« на головну 30.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Освітяни відзначилися масовістю

Освітяни відзначилися масовістю

 Фінальні змагання ХІІ обласної спартакіади працівників закладів та установ освіти Закарпаття, організаторами якої виступили департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, галузевий обком профспілки за спри­яння обласної ради ФСТ «Україна», відбулися на стадіоні «Карпати» в м. Хусті.

 Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

На урочистій церемонії від­криття спартакіади до при­сутніх звернулися голова Закарпатської обласної ор­ганізації профспілки пра­цівників освіти і науки України, го­лова оргкомітету спартакіади Тетя­на Повханич, Хустський міський го­лова Володимир Кащук, голова Хустської райдержадміністрації Іван Рогач, голова Закарпатської облпрофради Іван Король.

ХІІ обласна спартакіада праців­ників закладів та установ освіти За­карпаття засвідчила високу май­стерність освітян краю і стала справжнім святом спорту і здоров’я. Про масовість обласної спартакіади свідчить те, що фінальним стартам передували зональні змагання з міні-футболу та волейболу серед жі­нок та чоловіків. Переможці в чоти­рьох зонах із цих видів спорту і діс­тали право грати у фіналі. У резуль­таті напруженої боротьби, за пере­бігом якої стежила авторитетна суд­дівська колегія на чолі із суддею на­ціональної категорії Анатолієм Плєхановим, у турнірі з міні-футболу перше місце завоювали спортс­мени Тячівського району. У волей­болі найсильнішими виявилися жі­ноча команда м. Ужгорода, в чолові­ків – з Ужгородського району.

У змаганнях з настільного тенісу не було рівних відомим спортсме­нам Тамарі Талабірчук із Тячівсько­го району і Золтану Сіладі з Вино­градівщини. До речі, викладач Ви­лоцької ЗОШ І–ІІІ ступеня № 1 Ви­ноградівського району отримав ще й відзнаку ЦК профспілки праців­ників освіти і науки України за здо­буте призове місце на Х міжнарод­ній спартакіаді вчителів у болгар­ському місті Варна.

У шашках найкращі результати показали Ганна Щур (Мукачівський район) та Михайло Пожо (Ужгород­ський район), а в турнірі з шахів пе­ремогли Ірина Шуста (Воловецький район) та Василь Данашевський (Му­качівський район). У змаганнях із сі­мейних стартів за перемогу змагали­ся 17 родин освітян з районів і міст області. Перше місце завоювали гос­подарі – Ірина, Юрій та Денис Мазу­ри з м. Хуст. На другому місці – роди­на Магочій-Кормошів з Виноградів­ського району, на третьому – сім’я Сінчаків з Мукачівського району.

Призери спартакіади освітян в окремих видах спорту – як у складі команд, так і в індивідуальному за­ліку, отримали нагороди організа­торів, які їм вручили Тетяна Повха­нич та Анатолій Плєханов. Усі 17 ро­дин освітян, що змагалися в сімей­них стартах, отримали подарунки від галузевої профспілки.

 

 

 РІК ЗАВЕРШУЄМО ГРОЮ З ЛЮКСЕМБУРГОМ

 Після невдалого старту відбіркової кампа­нії до континентальної першості 2016 року (наші співвітчизники, нагадаємо, на власно­му полі програли словакам 0:1) національна команда України помітно покращила тур­нірне становище у групі «С», здобувши пе­ремогу над білорусами і македонцями.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

ВІДБІРКОВІ МАТЧІ ДО ЧЄ–2016

Білорусь – Україна – 0:2

(Мартинович, 82, автогол, Си­дорчук, 90+3)

Україна – Македонія – 1:0

(Сидорчук, 45+2)

В обох виграних днями матчах «синьо-жовтої» дружини головним був результат. Як би банально не пролунав такий висновок. Команда натужно, але заро­била повноцінних шість ба­лів у до того порожню очко­ву скарбничку і нині помітно покращила шанси побороти­ся за одне з чільних місць на горі турнірної таблиці.

У Борисові українцям спочат­ку поталанило, коли «пля­мистий» від ноги захисника білорусів Мартиновича після навісу Коноплянки залетів у ворота господарів. А на останніх секундах зустрічі збірна України «добила» ся­брів, які відчайдушно кину­лися відіграватися, реалізу­вавши швидку контратаку, яку завершив Сидорчук.

Українці матч на «Арені Львів» одразу ж почали з атак, але гол забили лише на­прикінці першої сорокап’ятихвилинки – Сидорчук відзна­чився після флангового про­стрілу Коноплянки. По пере­рві українці могли собі зна­чно полегшити життя, однак Ярмоленко не реалізував пе­нальті, зароблений Зозулею. Потім наші згаяли ще кілька вірних моментів, через що глядачі змушені були помітно нервувати наприкінці матчу, коли македонці почали масо­вані атаки в надії уникнути негативного результату.

Цьогоріч підопічним Михайла Фоменка залишилася лише одна гра – 15 листопада у Люксембурзі проти місцевої збірної. Тим часом теперішні лідери групи словаки попря­мують до Скоп’є. Їх там при­йматимуть македонці, яким необхідно перемагати, аби достроково не опинитися за бортом претендентів на путів­ку до Франції, де проходити­ме фінальна частина першості континенту. Паралельно з цими матчами іспанці в Уельві екзаменуватимуть білорусів. Тож за місяць вирішиться, хто із збірних, з яким настроєм і місцем у турнірній таблиці піде на зимову перерву.

 

 

 БОГДАН БОНДАРЕНКО – В ТРІЙЦІ КРАЩИХ

 У м. Баку відбулася урочиста церемо­нія оголошення та нагородження кра­щих легкоатлетів Старого Світу. На приз Європейської асоціації легкої ат­летики Golden Tracks претендував і наш Богдан Бондаренко.

 Харків’янин, нагадаємо, цьогоріч виграв чемпіо­нат Європи з повторен­ням континентального рекорду (2,42 м), а також став переможцем Конти­нентального кубка ІААФ. Разом з українцем пре­тендентами на високе визнання були француз Рено Лавіллені і брита­нець Мо Фара. Саме пер­шого й було оголошено кращим легкоатлетом Європи 2014 року. Пев­но, дався взнаки унікаль­ний стрибок Рено на 6,16 м у лютому в Доне­цьку на турнірі «Зірки жердини», коли він пере­вершив на 1 см, здавало­ся б, вічний рекорд із стрибків з жердиною в приміщенні, який раніше належав Сергію Бубці.

А кращою легкоатлеткою континенту було визнано дворазову чемпіонку Єв­ропи (на дистанціях 100 і 200 м) голландку Дафні Шипперс, до трійки пе­реможниць також потра­пили світова рекордсменка з метання молота полька Аніта Влодарчик і чемпіонка Європи із стрибків у висоту іспанка Рут Бейтіа.

 

 

 ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК ДЛЯ УЧНІВ СТОЛИЦІ

 Київське міське відділення НОКу ор­ганізувало та провело олімпійський урок з ковзанярського спорту, в яко­му взяли участь 30 учнів столичної школи № 232.

 Опанувати навички ка­тання на ковзанах дітям допомагали майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка на дис­танціях 500 і 1000 м, срібна призерка чемпіо­нату світу із спринтер­ського багатоборства, учасниця Олімпійських ігор у Лейк-Плесіді, ре­кордсменка СРСР та України на дистанції 500 м Тетяна Кулешова, член виконкому київського міського осередку Сергій Тимофеєв, а також вчите­лі фізичної культури шко­ли, які ще й забезпечили чималу групу підтримки.

 

 

 ОЛЕГ ВЕРНЯЄВ – ЧЕМПІОН СВІТУ

3–12 жовтня в китайському Нанькіні проходив чемпіонат світу із спортивної гімнас­тики, де понад 600 атлетів із 74 країн світу виборювали медалі планетарної першо­сті. В останній день змагань українська збірна здобула дві нагороди – «сріблом» від­значився Ігор Радівілов, а Олег Верняєв зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу по­шани. В медальному заліку чемпіонату світу Україна фінішувала п’ятою.

Ігор Радівілов виборов друге місце в опорному стрибку, здобувши 15,333 бала. Випередив українця лише представник КНДР Рі Се Гван (15,416), «бронза» дісталася американцю Джейкобу Далтону (15,199). А Олег Верняєв з результатом 16,125 бала тріумфував на брусах (до речі, в травні на чемпіонаті Європи у Софії Олег теж здобув «золото» саме в цій вправі). У Китаї наш співвітчизник не залишив шансів американ­цю Данеллу Лейві (15,933) та японцю Ріохеї Като (15,666).

20.10.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання