до 17 років, а в результаті реформи всі шко­лярі матимуть можливість відвідувати секції», – наголо­сив голова робочої групи.

Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов за­значив, що презентація кон­цепції реформи і проекту за­кону – це лише перші кроки на шляху реформування галу­зі спорту та фізичної культури.

«Попереду – мінімум півроку роботи, після всебічного об­говорення документів, ура­хування пропозицій, аналізу. Ми працюємо прозоро й від­крито, тому ще раз запро­шую спортивну громад­ськість до співпраці», – цитує очільника спортивного ві­домства офіційний сайт Мін­молодьспорту.

По закінченню конгресу учас­ники одностайно ухвалили резолюцію, в якій йдеться про подальші кроки з реалі­зації комплексної реформи. З повним текстом резолюції, а також із Концепцією рефор­ми та проектом змін до зако­ну «Про фізичну культуру та спорт» можна ознайомитися на сайті міністерства у розділі «Реформування сфери фізич­ного виховання та спорту».

 

  КОСТЕВИЧ І КОРОСТИЛЬОВ ВИСТУПАЮТЬ У ФІНАЛІ КС

 З 21 по 28 жовтня в азербайджансько­му місті Габала триватимуть змагання найсильніших стрілків у фіналі Кубка світу з кульової та стендової стрільби.

 До фіналу Кубка світу спортсмени потрапляють згідно з рейтингом Між­народної федерації спор­тивної стрільби, який формується за підсумка­ми виступів атлетів на етапах світового Кубка. Учасники престижного турніру розігрують 15 комплектів нагород.

Серед претендентів на медалі – й вітчизняні снайпери. В Азербай­джані Україну представ­лятимуть олімпійська чемпіонка Афін–2004 та дворазова бронзова при­зерка лондонської Олімпіади–2012 Олена Костевич і новоспечений чемпіон ІІ Юнацьких Олімпійських ігор в Нан­кіні Павло Коростильов.

 

  НОК ВИЗНАЧАЄ КРАЩИХ «АКУЛ» ПЕРА І МІКРОФОНА

 Менш ніж місяць залишилося до за­вершення прийому робіт на XIV Всеукраїнський конкурс серед спортивних журналістів «Україна олімпійська».

 Цей конкурс Національ­ний олімпійський комітет України проводить за іні­ціативи Комісії НОК «За­соби масової інформації та пропаганда олімпій­ського руху». Переможців визначають у номінаціях «найкраща громадсько-політична газета року (відділ спорту)»; «найкра­ща спортивна газета року»; «найкращий спор­тивний журнал року»; «найкраща циклічна спортивна телепрогра­ма»; «найкраща циклічна спортивна радіопрогра­ма»; «найкраще електронне видання (відділ спор­ту)»; «найкращі спортивні журналісти»; «за відда­ність олімпійському руху»; «дебют у спортивній журналістиці»; «за най­краще висвітлення участі українських спортсменів у ХХІІ Зимових Олімпій­ських іграх 2014 року в Сочі»; «за висвітлення ролі жінок у спорті».

Роботи приймаються до 15 листопада включно за адресою: 04071, Київ, вул. Хорива, 39–41, Наці­ональний олімпійський комітет України (з поміт­кою КОНКУРС).

 

 ДЕБЮТНА СТАТУЕТКА ЮЛІЇ ТКАЧ

Минулого тижня в Олімпійському домі відбулося урочисте вшанування най­кращої спортсменки і тренера країни за підсумками першого місяця осені. Як уже інформували «ПВ», експертна комісія НОК лауреатами вересня уперше назвала чемпіонку світу з боротьби Юлію Ткач та її особистого на­ставника Андрія Пістуна.

У цьому сезоні Юлія Ткач, яка більш відома у спортивному світі під діво­чим прізвищем Остапчук, запам’яталася уболівальникам своїми феноме­нальними виступами на найважливіших міжнародних стартах. Навесні буквально через півроку після народження сина Юлії вдалося вибороти «бронзу» на європейській першості у Фінляндії, а у вересні на чемпіонаті сві­ту, який приймав Ташкент, нашій співвітчизниці підкорилася і найвища схо­динка п’єдесталу пошани у ваговій категорії до 63 кг.

27.10.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання