« на головну 30.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Спорт без вікових обмежень

Спорт без вікових обмежень

На городковому майданчику ужгородського стадіо­ну «Авангард» відбувся традиційний меморіальний турнір пам’яті першого голови Закарпатської облас­ної Федерації з городків Миколи Корнійчука. Змаган­ня, приурочені до Дня фізкультури і спорту, організу­вали і провели обласна рада ФСТ «Україна», обласна організація ФСТ «Динамо» та Ужгородський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки обласної Федерації городкового спорту.

 Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Попри нинішні фінансові труднощі та інші негаразди, городки залишаються попу­лярними на Закарпатті, й в Ужгороді зокрема. Відтак постійно відбуваються змагання з цього виду спорту, одним з останніх якраз і став «Меморіал пам’яті Ми­коли Корнійчука». На старт турніру, перипетії подій в якому прийшли по­дивитися чимало уболівальників, вийшло близько 20 учасників. Най­старший із них – Олександр Сітов­ський уже «розміняв» 82 роки, тоді як наймолодшому – Віктору Шпонтаку минуло лише 12.

Виступаючи на відкритті турні­ру, заступник облорганізації ФСТ «Динамо» Михайло Пантьо наголосив, що городки в облас­ті мають давні тра­диції і до участі у змаганнях разом із ветеранами залу­чається молодь. Го­лова облради ФСТ «Україна» Владис­лав Кушнірчук у своєму привітанні зазначив, що облас­на Федерація з го­родків у тісній співпраці з фізкультурно-спортивними товари­ствами дбає про розвиток цього виду спорту.

Змагання виявилися надзвичай­но цікавими, всі учасники проде­монстрували високу май­стерність. У підсумку пер­ше місце з найкращим ре­зультатом виборов Андрій Торбич, срібним призером став Євген Гомба, а брон­зовим – 15-річний Андрій Пипа. Цікаво, що зовсім трохи не «дотягнув» до місця на п’єдесталі поша­ни найстарший учасник змагань Олександр Сітов­ський, який у підсумку фі­нішував четвертим. Серед «професіоналів» перші два місця посіли кандидати у майстри спорту Михайло Ухаль і Володимир Лебе­дєв. За традицією призери змагань були нагороджені медаля­ми та дипломами, які вручили орга­нізатори турніру.

 

 БРОНЗОВИЙ «УРОЖАЙ» РІЗАТДІНОВОЇ

 Понад 300 найкращих грацій планети з 55 країн світу з 22 по 28 вересня змагалися у турецькому Ізмірі за медалі в індивідуальній та командній першості на чемпіонаті сві­ту з художньої гімнастики. Тріумфально повернулася до­дому російська збірна, яка зібрала практично всі нагоро­ди найвищого ґатунку, за виключенням «золота» у двох командних виступах. У нашій збірній втрутитися у розпо­діл місць на п’єдесталі пошани змогла лише Ганна Різат­дінова, яка здобула на турнірі чотири бронзові медалі.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Україну на цьому спор­тивному форумі пред­ставляли 10 спортсме­нок, проте головні на­дії уболівальники покладали на чемпіонку Ганну Різатдіно­ву. Кримчанка за сумою усіх чотирьох видів особистого багатоборства набрала 72.449 бала, що й дало їй змогу піднятися на третю схо­динку п’єдесталу пошани, пропустивши поперед себе нову чемпіонку росіянку Яну Кудрявцеву (75.266) та її спів­вітчизницю срібну медалістку Маргариту Мамун (74.149).

Крім того, Ганна виборола дві бронзові медалі в окремих вправах – з булавами і стріч­кою. У першому випадку українка набрала 18.000 бала, і її у тій самій послідов­ності випередили Кудрявцева (18.750) та Мамун (18.650). У вправах зі стрічкою чемпіон­кою стала Мамун (18.566), за нею у підсумковому протоко­лі розташувались Кудрявцева (18.183) і Різатдінова (17.766).

Іще одну бронзу Ганна заво­ювала у командних змаган­нях, на яких разом із подру­гами по збірній Вікторією Мазур та Елеонорою Рома­новою фінішувала третьою (135.515) услід за граціями з Росії (147.914) та Білорусі (136.073).

«Після попереднього чемпіо­нату світу мені стало складні­ше – тепер усі чекають від мене високих результатів… Звичайно, політична ситуація в країні не могла не вплину­ти на тренувальний процес – у нас дуже мізерне фінан­сування цього року. З іншого боку, я відчуваю, що стала більш патріотично ставитися до своєї країни. Я пишаюся тим, що я українка, і відчу­ваю почуття гордості, коли піднімається прапор України і лунає гімн моєї країни», – заявила в інтерв’ю офіційно­му сайту Міжнародної феде­рації художньої гімнастики володарка чотирьох бронзо­вих медалей чемпіонату.

 

 УКРАЇНЦІ – ДРУГІ НА ЧС

Недавно у столиці Литви завершила­ся планетарна першість з армспор­ту, де понад тисячу спортсменів із 46 країн світу виборювали нагороди змагань. За підсумками турніру збір­на України з 10 золотими, 10 срібни­ми та 14 бронзовими нагородами по­сіла друге загальнокомандне місце.

 Дев’ять нагород наші спортсмени вибороли у змаганнях юнаків віком до 18 років – 2 «золота», 3 «срібла» та 4 «бронзи». Вперше чемпіонами світу стали полтавчанка Юлія Калашникова (65 кг) і Юрій Юнчик з Хмельницького (60 кг), які своє «золото» завоювали «на лівій руці».

У змаганнях юніорів (до 21 року) теж маємо при­стойний результат – 3 найвищих щаблі п’єдесталу пошани, 3 – других і 5 третіх місць. Два «зо­лота» впевнено виборов спортсмен із Тернополя Ігор Пасєка (90 кг), а ки­янка Анастасія Гончарен­ко здобула найвищу на­городу у ваговій категорії 50 кг, інформує прес-служба Української феде­рації армспорту.

Ну а на кого треба рівня­тися молоді – продемон­стрували члени дорослої збірної, в активі яких 5 золотих, 4 срібних і 5 бронзових нагород. По дві золотих медалі на цьому ЧС здобули харків’янка Вікторія Ілюши­на (55 кг) та киянин Єв­ген Прудник (85 кг). Та­кож четвертий світовий чемпіонський титул «на ліву руку» здобув і Олег Жох з Рівного у ваговій категорії 75 кг.

 

  ЗА МЕДАЛЯМИ ТА ОЛІМПІЙСЬКИМИ ЛІЦЕНЗІЯМИ

 Із 3 по 12 жовтня в китайському міс­ті Наньнін триватиме чемпіонат світу зі спортивної гімнастики, в якому по­над 600 спортсменів із 74 країн світу змагатимуться за медалі планетарної першості.

Днями до Піднебесної від­була українська збірна, яку представлятимуть на змаганнях 12 гімнастів. Цей турнір є першим кро­ком до олімпійської квалі­фікації, адже кращі 8 чо­ловічих та жіночих команд одразу будуть відібрані на Ігри XXXI Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Склад збірної України

Чоловіки: Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Максим Семянків, Андрій Сєнєч­кін, Микита Єрмак, Геор­гій Петросян.

Жінки: Крістіна Санькова, Ангеліна Кисла, Олеся Сазонова, Яна Федорова, Анастасія Ільницька, Дар’я Матвеєва.

 

 ЮЛІЯ ТКАЧ – СПОРТСМЕНКА ВЕРЕСНЯ!

Рішенням експертної комісії Національного олімпійського комітету найкращою спортсменкою України першого осіннього місяця визнано чемпіонку світу з вільної боротьби Юлію Ткач, а її наставника Андрія Пістуна – найкращим тренером вересня.

«ПВ» інформували читачів, що Юлія Ткач (дівоче прізвищем Остапчук), лише навесні повернулася з декретної відпустки. Вже у квітні вона встигла здобути бронзову медаль чемпіонату Європи на континентальній першо­сті у фінському місті Вантаа, а недавно на чемпіонаті світу зі спортивної боротьби у Ташкенті – зійшла на найвищу сходинку п’єдесталу пошани у ваговій категорії до 63 кг.

Зазначимо також, що це стало найвищим досягнення у вересні серед усіх українських спортсменів в олімпійських номерах програми.

06.10.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання