« на головну 30.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Чемпіонат зберігає інтригу

Чемпіонат зберігає інтригу

 Позаду майже третина турнірної дистанції чер­гового розіграшу чемпіонату України. Загаль­на ситуація в країні позначається і на перипеті­ях футбольної боротьби, проте для справжніх уболівальників зустрічі зі своїми улюбленця­ми ніколи не відходять на останній план. Тож у столиці на принциповому протистоянні «Ди­намо» з «Шахтарем» трибуни НСК «Олімпійський» були заповнені практично вщерть.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Результати матчів 8-го туру:

«Волинь» – «Ворскла» – 2:2

«Олімпік» – «Карпати» – 1:0

«Зоря» – «Говерла» – 2:1

«Чорноморець» – «Металург» (Д) – 2:2

«Іллічівець» – «Дніпро» – 0:1

«Металіст» – «Металург» (З) – 2:1

«Динамо» – «Шахтар» – 1:0

Особливістю поточного ро­зіграшу у вітчизняній Прем’єр-лізі можна назва­ти відсутність відвертого фаворита у боротьбі за чемпіонство. І справді, давно такого не було, щоб після завершення тре­тини дистанції хтось із грандів не лідирував у турнірній таблиці, та ще й з помітним відривом. А от за результатами звітного туру на чолі турнірного пелетону цілком міг опинитися хтось із трійки основних претендентів на «золото» – «Шах­тар», «Дніпро» чи «Динамо».

Варто було дніпропетровцям бо­дай не виграти в маріупольців, у турнірній таблиці їх би випередив хтось із переможців київського про­тистояння. Однак підопічні Мирона Маркевича, хоча й не без проблем, обіграли аутсайдера першості. Но­мінальні гості уже в середині пер­шого тайму залишилися у меншості після видалення Кости, однак під завісу першої сорокап’ятихвилинки Селезньов реалізував подачу куто­вого. У другому таймі «Дніпро» мав кілька вірних можливостей збіль­шити перевагу в рахунку, натомість ледь не пропустив на останніх хви­линах гри – після помилки на виході голкіпера дніпропетровців Бойка шкіряну сферу з лінії воріт «виніс» польовий гравець.

Тим часом у столиці динамівці й «гірники» з’ясовували, хто з них пося­де наступний після лідера рядок у турнірній таблиці. Традиційно зу­стріч принципових суперників не була легкою ані для гравців, ані для арбітрів матчу. Поки уболівальники обох команд на трибунах найбільшої спортивної споруди країни сповіща­ли про любов до клубів та єдиної кра­їни, на полі вирували справжні при­страсті. Вже у першому таймі, під час якого дещо гостріше діяли донечча­ни, арбітр зустрічі чотири рази пред’явив футболістам «гірчичника» – у господарів «під роздачу» потрапив Кравець, у гостей – Ілсіньо, Андріано і Шевчук (загалом у матчі 11 гравців побачили перед собою «жовте світ­ло»!). Для останнього у другому таймі друга жовта картка у матчі автома­тично перетворилася на червону, й таким чином захисник «Шахтаря» за­лишив свій клуб у меншості. Чим не­вдовзі кияни й скористалися – удар Домагоя Віду був не з розряду невід­порних, однак Каніболоцький пропус­тив «плямистого», а Адріано не вдало­ся підстрахувати голкіпера. До завер­шення зустрічі підопічні Луческу всі­ляко намагалися навіть у меншості відігратися, однак динамівцям вдало­ся утримати мінімальну перевагу.

 

 

 ВИБОРЮЄМО ЛІЦЕНЗІЇ НА І ЄВРОПЕЙСЬКІ ІГРИ

 Наступного літа, з 12 по 28 червня, у столиці Азербайджану по­над шість тисяч атлетів із 49 країн Європи у 20 видах спорту (16 з яких олімпійські та 4 неолімпійські) розіграють 253 комплекти на­город перших в історії Європейських ігор. Під час змагань в 11 ви­дах спорту будуть розіграні й ліцензії на Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Ідею проведення Європей­ських ігор висунули Європей­ські олімпійські комітети (ЄОК), а рішення про їх про­ведення було ухвалено 8 грудня 2012 року на Гене­ральній асамблеї ЄОК. На зразок олімпіад, Європейські ігри проводитимуться також кожні чотири роки.

У Баку–2015 буде представ­лено 20 видів спорту та 31 дисципліна, а саме: бадмін­тон, баскетбол 3х3, бокс, бо­ротьба (вільна, жіноча, греко-римська), велоспорт, водні види спорту (водне поло, плавання, стрибки у воду, синхронне плавання), волейбол, веслування на байдарках і каное, гімнасти­ка (акробатика, аеробіка, стрибки на батуті, спортивна гімнастика, художня гімнас­тика), дзюдо, карате, легка атлетика, пляжний футбол, пляжний волейбол, настіль­ний теніс, кульова стрільба, стрільба з лука, триатлон, тхеквондо, фехтування, самбо.

Українські спортсмени вже вибороли 112 ліцензій на ЄІ у таких видах спорту, як пла­вання (19), вільна боротьба (16), веслування на каное (15), пляжний футбол (12), греко-римська боротьба (8), художня гімнастика (8), стрибки у воду (8), спортив­на гімнастика (6), акробатич­на гімнастика (6), спортивна аеробіка (6), баскетбол 3х3 (4), стрибки на батуті (4).

 

  ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ХОДИ

 Минулого вікенду у столиці відзначи­ли Всесвітній день ходьби. Організато­ром заходу за сприяння Міністерства молоді й спорту України та Київської міської державної адміністрації висту­пив Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 Свято спорту відбувалося в рамках спортивно-масових заходів міжнародної організації TAFISA і старту­вало на центральній пло­щі країни – Майдані Неза­лежності. Традиційно ра­зом із киянами та гостями столиці учасниками Всесвітнього дня ходьби ста­ли видатні спортсмени та олімпійські чемпіони, члени громадських орга­нізацій. Усі вони після урочистого старту сфор­мованою колоною про­йшлися центральними ву­лицями столиці, а також відвідали спортивні лока­ції, де гості свята будь-якого віку мали змогу взя­ти участь в естафетах, кон­курсах та різноманітних майстер-класах.

 

 

 З «БРОНЗОЮ» ФІНАЛЬНОГО ТУРУ

 З 1 по 4 жовтня у Батумі (Грузія) три­вали ігри фінального туру чемпіона­ту EEVZA з пляжного волейболу, де за нагороди змагань боролися 12 жіно­чих і 14 чоловічих колективів. Україну представляли чотири команди.

 Цьогорічний виступ укра­їнців у чемпіонаті Східно-Європейської волейболь­ної зональної асоціації ви­явився найбільш вдалим – тричі до фінального туру нашим «пляжникам» вда­валось підніматися на п’єдестал за підсумками етапів чемпіонату.

Не порушили приємну традицію наші співвітчиз­ники й в останньому турі – бронзові медалі вибо­роли Сергій Попов та Олексій Денін. Щоправ­да, у стартовому матчі на­шим не вдалося дотисну­ти росіян Гончарова / Са­фонова (2:3). Але з кож­ним наступним матчем українцям вдавалося від­найти свою гру, відтак святкували перемогу над латвійцями Фінстерс / Со­ловейс (3-1), росіянами Одинцовим / Жирковим (3-0), а також їм вдалося реваншуватися проти Гон­чарова / Сафонова (3-2). А от у півфіналі українці поступилися російській парі Богатов / Худяков (0-3), проте у боротьбі за бронзові медалі наші співвітчизники здолали колег з Азербайджану Бернардо / Грицая (3-1).

 

 

 ОЛЕКСАНДР УСИК – ІНТЕРКОНТИНЕНТАЛЬНИЙ ЧЕМПІОН!

Триває сходження на вершину професійного боксерського Олімпу українця Олександра Усика. Минулої суботи на «Арені Львів» у присутності майже 12 тисяч глядачів наш співвітчизник у сьомому раунді нокаутував південно­африканця Деніеля Брюєра і здобув перший титул на професійному ринзі – інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у важкій вазі.

Для Усика цей бій став найтривалішим у професійній кар’єрі, адже в попере­дніх чотирьох поєдинках у «профі» він не дозволяв суперникам протистояти йому довше п’яти раундів. За словами директора К2 Promotions Олександра Красюка, наступним суперником Олександра має стати боксер з топ–15 рейтингу WBO, а поєдинок може відбутися у грудні в столичному Палаці спорту.

13.10.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання